امیر عباس زاده در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، تصریح کرد: کانون قرآن و عترت دانشگاه ایلام با اتمام نیمسال اول تحصیلی 1393 به فعالیت های رسمی خود خاتمه داده است و هیچ برنامه ای برای جامعه دانشجویی نخواهد داشت؛ زیرا دانشگاه ایلام ترم تابستانه برگزار نخواهد کرد و به مدت 45 روز رسما تعطیل خواهد شد.
وی افزود: در ماه مبارک رمضان از 8 تا 19 تیرماه برنامه «در محضر خدا» با سخنرانی حجت الاسلام سراج، مسئول نهاد رهبری دانشگاه ایلام و تلاوت قاری برجسته این دانشگاه، محمد جواد عسگری برای اساتید و کارکنان دانشگاه برگزار می شود.
دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه ایلام با اشاره به کتاب وسائل الشیعه بیان داشت: قرآن منشور الهی انسانهاست، پس شایسته است که هر مسلمان به عهدنامه و منشور خود بنگرد و هر روز پنجاه آیه از آن را بخواند.
عباس زاده با بیان اینکه انس و الفت دانشجویان با قرآن زمینه های اعتلای اخلاق و ارتقای سطح فرهنگ دینی آنان را افزایش می دهد، افزود: از جمله برنامه هایی که از دیرباز مورد توجه مسئولان امر در نظام جمهوری اسلامی بویژه در دانشگاه ها بوده است، برگزاری جلسات، مسابقات، نشست ها و آیین های تکریم قرآن است.
وی با اشاره به فعالیت کانون قرآن و عترت دانشگاه ایلام در تابستان 1393 گفت: این مرکز آموزش عالی تمام توجه خود را به برگزاری بیست و نهمین جشنواره سراسری قرآن دانشجویی معطوف کرده است.
دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه ایلام این مسابقه را ویژه دانشجویان در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکتری دانست و خاطرنشان کرد: ملاک دانشجو بودن مخاطبان تنها در مرحله اول اعمال می شود؛ یعنی اگر دانشجویی پس از حضور در مرحله دانشگاهی فارغ التحصیل شود، می تواند در صورت برگزیده شدن در مراحل کشوری نیز شرکت کند.
عباس زاده ادامه داد: تمام دانشگاه هایی که زیر نظر وزارت علوم هستند، اعم از پیام نور، علمی و کاربردی، سراسری و آزاد می توانند در جشنواره های قرآنی شرکت کنند.
وی با بیان اینکه این جشنواره در 38 رشته قرآنی و پنج بخش تقسیم بندی شده است، تصریح کرد: بخش شفاهی جشنواره شامل رشته های قرائت به روش تحقیق، قرائت به روش ترتیل، حفظ یک جزء، حفظ سه جزء پیوسته، حفظ سور مفاتیح الجنان، حفظ پنج جزء اول، حفظ 11 جزء اول، حفظ 21 جزء اول، حفظ کل، دعاخوانی انفرادی، مدیحه سرایی، آیین سخنوری، اذان و صحت قرائت نماز ویژه آقایان است.
دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه ایلام بخش پژوهشی را شامل مقاله نویسی در حوزه قرآن و عترت دانست و ادامه داد: بخش کتبی نیز شامل رشته های ترجمه و مفردات قرآنی، سیره معصومین(ع)، آشنایی با مفاهیم قرآنی، قرآن شناسی، آشنایی با احادیث و ادعیه و احکام است.
عباس زاده بخش فناوری را به حیطه های نرم افزار و وبلاگ نویسی تقسیم بندی کرد و گفت: بخش ادبی شامل رشته های شعر، داستان، نمایشنامه نویسی و فیلمنامه نویسی است.
وی افزود: بخش هنری نیز دارای رشته های خوشنویسی، نقاشی، نماهنگ، عکس، تذهیب، فیلم کوتاه ، معرق، پویانمایی و طراحی پوستر است.
دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه ایلام با اشاره به اینکه مرحله دانشگاهی در بهمن ماه 1392 و مرحله منطقه ای در اردیبهشت ماه 1393 در تمام دانشگاه های کشور برگزار شده اند، تصریح کرد: مرحله سراسری بیست و نهمین جشنواره قرآن دانشگاه های کشور از اول تا سوم شهریورماه در دانشگاه ایلام برپا خواهد شد.
عباس زاده با اشاره به فعالیت حوزه ریاست و معاونت فرهنگی دانشگاه در برگزاری هرچه باشکوه تر این جشنواره گفت: جلسات متعددی با روسای ادارات استان برگزار شده است و استانداری ایلام به عنوان حامی دانشگاه ایلام از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.
وی تصریح کرد: وب سایت بیست و نهمین جشنواره سراسری قرآن با عنوان http://www3.ilam.ac.ir/quran از 25 خرداد به صورت رسمی افتتاح شده و آماده پذیرش آثار شرکت کنندگان است.
دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه ایلام با اعلام آمادگی این مرکز آموزش عالی برای پذیرش بیش از 600 مهمان اعم از دانشجو، استاد و مسئولان کشوری خاطرنشان کرد: با برگزاری جلسات مختلف توسط اعضای این کانون به تشکیل ستادهای فضاسازی دانشگاه، اسکان، ایاب و ذهاب، تغذیه، فوق برنامه، تبلیغات، تزئینات، انتظامات و بازاریابی اهتمام خواهیم ورزید./125الف2/