کد خبر:۳۶۸۱۶۴
آیت الله علم الهدی در دانشگاه فردوسی:

مدیریت اسلام حرف نخست را در مدیریت شهری می‌زند

خطیب جمعه مشهد با تاکید بر اینکه در مدیریت شهری حرف نخست را مدیریت اسلامی می‌زند، گفت: نمی‌توانیم جامعه‌ای به نام جامعه دینی تشکیل دهیم اما ظرف این جامعه مطابق با سخنان پیامبر(ص) برنامه‌ریزی نشود.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، آیت الله سیداحمدعلم الهدی امروز در ششمین کنفرانس ملی مدیریت و برنامه‌ریزی شهری که در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، خاطرنشان کرد: آنچه مهم است این است که قبل از مراجعه به هر تخصصی شناخت راهبردی درمدیریت شهری باید مدنظر قرار گیرد وهمگان به این مسئله اذعان دارند که تخصص های عملیاتی تابع الگوهای راهبردی است.

 

وی ادامه داد: بدون مشخص شدن الگوی راهبردی از کارشناسی عملیاتی نمی توان بهره برد و چنانچه این اتفاق رخ دهد قطعاً در پیوند دادن این تخصص ها به یکدیگر و در نتیجه اخذ یک نتیجه گیری جامع دچار مشکل خواهیم شد.

 

عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: در جهت تعیین راهبرد نیز باید از کارشناسی‌های مربوطه بهره گیریم اما آنچه در راس الگوسازی برای راهبرد مدیریت و برنامه ریزی شهری حائز اهمیت می باشد، شناخت مبانی دینی، ارزش ها و الگوهای اسلامی است.

 

آیت الله علم الهدی یادآور شد: در این کشور، نظام، نظام اسلامی است، حاکم اسلامی است و مشروعیت حاکم نیز از خدا گرفته شده است، خداوند برای تمام زندگی انسان برنامه، قانون، حکم و ارزش تعیین کرده است.

 

وی ادامه داد: در یک نظام اسلامی که اصل نظام و حاکمیت براساس الله است، هر نوع مدیریتی که بخواهد انجام گیرد، باید مدیریت اسلامی باشد.

 

امام جمعه مشهد با تاکید بر اینکه در جامعه ای که نظام اسلامی است مدیریت اسلام‌نیزه جواب نمی‌دهد، تصریح کرد: تخصص یک امر بیگانه با اسلام نیست و علم در نقطه‌ای مقابل با دین قرار نمی‌گیرد بلکه با دین آمیخته است و تخصص در استخدام اسلام می باشد.

 

وی ضمن بیان اینکه مدیریت شهری در واقع مدیریت همزیستی مسلمانان بر اساس اسلام است، بیان داشت: اسلام در شخصیت عینی خود دارای دو ظرف زندگی فردی و اجتماعی می باشد که ظرف زندگی اجتماعی همان شخص است.

 

آیت الله علم الهدی با اشاره به این مطلب که به شهر باید به عنوان یک ظرف جامعه دینی دیده شود، خاطرنشان کرد: در اسلام سلسله مسائلی که با هنجارها برخورد می‌کنند؛ دخالت صورت می‌گیرد، اما مسائلی که با هنجارهای زندگی برخورد نمی کنند تخصص با اصول کارشناسی خود وارد عمل می شود.

 

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: عفت، آرامش و تعاون به عنوان اصول قطعی هنجاری در جامعه دینی ما مطرح هستند که این اصول باید سرلوحه مدیریت و برنامه ریزی ما قرار گیرد.

 

وی افزود: در خصوص ساخت و سازهای بلند در اسلام حدیث بسیار وجود دارد، زیرا این مسئله برای اسلام حائز اهمیت است، اشراف خانه‌ها به یکدیگر باعث می‌شود که مسئله عفت کم توجهی شود.

 

امام جمعه مشهد ضمن تاکید بر اینکه اسلام نمی‌تواند در مقابل بلندمرتبه‌سازی سکوت کند، بیان کرد: پیامبر در مدینه اجازه مرتفع سازی به هیچ کس را نمی‌دادند همچنین مقام معظم رهبری نیز نسبت به مسئله مرتفع سازی در شهرها اعتراض دارند، البته این اعتراض براساس پسندشخصی نیست، بلکه برمبنای حدیث و آیه قرآن می باشد.

 

آیت الله علم الهدی در پایان با تاکید بر اینکه در مدیریت شهری حرف نخست را مدیریت اسلامی می‌زند، تصریح کرد: نمی توانیم جامعه‌ای تشکیل دهیم به نام جامعه دینی اما ظرف این جامعه مطابق با قرآن و فرمایشات پیامبر(ص) برنامه‌ریزی نشود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار