به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از گرگان؛ بدون شک کتاب یکی از اجزای جدا نشدنی و ممزوج با دانشجو است و به تبع آن کتابخانه در محیط آموزشی دانشگاه یکی از اجزای مهم و کلیدی به شمار میرود.
آمارها نشان میدهد سرانه مطالعه در کشور هر چند با رشد روبرو بوده است؛ اما هنوز تا نتیجه مطلوب و استاندارد جهانی، فاصلهی قابل توجهی دارد؛ از این رو و با عنایت به اهمیت میزان مطالعه افراد یک جامعه در رشد و تعالی آن، مدت مدیدی است که مسئولان و مدیران اجرایی کشور در صدد نهادینه ساختن فرهنگ کتابخوانی در میان اعضای جامعه هستند.
در سرانه اعلام شده معمولا مطالعات غیردرسی در نظر گرفته میشود این نکته بر ضروری بودن مطالعه کتب درسی تاکید دارد که به نوعی اجباری بودن آن این دسته را از توفیق پیوستن به سرانه مطالعه کشور جدا کرده است و این یعنی خواندن کتب درسی اجباری است و این اجبار ایجاب میکند که منابع آن در دسترسترین منابع و فضای مطالعاتی آن نیز مناسبترین مکان باشد.
هفته کتاب و کتابخوانی بهانهای شد تا در پیگیری موضوع مهم مذکور به یکی از دانشگاههای استان سری بزنیم و وضعیت کتابخانه آن را جویا شویم و از آنجا که وضعیت کتابخانه در دانشگاههای مادر استان بسامانتر از دیگر دانشگاههاست، این بار سراغ دانشگاه غیرانتفاعی بهاران شهر گرگان رفتیم.
یکی از دانشجویان ترم پنج رشته صنایع غذایی مقطع کارشناسی با انتقاد از مشکلات موجود در کتابخانه دانشگاه، گفت: دانشجویان در این دانشگاه در استفاده از کتابخانه با مشکلات عدیدهای روبرو هستند.
وی افزود: کتابخانه دانشگاه به قدری کوچک است که در فضای ساختمان خیلیها از وجود آن حتی بیاطلاع هستند.
این دانشجو گفت: مجزا نبودن سالن کتابخانه از قسمت حراست، ریاست و امور مالی دانشگاه از معضلات مهمی است که دانشجویان با آن دست و پنجه نرم میکنند و در برخی موارد این بخشها جلسات خود را در سالن کتابخانه برگزار کرده و حتی همان تعداد اندک دانشجوی کتابخوان نیز امکان مطالعه در آن ساعات را ندارند.
این دانشجوی ترم پنج کارشناسی، فقدان سالن مباحثه علمی در دانشگاه را یکی دیگر از مشکلات موجود خواند و گفت: متاسفانه در ساعات کاری کتابخانهی دانشگاه نظم وجود ندارد و عملا دانشجو نمیتواند برای درس خواندن خود در این مکان برنامه ریزی داشته باشد.
یکی دیگر از دانشجویان این دانشگاه نیز در رابطه با وضعیت منابع کتابخانهای این موسسه تصریح کرد: در مخزن کتابخانه حتی کتاب در زمینه رشتههای موجود دانشگاه وجود ندارد و بنده به عنوان دانشجوی رشته کامپیوتر هیچ منبع مورد نیازی را در این کتابخانه پیدا نکردهام!
یکی دیگر از دانشجویان رشته صنایع غذایی نیز در همین رابطه خاطرنشان کرد: قسمت اعظمی از منابع اطلاعاتی رشتهی من در کتابخانه موجود نیست و عملا کتابخانه دانشگاه برای من کابردی نداشته و مطمئنا برای هم رشتهایهای من نیز وضع به همین منوال است.
لازم به ذکر است، کتابخانه این دانشگاه در طبقه چهارم با مخزن کتابی به مساحت تقریبا 20 متر مربع قرار داشته که بوسیله پارتیشن از قسمت حراست، ریاست و امور مالی جدا شده و فضای سالن مطالعه آن نیز مختلط بوده و مجموعا حدود 30 دانشجو در آن جای میگیرند.