عدم اعطای مجوز اقامت به دانشجویان ایرانی توسط نروژ/ «تحریم» و «انتقال فناوریهای حساس» بهانهای برای توجیه اقدام ضدایرانی

به گزارش گروه بین الملل«خبرگزاری دانشجو» به نقل از پرس تی وی؛ ، نروژ با دستاویز قرار دادن تحریمهای غرب علیه تهران، به شماری از دانشجویان ایرانی مجوز اقامت نداده است.
اداره مهاجرت نروژ که مسئول رسیدگی به درخواستهای مجوز اقامت است، این تصمیم را بر مبنای این ادعا که دانشجویان ممکن است فناوریهای حساس را به ایران انتقال دهند، اتخاذ کرد.
حمیده کفاش که 8 ماه در دانشگاه علوم و فناوری نروژ تحصیل کرده، یکی از این دانشجویان است.
این دانشجوی دوره دکتری تصمیم مذکور را «غیرقابل باور» توصیف کرد و گفت: در حال مطالعه روی یک پروژه زیست محیطی که «هیچ ارتباطی به فناوریهای حساس ندارد» بوده است.
بعد از اینکه سرویس امنیتی نروژ متقاضیان مجوز اقامت با تحصیلات عالی فنی را مورد ارزیابی قرار میدهد، اداره مهاجرت نروژ در خصوص اعطای مجوز اقامت تصمیم نهایی را میگیرد.
آرنه کریستین هاگستوئیل، مقام سرویس امنیتی پلیس نروژ گفت: «این واقعیت ندارد که ما فقط ایرانیها را هدف قرار دادیم. ما صرفا از قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل که ایران را مانند برخی دیگر تحریم کرده، پیروی میکنیم. ما همواره هر متقاضی را به صورت شخصی و با توجه به رشته و سطح تحصیلی وی مورد ارزیابی کلی قرار میدهیم. چیزی که باید بگویم این است که این مسئله هیچ ارتباطی به مذهب یا سیاست ندارد.»
پروفسور مریتی تانانگر، استاد مشاور کفاش گفت: هیچ تحقیقی در بخش تحت نظر وی در خصوص سلاحهای کشتار جمعی صورت نگرفته است.
وی گفت: «تا جایی که میدانم، هیچ کدام از دانشمندان بخش ما با مواد مربوط به سلاحهای کشتار جمعی کار نمیکنند. ما به نمایندگی از دانشجویان تقاضانامهای را از سوی دانشگاه به اداره مهاجرت نروژ برای تغییر تصمیم خود فرستادهایم.»
در حال حاضر دانشجویان ایرانی میتوانند در نروژ بمانند اما تا زمان اعلام تصمیم نهایی اداره مهاجرت این کشور نمیتوانند مشغول کار شوند.
تحریمهای غیرقانونی تحت هدایت امریکا بر مبنای این اتهام بیاساس اعمال شدهاند که ایران اهداف نظامی در برنامه انرژی هستهای خود دنبال میکند.
ایران ضمن رد قاطعانه این اتهام میگوید به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی حق استفاده از فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
ایران و 6 قدرت جهان نوامبر 2013 توافقی موقت را در مورد برنامه انرژی هستهای تهران در شهر ژنو سوئیس امضا کردند.
بر اساس پیمان موقت ژنو، 6 کشور متعهد شدند در ازای توافق جمهوری اسلامی با محدود کردن برخی از ابعاد فعالیتهای هستهای خود در یک بازه زمانی 6 ماهه تحریمها علیه این کشور را کاهش دهند. همچنین توافق شد که در این مدت تحریم جدیدی در خصوص برنامه انرژی هستهای ایران علیه این کشور اعمال نشود.