کد خبر:۳۶۱۸۳۵
نجفی خواستار شد؛

افزایش بودجه پژوهشی کشور به ۲درصد از تولید ناخالص داخلی در سال ۹۴

سرپرست وزارت علوم گفت: برای تحقق هدف اختصاص ۴ درصد از رشد ناخالص داخلی به بخش تحقیقات، نیاز به یک سری برنامه‌ها و اقدامات داریم.

به گزارش گروه دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدعلی نجفی سرپرست وزارت علوم با اشاره به سرفصل «افزایش بودجه تحقیق و پژوهش به حداقل چهار درصد تولید ناخالص داخلی تا پایان سال ۱۴۰۴» در سیاست‌های کلی علم و فناوری ابلاغ شده از جانب مقام معظم رهبری مدظله العالی اظهار داشت: افزایش ظرفیت پژوهشی کشور هم در بعد تعداد پژوهشگر و هم در بعد تعداد مراکز تحقیقاتی، تقاضا محور و معطوف بودن پژوهش‌ها به پاسخگویی نیازهای کشور و ایجاد درک مشترک در میان سیاستگذاران و برنامه‌ریزان مالی و بودجه کشور از اهم این پیش نیاز‌ها محسوب می‌شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: من پیشنهاد می‌کنم که در سال ۱۳۹۴، بودجه پژوهشی کشور به میزان ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی ارتقا پیدا کند و سپس با همکاری همه نهاد‌ها، در یک شیب معقول تا سال ۱۴۰۴ این رقم به ۴ درصد ارتقا یابد.

نجفی افزود: هم اکنون متأسفانه ما ظرفیت‌های خالی پژوهشی داریم که به خاطر کمبود بودجه از آن استفاده نمی‌شود، بنابراین اگر در سال ۱۳۹۴ دو درصد از تولید ناخالص داخلی را صرف تحقیقات کنیم، بعد می‌توانیم در سال بعد ۲ دهم درصد به این مبلغ اضافه کنیم و همین طور این افزایش تا سال ۱۴۰۴ ادامه پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون کل بودجه‌ای که برای تحقیقات در بخش دولتی و خصوصی خرج می‌شود، به ۴۱ درصد از تولید ناخالص داخلی بالغ می‌شود که این مبلغ با توجه به نیازهای کشور ناچیز است.

عضو ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور تصریح کرد: البته مشکلاتی که تحریم‌های ظالمانه دشمنان چه در بخش درآمد کشور و چه در بخش دسترسی به منابع علمی بین‌المللی به کشورمان تحمیل کردند، در این موضوع بی‌تأثیر نیست

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار