آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۹۱۴۶
سعید زیبا کلام در همایش "منهای عزت، بعلاوه تحریم ":

طرز صحبت نمایندگان انگلیس در مورد ایران بی سابقه است

استاد دانشگاه تهران با اشاره به اظهارات یکی از اعضای کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان انگلیس که گفته"ایران باید حق این را که عضو فاقد سلاح هسته ای NPT شود، اکتساب کند" گفت: این طرز صحبت، بی‌نظیر و بی سابقه است. نگاه کنیم که جامعه جهانی نسبت به چندین ماه قبل درباره ما چگونه صحبت می‌کند!

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از شیراز، سعید زیبا کلام، رئیس اسبق اداره سازمان‌های بین‌المللی وزارت خارجه شب گذشته در نشستی که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز با عنوان "منهای عزت، بعلاوه تحریم" در تالار فجر این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به توافق‌نامه ژنو و تحریم‌ها، گفت: رفع تحریم یکی از آن برنامه‌هایی بود که با انتخاب دولت، مجلس، رسانه شبه ملی و مطبوعات هماهنگ به سرعت تبدیل به آرمانی نجات بخش شد.

 

وی با بیان اینکه آیا سازمان تحریم‌ها فروپاشیده شده است، افزود: سران دولت ایران و دست اندر کاران توافق‌نامه ژنو در سخنرانی‌های خود از توقف روند تحریم‌های ظالمانه، برداشتن فشارها و آغاز فروپاشی تحریم‌ها سخن گفته‌اند و به صراحت می‌گویند همه تحریم‌های شورای امنیت و تحریم‌های دوجانبه و چندجانبه برداشته می‌شود.

 

رئیس اسبق اداره سازمان‌های بین المللی وزارت خارجه ادامه داد: اما اوباما و متحدانش از باقی ماندن تحریم‌ها در این شش ماه خبر داده‌اند؛ زیرا در این شش ماه ایران بیش از 25 میلیارد دلار درآمد نفتی را از دست خواهد داد.

 

زیباکلام با اشاره به اظهارات دیوید کوهن معاون تروریستی وزارت خزانه داری آمریکا گفت: "ما و شرکای یین المللی‌ به تحمیل فشارها به اقتصاد ایران از طریق اعمال تحریم ادامه خواهیم داد  و حتی یک فقره تحریم در بخش انرژی ایران لغو نمی‌شود.

 

وی در ادامه بیان داشت: کوهن می‌گوید برای افزایش تحریم‌های آمریکا کار می‌کنیم تا ایران را از منافع درآمدی دیگر محروم کنیم. فروش کشتی‌های باری و حمایت فعالیت‌های کشتی رانی و غیره نیز در تحریم باقی می‌ماند.

 

استاد دانشگاه تهران با اشاره به اظهارات "شرمن در گزارش مکتوب خود به مجلس سنا"، افزود: افزایش فشار تحریم ظرف شش ماه اولیه از طریق اجرای مداوم تحریم‌ها ادامه می‌یابد.

 

زیباکلام با بیان اینکه مقایسه اظهارات مقامات ایرانی و غربی ما متفاوت است، گفت: مقامات دولتی ایران از فروپاشی تحریم‌ها اظهار شوق می‌کنند و از طرف دیگر هم آمریکایی‌ها با قاطعیت از پابرجا بودن اکثریت قاطع تحریم‌ها در حوزه های محوری انرژی و کشتی‌رانی سخن می‌گویند.

 

وی با اشاره به متن توافق نامه ژنو تصریح کرد: در بخش سوم  این توافق به اقدامات آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها می‌پردازد و می‌گوید "تلاش برای کاهش فروش نفت خام ایران مکث می‌شود" به طوری که مشتریان بتوانند میانگین موجود نفت خام را خریداری کنند.

 

این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه بیان داشت: این یعنی نه می‌توانیم میانگین فروش نفت خود را افزایش و نه مشتریان خود را تغییر دهیم آنچه با مکث، و نه توقف، مواجه می‌شود، تلاش‌ برای گسترش تور تحریم فروش نفت خام ایران است و این یعنی میزان تحریم‌های فروش نفت کماکان به قوت سابق و موجود خود باقی می‌ماند.

 

زیبا کلام با اشاره به اینکه در سند اطلاعاتی کاخ سفید آمده است که 4/2 میلیارد دلار طلب ایران از فروش نفت به صورت اقساط تامین می‌شود، گفت: در این سند  که هیچگاه توسط مقامات دولتی ایرانی تکذیب نشده آمده است که این 4/2 میلیارد دلار از محل فروش نفت ایران در این شش ماه است و مابقی که 16 میلیارد دلار است به حساب‌‌های مسدود شده ایران در خارج از کشور ریخته می‌شود؛ درواقع میزان پول ایران در حساب های مسدود شده طی این شش ماه افزایش می‌یابد.

 

وی با اشاره به سه ماده پی در پی توافق نامه ژنو که از اتخاذ نشدن هیچ نوع تحریم جدید هسته‌ای توسط شورای امنیت، اتحادیه اروپا و آمریکا سخن گفته است، افزود: این بدان معنی است که تحریم‌های غیر هسته‌ای ادامه می‌یابد؛ اما در این 12 ماه که از توافق ژنو می‌گذرد تحریم‌های جدیدی حتی با عنوان هسته‌ای داشته‌ایم که در واکنش به آن کمترین صدایی از کسی در ایران بر نخواست.

 

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به اظهارات حسن روحانی که همه تحریم‌ها قدم به قدم با ادامه مذاکرات برداشته می‌شود، تصریح کرد: اسماعیل کوثری می‌گوید "مسئولان بانک مرکزی، هواپیمایی و کشتیرانی ایران گفتند بعد از توافق ژنو هیچ چیز تغییر نکرده است."

 

زیباکلام با اشاره به اینکه شورای امنیت،اتحادیه اروپا و آمریکا از تحریم کنندگان ما هستند، گفت: آمریکایی‌ها همواره تاکید می‌کنند "عدم توافق بهتر از توافق بد است" و بنابراین مواضع جدید اتخاذ و تحریم کنندگان را شاخه شاخه می‌کنند.

 

وی با اشاره به اظهارات منندز سناتور آمریکایی تصریح کرد: چهار ماه پیش در بیانیه‌ای خطاب به اوباما و کاخ سفید می‌گوید"نظر من این است که هر معامله ای با ایران باید اضمحلال عمده زیربنای هسته ای را در پی داشته باشد و تحقیق و توسعه برای ایجاد سانتری فیوژهای بیشتر باید متوقف شود؛ تاسیسات اراک باید به صورت بنیانی تغییر کند؛ فاصله گریز هسته‌ای ایران باید بیشتر از یک سال شود تا اگر ایران از ادامه مذاکرات منصرف شد و خواست به سمت بمب هسته‌ای برود بتوانیم در این یکسال جلو او را بگیریم".

 

زیبا کلام ادامه داد: منندز در این نامه می‌نویسد توافق‌نامه نهایی دست کم باید حاوی بازرسی های دراز مدت و یک نظام راستی آزمایی دقیق برای حداقل 20 سال باشد " یعنی ایران بعد از 20 سال بازرسی تبدیل به یک عضو معمولی فاقد سلاح هسته‌ای معاهده npt می‌شود"! آیا منندز هم از کسی پول می‌گیرد و بزدل سیاسی است؟ آیا منندز هم جیره خوار است؟ آیا منندز هم از جایی معدود تغذیه می شود؟

 

وی با تاکید بر اینکه مجلس نمایندگان سنا به اوباما می‌گوید کنگره باید هرنوع برداشتن تحریم را تصویب کند، افزود: کسی نیست به کری و شرمن بگوید شما اختیار تام آمریکا را ندارید و فقط نماینده دولت آمریکا هستید؟ قسمت عمده تحریم ها از سوی کنگره است و چون در مذاکرات حضور ندارد با هر نوع تعهدی هم که طرف آمریکایی بدهد؛ قسمت عمده تحریم‌ها باقی می ماند.

 

رئیس اسبق صدا و سیمای کردستان بیان داشت: پس هوشیاری و تدبیر کجاست؟ فقط با دولت آمریکا درگیر نیستیم بلکه کنگره هم حساب خود را دارد و این کار را برای ما دشوارتر می‌کند ما را وسط زمین و آسمان نگه می‌دارد؛ بنابراین باید بخواهیم نماینده تام الاختیار کنگره در مذاکرات حضور داشته باشد.

 

زیباکلام با اشاره به اظهارات یکی از اعضای کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان انگلیس ادامه داد: "ایران باید حق این را که عضو فاقد سلاح هسته ای NPT شود، اکتساب کند".  این طرز صحبت بی‌نظیر و بی سابقه است نگاه کنیم که جامعه جهانی نسبت به چندین ماه قبل درباره ما چگونه صحبت می‌کند!

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه تحریم ها محکم و باقوت سر جایشان باقی هستند؛ تصریح کرد: به دولت توصیه می‌کنم صادقانه به مردم بگویید قبل از مذاکرات، در مورد آمریکا این فکر را می‌کردیم؛ اما اینجوری از آب درآمده بگویید اشتباه کردیم مطمئن باشید با شناختی که از مردم ایران شریف دارم این شجاعت شما را تحسین می‌کنند.

