به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، کارگاه آموزشی با موضوع «چگونه یک خانواده موفق داشته باشیم» امروز به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه مازندران در سالن آمفی تئاتر دانشگاه برگزار شد.
حبيب الله حليمي، کارشناس مسائل اجتماعی، در اين كارگاه بیان داشت: رفتار انسان از اندیشه او نشات می گیرد؛ بنابراین باید در زندگی و خانواده، اندیشه هایی را حاکم کرد که رفتار انسان را مدیریت کند.
وي با اشاره به تعامل مناسب با خانواده همسر گفت: برخی فکر می کنند که خانواده همسر در مقابل همسر قرار دارد؛ در حالی که پیامبر اسلام(ص) فرمودند: سه نوع پدر و مادر هستند که واجب الاحترام هستند گروه اومل پدر و مادری که انسان را به دنیا می آوردند که در قرآن به تناوب نسبت به احترام به آنان آیاتی بیان شده است، گروه دوم پدر و مادری هستند که انسان را به تزویج در می آورند که همان پدر و مادر همسرتان هستند و گروه سوم پدر و مادری هستند که نزد آنان علم آموخته اید.
این استاد دانشگاه گفت: تفاوت افکار و رفتار بین انسان ها موجب خواهد شد تا افرادی که از این حیث دچار ضعف هستند با بررسی افکار صحیح دیگران بتوانند رفتار خود را اصلاح كنند.
عضو هيات علمي دانشگاه مازندران با اشاره به دو جمله متداول بین برخی از افراد «من همین هستم، دست خودم نیست» خاطر نشان کرد: اینها جملاتی است که از انسان های ضعیف و بی مدیریت برای عدم اصلاح خود به کار می رود.
حليمي سپس به قهر و آشتي در خانواده ها اشاره كرد و گفت: خانواده ای که در آن فحاشی و قهر به تناوب دیده می شود یک خانواده متزلزل است و حتی اگر قهر یک ابزار تربیتی باشد، نباید بیش از سه روز به طول بینجامد.
وي خانواده متعادل را خانواده ای دانست که در حل و فصل مشکلات پیش آمده، راه گفتگو و پیدا کردن راه حل های مناسب را سرلوحه قرار می دهند.
عضو هيات علمي دانشگاه در پایان ضمن پرداختن به مسئله تربیت در خانواده خاطرنشان کرد: تربیت یعنی مهیا کردن محیط برای رشد و تعالی فرزندان و همسر که خانم ها اولین و اصلی ترین نقش را در این راستا دارند؛ بنابراین لازم است خانم ها اطلاعات خود را در این زمینه گسترش دهند.