علیرضا فرقانی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در گرگان، در بیان دلایل تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران به سه مولفه اشاره کرد و گفت: عقبنشینیهای مداوم دستگاه دیپلماسی در برابر زیاده خواهیها و جسارتهای آمریکاییها و عدم پاسخ به مصاحبهها و اظهار نظرهای گستاخانه حتی پس از امضای توافقنامه اولین عامل در تحریمهای وقیحانه اخیر است.
وی خوی بد عهدی و پیمان شکنی آمریکا را یک سنت همیشگی دانست و با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در عدم اعتماد به آمریکا فریبکاری و سیاست فشار و مذاکره را مولفه دوم در چرایی تحریمهای جدید خواند.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی گلستان سومین دلیل را فشار لابی صهیونیست در آمریکا برای فشار بیشتر بر ایران بویژه بعد از حمایتهای صریح و وسیع ایران از مقاومت در جنگ اخیر و همچنین متلاشی ساختن پهباد جاسوسی اسرائیل توسط سپاه پاسداران برشمرد.
فرقانی با اشاره به بیادبی و جسارت آمریکا تنها پاسخ منطقی به این جسارت را اقدامی متوازن و مشابه و به عنوان سیلی محکم بر گونه آمریکا دانست و خاطرنشان کرد: از دستگاه دیپلماسی کشور انتظار میرود ضمن توسعه فناوری و توقف ادامه اکسید سازی و سایر اقدامات اعتمادساز تا عذرخواهی و رفع تحریمهای جدید از ادامه همکاری و مذاکره خودداری کند.
وی خطاب به خوش بینان مذاکره نیز گفت: از کوزه همان برون تراود که در اوست و انتظار صداقت و پاکی از خبیثترین و آلودهترین انسانها بی خردی محض است.
دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات بینالملل پایان این مذاکرات را قطعا بینتیجه خواند و افزود: بی شک تا لحظات پایانی فرصت باقیمانده برای مذاکره نیز زیاده خواهی و پیشنهادهای ناهمگون و غیر متوازن غرب مانع حصول نتیجه خواهد شد و دقایق پایانی مذاکرات با دو احتمال سپری خواهد شد که احتمال اول به وقوع نزدیکتر است.
فرقانی تصریح کرد: احتمال اول مقاومت دستگاه دیپلماسی دربرابر فشارها و افزون طلبیهای غرب و عدم توافق جامع است به دلیل آنکه باید در صورت توافق تمام خطوط قرمز انقلاب و رهبری را رد کند و این یعنی خودکشی سیاسی برای جریان اعتدال و دولت یازدهم که تازه نفس کشیده و خود را برای تصاحب کرسیهای مجلس بعدی نیز آماده میکند؛ چرا که مردم درباره خطوط قرمز نظام با هیچ کس تعارف ندارند.
وی در پایان تصریح کرد: احتمال دوم هم آنکه در لحظات پایانی تیم مذاکره کننده ایرانی با گرفتن چند امتیاز ناچیز مثل قرار دادن چند جمله دو پهلو در تواقنامه در باره پذیرش نسبی حق غنی سازی، امتیازهای کلانی را به غرب داده و توافق را به هر قیمتی امضا کنند تا دولت یازدهم با موجی که با امضای این توافقنامه به عنوان یک پیروزی در کشور راه خواهند انداخت، خود را از انبوه انتقادات در حوزههای مختلف تا مدتی دور و از گزند فشارهای سیاسی مصون سازد؛ هر چند عزم مردم و مجلس این بار برای پرسش از تیم مذاکره کننده درباره جزئیات مذاکره جدی و حقیقی است.