آخرین اخبار:
کد خبر:۳۳۸۰۶۵
مدیر کل میراث فرهنگی یزد عنوان کرد:

استفاده از نخبگان دانشگاهی در کارگروه‌‌های تخصصی و کارشناسی بافت تاریخی استان یزد/خطر تخریب آثار باستانی اولین شهر خشت خام جهان در پی عدم حکم قاطع به تخلف کنندگان

مدیرکل میراث فرهنگی یزد با اشاره به اهمیت توجه به آثار باستانی و بافت تاریخی یزد گفت: با توجه به اهمیت کارکارشناسی در این بخش ما از نخبگان دانشگاهی در کارگروه های تخصصی و کارشناسی بافت تاریخی استان یزد استفاده می کنیم.

شرافت در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در یزد، با اشاره به بکار گیری دانشجویان نخبه و اساتید برجسته دانشگاهی استان گفت: ما در کنار جلسات خود کارگروه هایی با حضور نخبگان دانشگاهی داریم که از آنها به منظور کارهای کارشناسی و تخصصی استفاده می کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت اسکان گردشگران در استان یزد افزود: با توجه به کمبود مکان برای گردشگران در استان ما کارگروه هایی را نیز تشکیل دادیم تا از تداخل برگزاری برنامه های مهم دانشگاهی با برنامه های ما جلوگیری کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد همچنین در این نشست با اشاره به ظرفیت گردشگری در استان یزد گفت: هرچند این سازمان در دوره‌های گذشته متاسفانه با بی‌توجهی مواجه بود و اصلا نه بودجه مشخصی داشت و نه اقدام لازمی در این زمینه انجام شده بود؛ اما با این وجود تعداد گردشگران خارجی استان یزد بالغ بر 5000 نفر، به 22 هزار نفر رسیده که تقریبا با رشد چهار برابری روبرو بوده است.

شرافت تصریح کرد: گردشگری هرچند صنعت خاصی به شمار می رود و اشتغالزا و زودبازده است، اما این بخش زود تحت تاثیر روابط بین کشورها قرار می گیرد که ما نیز با این وضع دوره گذشته را بسیار سخت گذراندیم؛ اما با گذشت زمان باز نسیم ملایمی از گردشگران در حال وزیدن است.

وی تصریح کرد: از لحاظ اسکان گردشگران خارجی در سال 91 رتبه پنجم کشور را داشتیم؛ اما اکنون به رتبه چهارم رسیدیم و بعد از خراسان رضوی، اصفهان و فارس قرار گرفتیم و باید این جایگاه را به صورت جدی حفظ کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد گفت: یکی از امیدها و برنامه‌های ما این است که کل شهرستان‌های استان را با رونق همراه کنیم؛ زیرا اعتقاد داریم با رونق شهرستان‌ها، مدت اقامت در شهرستان‌ها را افزایش دهیم.

شرافت همچنین با اشاره به مشکلات بخش صنعت گردشگری در اولین شهر خشت خام جهان گفت: ما تا کنون در بخش حقوقی هم نزدیک به 183 پرونده شکایت دادگاهی داشتیم که نزدیک به 90 درصد آن به محکوم شدن خاطی رسیده است؛ اما معتقد هستیم اگر به همین منوال به پیش برود، در آینده ارزش بافت تاریخی و به هم پیوسته یزد از بین می‌رود و چیزی از این بافت باقی نمی‌ماند، زیرا با وجود تخریب بافت های قدیمی ما قوانین محکمی در برخورد با متخلفین نداریم و این احکام بسیار ناچیز است.

وی ادامه داد: در جمهوری اسلامی ایران هیچ شهر و استانی به اندازه ما بافت تاریخی یکپارچه ندارند و فرصت عمده استان یزد مجموعه بافت تاریخی است که در این راستا ما بیش از 2000 هکتار بافت تاریخی ارزشمند داریم و 1520 هکتار بافتی است که ثبت ملی شده است، همانطوری که این بافت بزرگترین فرصت ما می باشد، بزرگترین تهدید ما نیز هست که اگر به آن به خوبی نپردازیم، برای ما مشکل ایجاد می‌شود.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت: مردم یزد به صورت کامل به عنوان بزرگترین فرصت هستند که در زمینه حفظ بافت تاریخی اهتمام دارند و در این جهت نیز تهدید بزرگی هم که بافت تاریخی با آن مواجه است، افرادی هستند که علاقه‌ای به بافت تاریخی ندارند و به اجبار ساکن این بافت شده‌اند.

شرافت با اشاره به سخنان سردار نقدی در خصوص امنیت استان یزد گفت: سردار نقدی در ارتباط با مرزهای ایران گفتند که مرزهای ایران مثل کوچه‌های یزد امن است، وقتی این مثال در این سطح زده می‌شود، نشان دهنده این است که بحث امنیت در یزد به خوبی وجود دارد؛ اما انچه مورد توجه ما قرار دارد احساس امنیت می باشد که معتقدیم امنیت به خوبی وجود دارد؛ اما احساس امنیت به دلیل غربت برخی افراد وجود ندارد که امیدواریم با تلاش مسئولین این احساس نیز افزایش پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: در یزد مکان‌های تاریخی داریم که گردشگران خارجی مستقیم از کشور خود به این مکان‌ها می‌آیند، بازدید می‌کنند و بدون مراجعه به دیگر استان‌ها، به کشور خود باز می‌گردند که برای رفع مشکلات مربوط به اسکان این افراد، هماهنگی‌هایی انجام شده که جشنواره‌ها و همایش‌های شهرستانی و دانشجویی که نیاز به حضور افراد از سایر استان‌ها دارند، در زمانی برگزار شوند که ظرفیت هتل‌های ما خالی‌تر است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار