به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، رییس پلیس فتا استان خراسان رضوی در تشریح این خبر گفت: در پی کسب اخباری مبنی بر اینکه فرد یا افرادی کلاهبردار با راه اندازی مسابقات صوری و مهیجی به صورت زیر نویس در شبکه های ماهواره ای سعی بر اغفال تماشاچیان ماهواره را دارند بررسی موضوع به صورت ویژه در دستور کار کارشناسان پلیس فتا خراسان رضوی قرار گرفت.
سرهنگ عرفانی افزود: در مسابقه پیامکی مذکور کلاهبردار از فرد شرکت کننده در مسابقه درخواست می کرد تا نتایج مسابقه را پیش بینی کرده و به شماره اعلام شده پیامک کند و در مرحله بعد پس از برقراری تماس با قربانی از وی درخواست می کرد تا با واریز مبالغی هزینه ارسال جایزه اش را بپردازد و در نهایت هرگز جایزه ای به دست شرکت کننده نمی رسید.
وی در ادامه تصریح کرد: در این طرح و طرح های مشابه که از طرف افراد کلاهبردار در شبکه های ماهواره ای که نظارتی هم بر صحت عملکرد آنها نیست مطرح می شود کلاهبردار با فریب مخاطب خود وی را مجاب کرده تا با واریز مبالغی نه چندان زیاد هزینه ارسال جایزه خود را بپردازد که در نهایت همین مبالغ کم با تجمیع روی هم، مبالغ کلانی از کلاهبرداری فوق و موارد مشابه را رقم می زند.
سرهنگ سید محسن عرفانی ادامه داد: بررسی های ابتدایی کارشناسان از کلاهبرداری موصوف از رد پای زن جوانی در تهران خبر می داد که پس از بررسی دقیق و کار ویژه و عملیاتی پلیس فتا مشخص شد زن جوان در این قضیه دخالتی ندارد و چهار ماه قبل کارت ملی اش را گم کرده است، لذا کارشناسان پس از انجام کار تیمی و تحقیقات فنی پیرامون موضوع، متهم اصلی که مردی 27 ساله در استان تهران بود را شناسایی و با تهیه نیابت قضایی وی را دستگیر کردند.
متهم دستگیر شده در مواجهه با ادله پلیسی و فنی لب به اعتراف گشود و در خصوص بزه انتسابی خود گفت: حدود چند ماه قبل بدنبال پیدا کردن کارت ملی خانمی، اقدام به افتتاح حساب و خرید سیم کارتی اعتباری به نام صاحب کارت ملی کرده و در پی آن با راه اندازی مسابقه ای صوری در یکی از شبکه های ماهواره ای با شگرد دریافت هزینه پستی ارسال جایزه به درب منزل، از هر کدام از افراد که در مسابقه شرکت می کردند مبالغی در حدود 15 الی 45 هزار تومان را کلاهبرداری کرده است.
تحقیقات در خصوص میزان دقیق کلاهبرداری صورت گرفته در دست بررسی می باشد.
رئیس پلیس فتا خراسان رضوی با توجه به گستردگی این کلاهبرداری در سطح کشور به همه هموطنان عزیز اعلام کرد: از مدارک شناسایی خود نهایت دقت و نگهداری را بعمل آورده و در صورت فقدان مدارک شناسایی برای پیشگیری از مشکلات بعدی سریعا به مراجع ذیصلاح مراجعه کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در تمامی این کلاهبرداری ها، مجرمان با بکارگیری روش های مختلف مهندسی اجتماعی و دادن وعده های واهی سعی بر تطمیع و متقاعد کردن مخاطب یا همان قربانی را دارند که شهروندان باید در این زمینه هوشیاری لازم را به خرج دهند.