 

نخستین نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به اظهارات شرمن بیان داشت: فقط زمانی جهان تصمیم می‌گیرد تحریم‌های هسته‌ای را تعلیق و سپس بردارد که ایران گام‌های اقناع کننده و راستی آزمایی پذیر را بپذیرد و نشان دهد برنامه هسته کاملا صلح آمیز است و باقی خواهد ماند.

 

زیبا کلام افزود: آن‌ها حرف دهانشان را خوب می‌فهمند و مثل ما کرشمه بازی در نمی‌آورند درباره آینده چه گواه و شهادتی باید برای آن‌ها بیاوریم؟ این حرف‌ها یعنی خوشحالی بی‌خودی داریم که تحریم‌ها برداشته می‌شود.

 

وی با بیان اظهارات عراقچی در شبکه العالم تصریح کرد: "شکست مذاکرات برای همه خطرناک است این که در چه دوره زمانی و چگونه به غنی سازی صنعتی برسیم از موضوعات مذاکرات است." چرا برای همه خطرناک است؟ تازه مذاکره می‌کنیم که به غنی سازی صنعتی برسیم؟ چه چیزی پذیرفته شده که ایشان اینگونه می‌فرمایند؟ این عبور از خط قرمز نیست؟

 

نخستین سفیر ایران در آژانس انرژی اتمی با اشاره به اینکه ظرفیت موجود برای ما اهمیت زیادی دارد، افزود: 19 هزار سانتریفیوژ در اختیار داشتیم که 10 هزار تا را قبل از توافق ژنو آرام و به عنوان انعام کنار گذاشتیم و تا امروز با 9000 سانتریفیوژ کار می‌کردیم و طرف مقابل می گوید 2 تا 4500 سانتریفیوژ می توانید داشته باشید.

 

زیباکلام با بیان اظهارات شرمن در دسامبر 2013 گفت: در بیانیه‌ای مکتوب نوشته شده که پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران بدون توافق نامه ژنو ادامه می‌یابد و می‌تواند هزاران سانترفیوژ جدید را به چرخش در آورد و زمان گریز هسته‌ای را کوتاه کند؛ جک استراو نیز می‌گوید ایران توانایی زیادی دارد و همین‌قدر هم که در مذاکرات پبشرفت کرده‌ایم هنر کردیم.

 

وی در ادامه گفت: چرا در محافل تصمیم گیری،جلسات تبادل نظر، مقالات، کارشناسان راهبردی، گزارش‌های روزنامه‌نگاران غربی پیش فرض این است که دولت روحانی فرصتی طلایی است که باید غنیمت شمرده شود؟

 

عضو هیات علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: چرا وزیرخارجه دولت عقلانیت در مقاله‌ای که در واشنگتن پست منتشر می‌کند برای رجال موثر آمریکا از پیشرفت به سوی یک دستاورد تاریخی سخن می‌گوید و بیان می‌کند فرصتی تاریخی داریم تا تضمین کنیم برنامه هسته‌ای ایران برای همیشه صلح آمیز باقی خواهد ماند!

 

زیباکلام در ادامه گفت: آیا ظریف نمی‌داند که هیچ کشوری نمی‌تواند برای همیشه چنین تضمینی را فراهم کند؟ آیا نمی‌داند چنین بلوفی را باور نمی‌کنند؟ آیا ظریف نمی‌خواهد توجه سیاست مداران آمریکا را به فرصتی تاریخی جلب کند؟

 

وی گفت: آیا ملت ایران می‌داند در سند بازنگری موضع گیری هسته‌ای که در سال 2010 طراحی شده و وزیر دفاع وقت آن را معرفی کرده است؛ تصریح شده دولت اواما تضمین می‌کند سلاح هسته ای علیه کشورهایی که فاقد کلاهک هسته ای هستند به کار نبرد به استثنای ایران و کره شمالی. کره شمالی هم به دلیل داشتن کلاهک هسته‌ای از این لیست خارج می شود و فقط ایران جزو استثنای سند بازنگری هسته‌ای آمریکا می‌شود.

 

نخستین نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پایان با اشاره به اینکه 160 نماینده مجلس در نامه‌ای به رئیس مجلس خواستار نظارت بیشتر مجلس بر مسئله هسته‌ای شدند، تصریح کرد: ریاست مجلس ما این نامه را اعلام وصول نکرد؛ مجلس ما بی اراده و ضعیف است و باید عبرتی برای انتخابات پیش رو باشد؛ نقش مجلس می‌تواند محکم و فراجناهی باشد؛ اما اینگونه نیست و متاسفانه ساخت سازی است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار