به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، هشتمین گردهمایی سراسری مجمع اتحاد دانشجویان جهان اسلام با موضوع «علم و اخلاق در سبک زندگی» از امروز به مدت 5 روز در تهران آغاز شد.
در این گردهمایی 40دبیرکل و مسئول 14 تشکل دانشجویی از کشورهای مصر، عراق، لبنان، چاد، پاکستان، اندونزی، ترکیه، سودان، تاجیکستان، یمن و ایران حضور دارند.
احسان خسروجردی، دبیر مجمع اتحاد دانشجویان جهان اسلام در افتتاحیه این گردهمایی ضمن خوشامدگویی به حضور دانشجویان داخلی و خارجی گفت: باید بدانیم امروز در چه جهانی زندگی می کنیم، دنیای امروز که زیر سلطه و تمدن فرهنگ غرب است چه ویژگی اصلی دارد، ما با چه تمدنی مواجه هستیم که خود را از دین، عقل و ارزش های اخلاقی جدا کردند و اصالت را به لذت جویی و غریزه دادند.
وی در ادامه افزود: تلاش های متفکران غرب در کتابخانه ها و نیز فعالیت شبانه روزی محققان آنها نشان می دهد که تمدن غرب بر 400 سال تلاش نشسته است، اما این فقط فرهنگ غرب نیست، بعد از قرن 16، جهانگردی در کشورهای اسپانیا، ترکیه و آمریکا رشد و رواج یافت و به این ترتیب علاوه بر آمریکا، چپاول در دستور کار سایر کشورها نیز قرار گرفت و بعد از آن فرهنگ اروپا بر خون مظلومان بنا شد.
دبیر مجمع اتحاد دانشجویان جهان اسلام با اشاره به اینکه سکولاریسم و اومانیسم و اصالت دموکراسی جزو فرهنگ غرب است، خاطرنشان کرد: تمدنی که بعد از قرن 15 ابتدا با جدایی دین از سیاست آغاز شد، سکولاریسم را در غرب ایجاد کرد، بنابراین ابتدا علم از دین جدا شد و سپس سیاست عاری از دین گردید و به مرور عقلانیت نیز از سیاست جدا شد و سکولاریسم کم کم چهره عقلی خود را کنار گذاشت و حق الهی و آسمانی بشر در مسیحیت مورد تمسخر قرار گرفت و صرفاً حق طبیعی انسان به رسمیت شناخته شد و به این تر تیب انسان مانند حیوان تعریف شد و هیچ میزانی برای داوری وجود نیافت.
خسروجردی در ادامه افزود: حاکمیت سکولاریسم هیچ حاکمیتی را تاب نمی آورد، بنابراین تنها حاکمیت مردم و قراردادها و حکم اکثریت، برای غرب حجت شد. این تمدن نه تنها عقلانیت، بلکه علم را نیز کنار گذاشت؛ در قرن 19 حقیقت ایدئولوژی در غرب کنار گذاشته می شود و اصالت را به علوم تجربی می دهند و آنان جامعه را با اصالت تجربه تعریف می کنند.
دبیر مجمع اتحاد دانشجویان جهان اسلام با انتقاد از عملکرد کشورهای اسلامی در مواجهه با علوم غربی تصریح کرد: کشورهای اسلامی بدون حلاجی مباحث، فقط به ترجمه آثار غربی می پردازند و دانشمندان آنان همین مسائل را در جوامع اسلامی اصالت می دهند، در صورتی که ایدئولوژی های علمی بعد از دو جنگ جهانی نشان داد که ناتوان است و انسان غربی به سمت رویگردانی از ایدئولوژی و در نتیجه افسردگی و بحران معنا پیش می رود؛ اگر هر آنچه اکثریت گفتند مشروعیت یابد، فضای کثرت گرایی در سیاست و اخلاق، رسمی می شود.
وی ادامه داد: نگاهی که کشورها و ملت ها را به وحشی و متمدن، فرهنگ بالادست و پایین دست، انسان های برتر و انسان های بربر تقسیم می کند تا امروز نیز دیده می شود؛ این تفکرات تند نژاد پرستانه، درون این افراد وجود دارد که کل جامعه اسلامی را در سایه خود قرار داده است.
خسروجردی اظهار داشت: در هیچ قرنی مثل قرن 21 از واژه های پرطمطراق استفاده نشده، در حالی که در هیچ قرنی به اندازه این قرن جنایت صورت نگرفته است؛ همچنین باید بدانیم ما میراث خور چه تمدنی هستیم، هدف این است که ارزش های عظیمی که در تمدن ما وجود دارد را بدانیم و با احساس اعتماد به نفس به سمت ذخایر خود برویم. امروز رسانه ها در خدمت فرهنگ و تمدن هستند، بنابراین باید تمدن و فرهنگ غرب را بیش از پیش شناخت تا اگر قرار است اقتباسی صورت گیرد، عاقلانه باشد، معتقد نیستیم که فرهنگ غرب از عقل و منطقی خالی است، اما ما از همه سخنان دانشمندان استفاده می کنیم؛ مشروط بر اینکه منطقی و نقادانه باشد.