آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۸۶۹۲
۲۵ آبان؛ سالروز حماسه و ایثار مردم اصفهان

گردان منتظر عبور بود و کسی فرو رفتن بچه‌ها را نمی‌دید/ در کجای دنیا می‌توانند در یک روز ۳۷۰ شهید را تشییع کنند؟/ در میدان‌های حساس انقلاب، اصفهانی‌ها جزو پیشروان محسوب می‌شوند.

هوا تاریک شده بود، جز چند نفری که در کنار رودخانه منتظر عبور بودند کسی فرو رفتن بچه‌ها را نمی‌دید. آنها برای یک لحظه هم توّقف نکردند. چون فرمان به حرکت و عبور بود. خبر طغيان رودخانه به قرارگاه رسید؛ اما

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از اصفهان، عملیات محرم از جمله عملیات‌هایی بود که عمده بار آن بر دوش فرزندان اصفهان بود و این خود برگ طلایی دیگری از مبارزات، مقاومت و ایثارگری این استان می‌باشد. استانی که در طول جنگ بالاترین سهم را از حضور در جبهه گرفته، تا خط شکنی در عملیات‌ها و کسب موفقیت‌ها و پیروزی‌های بزرگ، توانمندی و خلاقیت‌های فوق العاده دفاعی و نظامی، تجلی مردم در پشتیبانی جبهه و جنگ و صدها ابتکار که همه علائم حضور جدّی در میدان را نشان می‌دهد و در این روز تشییع یکباره 250 شهید نه تنها خللی در مقاومت مردم ایجاد نکرد؛ بلکه درخواست‌ها برای حضور در جبهه را دو چندان کرد.


و این بار اصفهان با لشکرهای امام حسین (ع)، نجف اشرف و کربلا که بیش از نیمی از کادر و فرماندهی آن اصفهانی بودند و تیپ قمر بنی هاشم، عملیات محرم را انجام دادند، عملیاتی که در آغازین دقایق آن محور عبور لشکر امام حسین(ع) در التهاب طغیان رودخانه درگیر شد؛ ولی جوانان، بی مهابا و تنها به خاطر ادای دین و انجام وظیفه و در اطاعت محض از فرماندهی حرکت را بر ایستایی ترجیح دادند؛ اما اقتضای طبیعت چیز دیگری را برای اینان رقم زده بود و رودخانه دویرج همه را در کام خود بلعید و این طلیعه ایثار و حماسه جوانان اصفهانی بود که لحظه‌ای درنگ نکردند و عملیات را تا سر منزل مقصود به بیش بردند.

 

عملیات محرم در ماه محرم الحرام سال ۱۳۶۱ توسط رزمندگان اسلام در منطقه عملیاتی جنوب کشور (از منطقه عین خوش استان خوزستان تا دهلران استان ایلام) اجرا شد و از آغاز حال و هوای کربلا داشت. فرماندهان از رده تیپ تا دسته، نسبت به عملیات، توجیه و آمادگی لازم را پیدا کردند و در بعدازظهر روز ۹/۸/۱۳۶۱ گردان‌ها یکی پس از دیگری به راه افتادند. تا پس از غروب خورشید، بر سیاهی‌ها و تاریکی‌ها یورش برند.

 

هوا تاریک شده بود، جز چند نفری که در کنار رودخانه منتظر عبور بودند کسی فرو رفتن بچه‌ها را نمی‌دید. آنها برای یک لحظه هم توّقف نکردند. چون فرمان به حرکت و عبور بود. خبر طغيان رودخانه به قرارگاه رسید؛ اما همچنان تأکید بر گذر از رودخانه بود؛ تا اینکه فرماندهان یکی پس از دیگری بر ساحل رودخانه "دویرج" حاضر شدند و دیگر عبور را مصلحت ندیدند.

 

 اما کمی دیر شده بود و تعدادی از رزمندگان، در رودخانه غرق شدند. موضوع طغیان رودخانه به مقر فرماندهی و قرارگاه رسید. همه به فكر چاره بودند و در این جا، چاره‌ای جز توقف نبود. این محور با یک روز تأخیر و از دست دادن جمعی از عزیزان رزمنده، عملیات را ادامه دادند.

 

رودخانه فتح شد. «جبل الحمرین» فتح شد. «تپه ۱۷۵»با تمام افت و خیزهایش و مقاومت جانانه و جنگ تن به تن، به دست رزمندگان افتاد. مناطق «زبیدات» و «شرهانی» تسلیم نیروهای اسلام شد و عملیات محرم تا آخر آبان ماه ادامه یافت.

 

سید علی بنی لوحی: ۷۵۰ نفر از شهدای عملیات محرم مربوط به شهر اصفهان بود


«...در عملیات محرم ۴۵۰۰ شهید و مجروح دادیم که از میان آنها ۱۲۵۰ شهید بودند که۷۵۰ نفر آنها مربوط به شهر اصفهان بود. منطقه چم سری و چم هندی منطقه عظیمی است؛ چون میعادگاه حدود ۷۵۰ نفر از بچه‌های مظلوم و حماسه آفرین اصفهان است. عملیات محرم چون در ایّام عاشورا انجام گرفت، رزمندگان حال و هوای کربلایی داشتند.

 
می‌شود گفت رزمندگان این عملیات نسبت به رزمندگان عملیات‌های دیگر حسینی‌تر و حسینی وارتر شهید شدند. آن زمان شهدا را از یک منطقه جمع آوری کرده و در سوله‌ای نزدیک اندیمشک جمع کردند و تعدادشان بسیار زیاد بود.

 

از استان‌های مختلفی بودند وقتی آمار گرفتیم روز دوم و سوم، دیدیم که شهدای اصفهان حدود ۷۵۰ نفر هستند. به واسطه مسئولیت آن زمان، دیدیم اگر ۷۵۰ شهید را با هم بفرستیم اصفهان، مردم طاقت و تحمّل این همه شهید را ندارند.

 

موضوع را با «حاج حسین خرازی» مطرح کردیم و ایشان هم به اصطلاح تاکیدش روی همین مسئله بود. تصمیم گرفتیم شهدا را در دو نوبت بفرستیم.۳۳۰ شهید مرحله اول که تشییع شد و حماسه به وجود آمد سه یا چهار روز بعد ۲۵۰ شهید دیگر تشییع شدند و حماسه بزرگ آفریده شد...».

 


و ۲۵ آبان سال ۱۳۶۱کاروان شهدای محرم به اصفهان بازگشت. تعداد شهدا بیش از تصوّر بود.

 

فرماندهی لشکر امام حسین(ع) از طاقت و تحمّل مردم اصفهان در اندیشه بود که حاج حسین خرازی گفت: آنها را در دو یا سه نوبت بفرستید. اولین کاروان در ۲۴ آبان به اصفهان رسید. کوچه‌ها و خیابان‌ها از حجله شهدا آزین بسته شده بود. مساجد همه پذیرای شهدا بودند. در هر محله و کوی و برزن التهاب بود و روحیۀ بالا و وصف ناشدنی مردم و پدر و مادر شهیدان شگفت آور بود.

 

 

پیام حضرت امام خمینی(ره) به مناسبت شهادت جمعی از رزمندگان استان اصفهان در عملیات محرم


«خدمت عموم مردم مسلمان و رشید اصفهان– دامت توفیقاتهم. سلامٌ علیکم بِما صَبرتُم و نِعمَ عُقبی الدّار


رحمت خداوند بر همه شهیدان و رضوان و مغفرت حق بر ارواح مطهرشان که جوار قرب او را برگزیدند و سرفراز و مشتاق به سوی جایگاه مخصوصشان در پیشگاه رّب خویش شتافتند، و سلام و درود بر شما پدران و مادران، همسران، فرزندان و بازماندگان شهدا که از بهترین عزیزان خود، در راه بهترین هدف که اسلام عزیز است، بزرگوارانه گذشته‌اید و در امر دفاع از دین خدا آن چنان صبر و مقاومت نشان داده‌اید که رشادت و استقامت یاران سیّد شهیدان، حضرت امام حسین(ع)را در خاطر جهانیان تجدید کردید.


این جانب با عرض تبریک و تسلیت به مردم قهرمان و شهید پرور استان نیروخیز اصفهان و همه ملت ایران که وفاداری خود را به اسلام و خداي متعال، به نحو احسن به اثبات رسانیده‌اید؛ اطمینان دارم که این فداکاری‌ها و جانبازی‌ها در آیندۀ نزدیک، شجرۀ طیّبه اسلام را بیش از پیش بارور می‌کند و دشمنان قسم خورده اسلام را به نابودی و اضمحلال محکوم خواهد ساخت.


از خداوند متعال برای شهیدان عزیز، رحمت و مغفرت و برای جانبازان مجروح و معلول، شفای عاجل و برای خانواده‌های آنان صبر و اجر مسألت دارم.»


والسّلامُ عَلیکُم ورَحمه اللهِ وَ بَرَکاتِه
روح الله الموسوی الخمینی
۲۵/۰۸/۱۳۶۱

 

در کجای دنیا میتوانند در یک روز ۳۷۰ شهید را تشییع کنند؟


حضرت امام خمینی (ره) در سخنانی با اشاره به حماسه مردم اصفهان در روز 25 آبان سال 1361 اظها داشتند: «... شما در کجای دنیا می‌توانید جایی را مثل اصفهان پیدا کنید؟ همین چند روز پیش، فقط در شهر اصفهان حدود 370 نفر را تشییع کردند. مع ذالک همین شهید داده‌ها و داغدیده‌ها همچنان به خدمت خود به اسلام ادامه می‌دهند. امروز مردم ما فهمیده‌اند که تا فداکاری نباشد، اسلام را نمی‌شود پیش برد و می‌دانند که همه ما باید برای اسلام فدا شویم ...»

