به گزارش گروه دانشگاه "خبرگزاری دانشجو" ، محمدرضا رضوانطلب رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم در جمع دانشگاهیان استان مرکزی در دانشگاه اراک اظهار داشت: توسعه علم و پژوهش به اخذ اطلاعات و دسترسی به منابع غنی علمی بستگی دارد و برکت علم به این است که یک نگاه، نظر و توجهی از عالم معنوی نیز به آن شده باشد و بین این دو همافزایی وجود داشته باشد.
وی با اشاره به فرآیند جذب افزود: اصولا جذب اعضای هیأت علمی از سامانه هیأت عالی گزینش ریاست جمهوری متمایز است و ما نیز یک سامانه جذب دیگری به منظور جذب اعضای هیأت علمی داریم که سازوکار استعدادیابی و جذب اساتید را به عهده دارد و به منظور تکریم اساتید، عنوان جذب بجای عنوان گزینش گذاشته شده است.
رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم با اشاره به ترکیب شورای عالی جذب به عنوان بالاترین رده جذب اعضای هیأت علمی خاطرنشان کرد: وزرای علوم و بهداشت، روسای مرکز جذب وزارتخانهها، معاون آموزشی دانشگاه آزاد و دو نفر از اعضای شورای انقلاب فرهنگی جزو اعضای اصلی شورای عالی جذب هستند و سلسله مراتب جذب در رده پایینتر شامل هیأت مرکزی جذب در دو وزارتخانه و زیرمجموعه آنها است.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی شکلگیری شاخصههای انتخاب هیأت اجرایی و افراد پیشنهاد دهنده آنها خاطرنشان کرد: رئیس دانشگاه، نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها، رئیس مرکز جذب و رئیس هیأت عالی جذب و همه اعضای هیأت علمی میتوانند اعضای هیأت اجرایی جذب را پیشنهاد دهند و به دلیل اینکه این عرصه، عرصه کار و عقلانیت است اعضا باید با رئیس هیأت اجرایی دانشگاه هماهنگ باشند.
رضوان طلب در ادامه گفت: هماهنگی و همافزایی به معنی اطاعت محض نیست، از این رو گاهی مشاهده شده رئیس دانشگاه چند نفر از معاونان خود را برای هیأت اجرائی معرفی کرده و ما ترجیح دادیم ترکیب این هیأت از شورای دانشگاه متفاوت باشد تا استقلال رأی و هویت داشته باشد.
وی در ادامه افزود: در کنار دو نفر اعضای حقوقی، اصل پیکره هیأت اجرایی را هیات علمی و شخصیتهای حقیقی رسمی قطعی و دانشیار به بالا با صلاحیت علمی و مقبولیت در بین جامعه دانشگاهیان با رویکرد اعتدالی تشکیل میدهند.
رضوان طلب با تأکید بر اینکه تغییر خوب است و استمرار در یک مسئولیت مضراتی دارد و نباید کسی خود را مادامالعمر در یک مسئولیت بداند، گفت: باید از حالت رکود جلوگیری شود و از طرفی اینکه یک دفعه همه عوض شوند منطقی نیست.
رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی در مورد سوال دیگری مبنی بر ضرورت برگزاری کارگاههای آموزشی پاسخ داد: در شهریور امسال سمینار سرپرستان و کارشناسان دبیرخانههای جذب دانشگاههای غرب کشور را در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار کردیم و در این رویکرد منطقه بندی، 3 همایش منطقهای دیگر نیز برای دانشگاههای سراسرکشور برگزار خواهیم کرد و در مورد نشست سراسری اعضای هیأت اجرایی نیز به دلیل اینکه تغییرات 30 تا 60 درصدی 21 هیات اجرایی از 110 هیات تاکنون انجام شده و تعدادی دیگری از پیشنهادات نیز در حال بررسی است، از این رو پس از فراهم شدن مقدمات در نیمه دوم سال جاری این همایش در تهران برگزار خواهد شد.
رضوان طلب در خصوص اینکه آیا با تغییر دولت رویکردها و شاخصها در ارتباط با جذب اعضای هیات علمی تغییر کرده است، گفت: نگاه ما تکریم و کرامت و ملاطفت با رعایت حدود است، ثبت نام حق تولید میکند حق دریافت پاسخ شفاف و صریح، نمیشود و «نمیدانیم» جواب مناسبی برای هیات علمی نیست ما اجازه دفاع و اعتراض میدهیم تا 2بار در هرکدام از هیأتهای اجرایی، مرکزی و عالی حق اعتراض و درخواست تجدیدنظر دارند، این عرصه، عرصه عقدهگشایی و رقیب از میدان به در کردن نیست و اگر کسی عمدا مطلبی خلاف واقع بگوید و در مراحل تحقیق و جذب حقی را تضییع کند، از او شکایت میکنیم .
وی تصریح کرد: اگر مشکل اخلاقی یا سیاسی ثابت شود با وساطت هیچ مقامی حل نمیشود، مردم فرزندان خود را نمیتوانند دست کسی بسپارند که ایمن نباشد، در برخی کشورهای غیر اسلامی به استاد حتی اجازه خواستگاری رسمی از دانشجو را نمیدهند، این موارد باید مورد التفات قرار بگیرد.
وی درادامه یادآور شد: اکنون آییننامه جذب 50 دانشگاه را در حال تهیه داریم که تا پایان پاییز در اختیار علاقمندان و دانشگاهیان قرار میدهیم.
عضو شورای معاونان وزارت علوم یادآور شد: در تمام دنیا ورود به عرصه مدرسی دانشگاه و عضو هیات علمی شدن حساب و کتاب دقیقی دارد و حتی از راهنمایی و رانندگی و دستگاه قضا استعلام میگیرند و اگر از حدی تخلفات بیشتر بود فرد مورد نظر را شایسته استادی و الگو شدن در جامعه نمیدانند زیرا اگر یک نفر رعایت نکند جامعه ذهنیت منفی پیدا میکند و این دید منفی به دیگر اعضا نیز سرایت میکند.
وی ادامه داد: دنیا انتظار دارد استاد پایبند باشد، در یک همایش بینالمللی شاهد بودم که از استاد مسلمان انتظار دارند قرآن را حفظ باشد و دیدهام پزشکی که حافظ قرآن است و استاد دانشگاهی که تفسیر قرآن نوشته است، تظاهر به ضروریات دین لازم است همان طور که پیامبر (ص) و خدیجه (س) و علی (ع) نماز را آشکارا در مسجدالحرام اقامه میکردند.