به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، بر حسب روایات و تجربیات پزشکان مسلمان، کلم، کاهو، بادمجان، لوبیا، آب دم کرده تیول، نوشیدن آب سرد، خوردن روغن زیتون و مویز و گوشت دراج (کیک انجیر)، ترک صحنه خشم، شستن دست و صورت و سربا آب خنک، وضو دائم و ذکر خدا کاهش دهنده و کنترل بخش غضب و خشم می باشد.
در کتب طب سنتی نیز، داروهای متعددی برای درمان آن برشمرده اند. از جمله این که روزی سه بار آب خنک را در کف دست خود ریخته در بینی خود استنشاق کنند.
بعد به اندازه یک عدس انفیه را به وسیله نی در هر سوراخ بینی بکشید. همچنین آب لیمو، آب کرفس و آب هویج را مخلوط کرده میل کنید.
دلایل فراموشی و شیوه تقویت حافظه در روایات
بر اساس روایات، خوردن سیب ترش، گشنیز، پنیر(بدون گردو) حجامت در پس سر و خیانت به دوستان فراموشی می آورد. زیاد خوردن گوشت گاو و حیوانات وحشی هم کثرت نسیان را به دنیال خواهد داشت.
بر طبق روایات، کندر، مسواک زدن، قرائت قرآن خصوصا آیت الکرسی، حجامت، روزه، گوشت گردن، عدس، نان سرد شده، حلوا، کرفس، هر بامداد ناشتا هفت مثقال مویز خوردن، هر روز سه تکه زنجبیل با عسل خوردن، غذا را با خردل خوردن، خوردن عسل با کندر و ... تقویت کننده حافظه است. داروهای ترکیبی که در کتب روایی و طبی آمده است، نیز در این مورد بسیار کارآمد هستند.
تغذیه، کاهنده و افزاینده قوای جنسی
در روایات پرخوری موجب ازدیاد شهوت می شود. در مقابل روزه گرفتن و غذایی که با سرکه ترش بشود، کاهش دهنده شهوت است.
در کتب طبی نیز آب انا، آبغوره، آب لیمو، آب نارنج، آب کاسنی تازه، عرق کاسنی، آش تمر هندی، آش سماق، هندوانه، کاهو، تخم کاهو، ترخون زیاد، قره قروت، قهوه، سرکه با روغن، کافور، ثمر کجرات، برگ تمر، ماست، شیره خرما، آویشن، پسته و تخم مرغ، تقویت کننده قوه باه معرفی شده اند.
منبع: نسخه های شفابخش
دانش نامه احادیث پزشکی
دائره المعارف گیاه درمانی