به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از خرم آباد، دهقانی، رئیس جهاد دانشگاهی لرستان در افتتاحیه سومین همایش "کله باد" در محل دانشگاه لرستان گفت: زبان و ادبیات یک قوم و جامعه اساس و سرمایه فرهنگی، هویت و تجلی دهنده شخصیت آن قوم و جامعه است؛ با این حال بیتوجهی و غفلت از این ادبیات نوعی خودزنی فرهنگی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه زبان و ادبیات نوعی برداشت از زیست بومها، فرهنگ و دین است، افزود: لرها به دلیل اینکه تعریف شفافی از رابطه بین انسان با خدا دارند به صداقت و صراحت و دینداری شهره هستند و این در ادبیات بومی لری نیز به خوبی مشهود است.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان با اشاره به غفلتهای صورت گرفته نسبت به زبان و ادبیات لری گفت: برای حفظ و ماندگاری این ادبیات ضرورت دارد که پژوهشگاه زبان لری ایجاد شود.
دهقانی با بیان اینکه از واژههای موجود در زبان و ادبیات لری میتوان به عنوان نام کودکان و کوی و برزن استفاده کرد؛ اما برخلاف قوم کرد که به خوبی از این ظرفیت استفاده کرده است ما غفلت کردهایم، ادامه داد: کلمات لری بار اقتصادی، فرهنگی، تاریخی و شخصیتی دارند؛ اما با وجود این ظرفیت خلاء یک فصلنامه و یا سالنامه به زبان لری در استان لرستان احساس میشود.
وی گفت: انگیزه لازم برای کار بر روی زبان و ادبیات لری در دانشگاههای استان لرستان وجود دارد؛ با این حال ضرورت دارد که دستگاههای فرهنگی نیز برای حفظ این میراث فرهنگی و جلوگیری از هرچه بیشتر خدشه دار شدن این ادبیات وارد عرصه شوند.