به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، سجادی، مشاور قرآنی دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز گذشته در همایش قرآنی و هنری "سبقت آزاد" در تالار رازی دانشکده بهداشت که به همت بسیج دانشجویی و کانون قرآن و عترت و همکاری نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، بیان داشت: این همایش تلاش دارد تا با الگوگیری از بیان قرآن در سوره واقعه اهداف خود را جلو ببرد.
وی ادامه داد: در سوره واقعه در آیه والسابقون السابقون این نکته را یادآور میشود که انسانها در حال سبقت گرفتن از یکدیگر در انجام فرمایشات خداوند در خوبیها هستند و تنها افرادی رستگارند که متوجه این سبقت باشند.
مشاور قرآنی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به همایش "سبقت آزاد" اشاره کرد و افزود: نام این همایش تلنگری است که بدانیم در رسیدن به خواست خداوند نمیتوان سستی کرد و در این مسیر سبقت در هر حالی آزاد است.
سجادی با اشاره به سوره والعصر گفت: در این سوره اولین آیه جهت دادن هشدار و نشان دادن اهمیت آیه به مخاطب با قسم است و در آیه دوم پاسخ این قسم داده میشود.
وی در ادامه با بیان این نکته که جمله در آیه دوم این سوره اسمیه و لام تاکید در اول این آیه به کار برده شده است، تصریح کرد: در معنای این آیه داریم که تمام انسانها در خسران هستند مگر چند دسته از انسانها که در مسیر خداوند حرکت میکنند.
مشاور قرآنی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه چهار گروه را بر اساس بیان قرآن در سوره والعصر نجات یافته دانست و خاطرنشان کزد: افرادی که عمل صالح انجام دهند، ایمان آوردهاند، تواصی به حق و توصیه بر صبر دارند، رستگارانی هستند که قرآن بررستگاری آنها قسم یاد کرده است.
سجادی با بیان اینکه کارگاههای سبقت آزاد هر روز دایر است، بیان داشت: دانشجویان تدبر در قرآن را باور داشته باشند و به دنبال مرور کردن ساده و بی محتوای قرآن نباشند تا تاثیر قرآن را در زندگی خود ببینند.
در ادامه این همایش حجتالاسلام رشید، مشاور قرآنی دانشکده پزشکی مشهد تصریح کرد: این اولین همایش با ابن عنوان در این دانشگاه است که جای تقدیر دارد. نکته اول در خصوص روانشناسی قرآن این موضوع است که متاسفانه نه تنها مردم بلکه برخی خواص قرآنی ما به این کتاب آسمانی از دریچه روانشناسی نگاه محدودی داشتهاند.
مشاور قرآنی دانشکده پزشکی مشهد در ادامه با بیان این نکته که در حیطه کتب روانشناسی بیش از 400 نظریه پرداز وجود دارند که قرآن را مورد غفلت در کار خود قرار دادهاند، بیان داشت: بسیاری از این افراد در نظریات خود که حتی در زندکی شخصی آنها دیده نمیشود همان نکاتی را میگویند که قرآن فرموده است.
وی در ادامه به سوره انسان اشاره کرد و گفت: 50 نکته روانشناسی در سوره" انسان "وجود دارد که به تمامی نیازهای انسان از جمله نحوه لقاح، تربیت فرزند، حضور زن در خانواده و دیگر مسائل میپردازد.
رشید با بیان اینکه در قرآن بر سر این موضوع کار شده که انسان چه باید بکند تا در تربیت فرزند خود موفق باشد، ادامه داد: در قرآن به زیبایی میبینیم که چگونه مولا علی (ع) بر فرزند خود در کارتربیتی اشراف دارند که فرزندانشان سه شبانه روز غذای خود را با زبان روزه به نیازمند میدهند.
مشاور قرآنی دانشکده پزشکی مشهد بیان داشت: در این سوره قرآن میفرماید "ما جهت تربیت انسان به آنان اختیار دادهایم که شکور باشند یا کفور و این راه را باید خود برگزیند نه به اجبار."
رشید در ادامه با بیان این نکته که در این سوره به ارتباط انسان با خودش و نیازهایش به زیبایی اشاره میشود، تصریح کرد: در این آیه اشاره میشود که چگونه انسان باید دارای دنیای زیبایی باشد و از لذایذ استفاده کند؛ اما لذایذی که انسان را به سعادت میرساند.
وی در ادامه سوره "انسان" را لذیذترین سوره قرآن دانست و افزود: امیدواریم انسانها راه رسیدن به لذتهای خداوندی را که در آن هیچ گناه و عذاب وجدانی نیست را در دل قرآن بیابند نه در کتب روانشناسانی که خدا را باور ندارند.
در ابتدای این همایش حجت الاسلام اسدی، نماینده نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی حضور دانشجویان در این همایش را فرصت مغتنمی دانست و گفت: قرآن نجات بخش انسانها است و اگر این باور را داشته باشیم در تلاوت و فهم قرآن سستی نخواهیم کرد.