کد خبر:۳۱۹۴۶۵
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی:

متاسفانه امروز نهاد خانواده کارکرد اقتصادی یافته است

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی گفت: متاسفانه امروز نهاد خانواده کارکرد اقتصادی یافته است، باید خانواده را به جایگاه خود بازگردانیم تا معضلات حل شوند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حسنی عصر دیروز در نخستین کنگره دانشجویی «کجروی‌های اجتماعی» که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی برگزار شد، بیان داشت: امروز به لحاظ جمعیتی در عصر طلایی به سر می‌بریم و در پنجره فرصت هستیم؛ اما باید توجه داشت که این پنجره همیشه باز نیست.


وی با بیان اینکه زمانی که آمار سالخوردگان افزایش یابد این پنجره بسته خواهد شد، افزود: بیش از 71 درصد جمعیت کشور در شهرها زندگی می‌کنند و امید به زندگی در مردان 73 و در بانوان 75 سال است و 23 درصد جمعیت کشور زیر 15 سال هستند و این یعنی کشور در اوج فرصت است.


عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: سال گذشته یکی از مسئولان قوه قضائیه عنوان کرد 15 میلیون پرونده به دادگاه ارجاع شده است که چنانچه برای هر پرونده حداقل دو نفر درگیر باشند یعنی 30 میلیون نفر درگیر دادگاه هستند.


حسنی ادامه داد: زمانی که در گذشته آمار جمعیت افزایش یافت تمامی نهادها آمادگی پاسخ گویی به نیازهای آنان را نداشتند؛ امروز باید مراقب این مسئله باشیم و برای آن برنامه ریزی کنیم.


وی با بیان اینکه طی اولویت بندی آسیب و تهدیدهای اجتماعی از نظر مردم؛ اعتیاد، سرقت، طلاق، زورگیری و شرب خمر در مقابل دیگر آسیب‌ها اولویت دارند، گفت: تضعیف اخلاق تنها در بعد فردی نیست؛ بلکه در بحث نهادها نیز وجود دارد. کدام نظریه پرداز تحصیل دختران را آسیب می‌داند؟ اما امروز می‌دانند؛ زیرا فرصت‌هایی ایجاد کرده‌ایم که از آن استفاده بهینه نکرده‌ایم.


عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد ضمن بیان اینکه چنانچه درصدد یک تغییر جامع هستیم باید تمامی دستگاه‌ها هماهنگ باشند، بیان داشت: هنگامی که متناسب با نیاز جوانان حرکت نکنیم نباید انتظار داشته باشیم که جوانان را در خیابان‌ها بیکار نبینیم.


مدام درگیر بیرون بودن کارکرد خانواده را زیر سوال می‌برد


حسنی تاکید کرد: ظرفیت در نسل جوان است؛ اما این سوال وجود دارد که چگونه این توانایی بالقوه را می‌توانیم بالفعل کنیم. تلاشگری اساس جامعه است و توجه به نهاد خانواده بسیار مهم. باید به این امر توجه شود که بیشتر در خانه زندگی کنیم؛ زیرا مدام درگیر بیرون بودن کارکرد خانواده را زیر سوال می‌برد.


وی ادامه داد: متاسفانه امروز نهاد خانواده کارکرد اقتصادی یافته است. باید خانواده را به جایگاه خود بازگردانیم تا معظلات حل شوند.


عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: استحکام خانواده بستر می‌خواهد، چنانچه این بسترها ایجاد شوند معضلات کاهش خواهند یافت و ما باید در راستا افزایش فرزندآوری بسترسازی کنیم.


بدون در نظر گرفتن واقعیات نمی‌توانیم معضلات را حل کنیم


در ادامه صدیق اورعی، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد بیان داشت: بدون در نظر گرفتن واقعیات نمی‌توانیم معضلات را حل کنیم. هنوز برخی تصور می‌کنند ارائه آمار به اهل پژوهش مشکل ساز است.


وی افزود: زمانی که آماری در روزنامه‌ها و رسانه‌ها اطلاع رسانی می‌شود باید توجه داشت که این آمار چگونه آماری است و آیا صحیح است یا خیر؛ زیرا گاهی مشاهده می‌شود برخی به اشتباه عنوان می‌کنند 50 درصد ازدواج‌ها به طلاق منجر می‌شود که آماری بسیار اشتباه است.


عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه ارائه چنین آمار نادرستی باعث ترس جوانان از ازدواج شده است؛ خاطرنشان کرد: ارائه آمار و اطلاعات در جامعه نیازمند تحلیل و مطالعه است و ارائه آمار از جرم‌ها باید تابع تحلیل قبلی باشد. /155ب2/ 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار