گیتی ازگلی، دکترای بهداشت باروری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: زایمان طبیعی جزو وظایف ماماهاست و با کمترین دخالت، ماماها می توانند این زایمان را به ثمر برسانند، ولی متخصصان زنان و زایمان به این حوزه وارد شده اند و چند سالی است که کارهای ماماها را انجام می دهند.
وی افزود: با توجه به نیروی انسانی و بودجه ای که صرف تربیت ماماها شده است و همچنین پروتکل آموزشی که در کشور وجود دارد، زایمان طبیعی که نیازمند وقت و صبر بیشتری است باید توسط ماماها صورت بگیرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ماماها در کنار متخصصان زنان و زایمان می توانند خدمات درمانی بهتری را ارائه بدهند و با انجام کار گروهی موجب ارتقای سلامت نوزادان و مادران شوند.
ازگلی در ادامه اظهار داشت: در کار تیمی که هر دو گروه ماماها و متخصصان حضور دارند، لازم نیست متخصصان دخالت های بیجا و بی موقع داشته باشند و به طول درمان زایمان طبیعی لطمه ای وارد کنند.
وی با اشاره به انجام زایمان توسط متخصصان زنان و زایمان گفت: بهره بردن از خدمات متخصصان زنان و زایمان در کشور به دلایل متفاوتی صورت می گیرد، ولی در سال های اخیر به علل گوناگون، استفاده از ماماها در کشور برای انجام زایمان طبیعی صورت نگرفته است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه تصریح کرد: زمانی که پروسه زایمان به شکل غیر طبیعی و سزارین صورت بگیرد باید توسط متخصصان انجام شود که به این ترتیب از جریان طبیعی و سالم خود خارج می شود.
ازگلی گفت: انجام سزارین توسط متخصصان به دلیل منافع مالی صورت می گیرد و این گروه بر منافع مادی خود تاکید دارند.
دکترای بهداشت باروری گفت: ماماها در بیمارستان ها به دلیل اینکه عمل طبیعی مزایایی برای آنها ندارد و در صورت ایجاد برخی مشکلات درمانی، قانون از آنها حمایت نمی کند، ترجیح می دهند که زایمان طبیعی را انجام ندهند، بنابراین این گروه به مرور به این نتیجه رسیده اند که انجام زایمان را به متخصصان زنان و زایمان واگذار کنند.
وی خاطرنشان کرد: در دانشگاه ها ماماها برای انجام زایمان طبیعی تربیت شده اند، ولی زمانی که این افراد به بازار کار فرستاده می شوند و در داخل بیمارستان ها قرار می گیرند، نمی توانند دانسته های خود را اجرایی کنند و بیمارستان ها به این گروه اجازه فعالیت و کار را نمی دهد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زمینه افزایش کارایی ماماها، اقداماتی را انجام داده، ولی هنوز فعالیت های وزارتخانه به ثمر ننشسته است.