امروز کتابخانههای دانشگاهها میزبان انبوهی از پایاننامهها و تحقیقاتی است که علیرغم برخی کاستیها کلید حل بسیاری از معضلاتی است که امروز کشور با آنها دست به گریبان است اما به جای دست تولیدگران و صنعتگران مشتی گرد و غبار بر آنها نشسته است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گاهی در برخی معضلات از نبود دانش فنی گلهمندیم و به دنبال کسب آن دست به هر کاری میزنیم، جای گلایه نیست شاید راه درست نیز وارد کردن دانش فنی آن است.
اما زمانی که دانش است چه باید گفت؟
و باز همان جمله قدیمی جدایی صنعت از دانشگاه و نبود پل ارتباطی ملموس و حقیقی میان این دو مرجع یکی از جنس علم و یکی از جنس تولید که راه گلایه را بیش از پیش طویل میکند.
این بار در هفته محیط زیست راه گلایه را به این سازمان رسانده و مهر بیمهری را این بار به پیشانی آنان زده و گلایه دانشجویان و محققانی که تمام وقتشان را هزینه اختراع کردند اما دریغ از حضور این فناوری در عرصه صنعت و تولید کشور است مطرح میکنیم.
به تازگی محققان کشورمان موفق به دستیابی به پیشرفتهترین فناوری زیست محیطی در جهت حذف گازهای گلخانهای و رفع آلودگی هوا در اداره ثبت اختراعات آمریکا شدند اما این طرح مورد بیمهری سازمان محیط زیست واقع شده در حالی که کاربردی کردن آن در خودروها موجب کاهش 95 درصدی آلایندهها میشود.
حال کم نیستند از این دست تحقیقات و پایاننامههای دانشجویی که جز در کتابخانه دانشگاهها راه به جایی ندارند و پرسش اصلی آنان این است که تحقیقاتی با گستردگی و کاربرد قابل توجه خود نظیر این طرح چرا نباید در صنعت خودروسازی مورد توجه قرار گیرد و آیا این سازمان محیط زیست نیست که میتواند با وضع قوانین و بخشنامهها صنایع مرتبط را موظف به رعایت و استفاده از آن کنند.
هر چند معضل اصلی همان تصمیمگیری بخشی و فارغ از نگاه ملی است که باعث میشود مدیران به سمت اتخاذ تصمیمات زودبازده در دوره خود سوق داده شوند و بر کسی پوشیده نیست که جای تحقیقات علمی و دانشگاهی در صنعت ما بسیار خالی است.
این بار مسئولان محیط زیست مورد خطاب قرار گرفتند که باید پاسخگوی دانشگاهیان نسبت به طرحهایی از این دست که شاید کاهنده یکی از مشکلات اصلی امروز کشور که همان آلودگی هواست باشند.
طرحی که از سوی کارشناسان ثبت اختراع ارزشگذاری شده و به نظر کارشناسان طرح مذکور به مبلغ 131 میلیارد تومان ارزشگذاری شده که از این رو به راحتی میتوان این طرح را در بازار بورس ایده عرضه کرد.
امروز زمان حمایت از طرحهایی است که با هزینه، تلاش، پیگیری و صرف وقت می تواند موثر و مفید باشد که قطعا درستترین کار نیز همین است و به مراتب موثرتر از تصمیماتی است که تنها در شرایط بحران گرفته میشود و به صورت موقت و موضعی درمانگر هستند.
دردهایی را که امروز باید شناخت و همچون طبیبی با علم و آگاهی برای علاجشان گام برداشت.
وقتی تقویم مزین به هفتهای به نام هفته محیط زیست است بیانصافی است اگر دلخوش به برگه تقویم باشیم و در حوزه عمل قدم جدی و موثری برنداریم.
آخ که حرف دل منو زدين! وقتي يک هفته تو اين مملکت به اسم هفته محيط زيست نامگذاري ميشه مال اين نيست که جمع شيم دور هم آبميوه بخوريم؛ مال اينکه بشينيم عقلامونو بريزيم رو هم بيبينيم کي چي بلده!
من بدون هيچ دليلي تو دانشگاه مجبورم کردن پايان نامه بنويسم..چون به محض اينکه با کلي دردسر اماده شد در ويترين دانشگاه قرار گرفت بدون استفاده...پايان نامه بي هدف ترين واحد درسيه
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.