 

رهبر معظم انقلاب: برخی از گرههای کور ما در نیروهای مسلح، در مراکز علمی و تحقیقاتی اصفهان باز شد


«من لازم می‌دانم در همین زمینه - مناقب اصفهان، مناقب مردم اصفهان - چند جمله‌ای عرض کنم؛ اینها شناسنامه این مردم مؤمن و غیرتمند و ایستاده پای کار به حساب می‌آید. مردم اصفهان در یک روز ۳۷۰ شهید را تشییع کردند و خم به ابرو نیاوردند. بماند که همان روز اعزام به جبهه داشتند، پشتیبانی داشتند و حرکت کردند.

این خیلی مهم است، همان طورکه [آیت الله طباطبایی] فرمودند، امام از این حرکت اصفهان تجلیل کردند. در آبان سال ۱۳۶۱ که در یک روز ۳۷۰ شهید در اصفهان تشییع شد. تعداد شهدای اصفهان در همان ماه بیش از 1000 نفر است. هزار و اندی شهید در یک ماه ! خب، چه کسی شهید می‌شود؟ آن کسی که در میدان است، در میدان خطر است، پیشرو است.


قبل از انقلاب، اصفهان در قضایای مختلف حضور نمایانی داشت، در قضایای انقلاب هم همین جور، در جنگ تحمیلی هم همین جور، یگان‌های نظامی مستقر در اصفهان، چه آنچه متعلّق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود؛ مثل لشکر امام حسین(ع) با مرکزیت اصفهان و لشکر نجف با مرکزیت نجف آباد و تیپ قمربنی هاشم(ع) و چه آنچه که مربوط به ارتش بود؛ پایگاه هشتم شکاری که مرکز تحرک عظیمی بود و من از نزدیک کار آن پایگاه را در اصفهان دیده بودم- رحمت خدا بر شهید بابابی- و چه مرکز توپخانه در اصفهان. مجموعه این نقاط خیلی معنا پیدا می‌کند.

 

نتیجه این می‌شود که بعد از انقلاب، در عرض جنگ تحمیلی هشت ساله و بعد از جنگ تحمیلی هشت ساله، در میدان‌هایی که برای کشور میدان‌های حساسی بوده است، اصفهانی‌ها جزو پیشروان محسوب می‌شده‌اند؛ در رتبه رشد و توسعه کشور، در مسائل علمی کشور. برخی از گره‌های کور ما در نیروهای مسلح، در مراکز علمی و تحقیقاتی اصفهان باز شد.»

 

25 آبان روز افتخارآمیز برای ملت شهیدپرور اصفهان است

 

آري بي شك ۲۵ آبان ماه روزي پرافتخار بر دفتر خاطرات مردم نصف جهان خواهد بود، زیرا آسمان در اين روز مزين به نور حقيقت طلبي جوانان برومندي شد که امام خامنه‌ای اين فرموده را برازنده آن دانستند كه:"حقيقتا چهره‌هاي شهداي برجسته اصفهان همين حالا مثل ستاره دارند مي‌درخشند. همين حالا راه انقلاب را به ما نشان مي‌دهند. بالنجم هم يهتدون. با اين ستاره ها مي‌شود راه را پيدا كرد."


نام گذاری روز ۲۵ آبان با عنوان روز حماسه ایثار مردم اصفهان یادی از دلاور مردانی است که استقلال و سربلندی ایران اسلامی مرهون خون‌های پاک آنهاست و رمز موفقیت جوانان اصفهان در انقلاب و دفاع مقدس را می‌توان در دین باوری و ریشه دار بودن مردم اصفهان دانست. این روز روزي است كه مردم اصفهان فرزندان خود را در آغوش كشيدند تا نغمه عندربهم يرزقون و و تحقق وعده الهي را سردهند و اين وعده را برازنده فرزندان خود بدانند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۳
با سلام و صلوات به روح همه شهدای خونین بال و مظلوم رودخانه دویرج عملیات محرم حف شهدتست که در سالروز پروازشان یادی از انها شود همه دوران دفاع مقدس صحنه های کربلا را تداعی میکند ولی ان شب و ان لحظه که فقط ستارگان و تاریکی شب و صدای وحشیانه سیلاب در دویرج شاهد پرواز عزیزانمان بودند را شاهد بودند و هیچگاه فراموش نخواهند گشت یادشان گرامی عملیات محرم 11ابان 61 در تاریخ دفاع مقدس باید مقدس بماند
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار