به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از خرمآباد، سعید زیباکلام، عضو هیات علمی دانشگاه تهران شب گذشته در همایش واکاوی مذاکرات هستهای که توسط جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان برگزار شد، گفت: تا به امروز هیچ حرفی از مذاکرات هستهای ایران با 1+5 که منجر به تمدید هفت ماه مذاکرات شد، نه به صور رسمی و نه به صورت غیر رسمی منتشر نشده است؛ اما با این حال بوی بسیار بدی از تمدید این مذاکرات به مشام میرسد.
وی با بیان اینکه با توجه به سابقه 40 سالهای که من در رصد سیاستهای آمریکا دارم معتقدم که بوی بدی از تمدید مذاکرات به مشام میرسد، افزود: این نگرانی جود دارد که سرنوشت مذاکرات هستهای به گونهای رقم بخورد که ویترینی از برنامه هستهای کشورمان باقی بماند، سیستم دفاعی و موشکی کشور دکور شود و به جای برسیم که بگوییم از اینکه در سال 57 انقلاب کردیم غلط کردهایم و سر تعظیم در مقابل استکبار فرود بیاوریم و این اوج خفت و خواری است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه اگر میخواهیم سرنوشت مذاکرات هستهای طبق آنچه که گفته شد رقم نخورد جنبش دانشجویی، دانشگاهیان و حوزویان باید از این طرز تفکر که صلاح مملکت خویش خسروان دانند پرهیز کنند، گفت: دانشجویان در قبال این موضوع نباید خودشان را دست کم بگیرند؛ چرا که این نوعی خودزنی است.
زیباکلام عامل تحریم های وضع شده علیه کشورمان سیاست های ظلم ستیزانه و استکبرستیزانه ملت انقلابی ایران دانست و ادامه داد: تا زمانی که پرچم ظلمستیزی و استکبارستیزی در دستان ملت ایران است و تا زمانی که شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل در راهپیمایی روز قدس و 22 بهمن به گوش میرسد خصومتهای استکبار جهانی با ما تداوم دارد.
وی با اشاره به گزارشاتی که در آرشیو کنگره موجود است و البته در روزنامهها چاپ نشده است، افزود: بر اساس این گزارشات ایران باید طبق توافقنامه محرمانه 3000 کیلوگرم اورانیوم دو و نیم درصد تا سه درصد را به اورانیوم طبیعی تبدیل کند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه در حال حاضر رآکتور هستهای اراک در غل و زنجیر است و هیچ حرکتی در آن صورت نمیگیرد، گفت: توافقنامه ژنو یک توافقنامه محرمانه دیگری را هم داشت و خیلی از کارهای اساسی را سازمان انرژی اتمی بر اساس این توافق نامه در فردو، نطنز و رآکتور هسته ای اراک انجام داد.
زیباکلام با تاکید بر اینکه منافع ملی کشور به شدت در معرض تهدیدات و آرمانهای انقلاب به شدت در حال تخریب است، تصریح کرد: بند چهارم توافقنامه ژنو که بر اساس آن مسائلی از قبیل تعیین محل غنی سازی و همچنین تعیین محل نگهداری ذخایر اورانیوم غنی سازی شده باید با مشورت طرفهای مذاکره صورت بگیرد به منزله خفت و خواری و غل و زنجیر زدن اساسی به استقلال کشور است و در واقع باید این بند از توافقنامه ژنو را نه با آب طلا بلکه باید با ویروس ایدز در سراسر کشور بنویسیم.
وی ایستادن در مقابل کسانی که قصد بر باد دادن استقلال و قدرت ملت ایران را دارند را ضروری دانست و تصریح کرد: رئیس جمهور مدعی است که سد تحریمها بدنبال توافقنامه ژنو شکسته شده است؛ اما سوال ما اینجاست که تحریمها چگونه وقتی تنها پس از گذشت پنج روز از توافقنامه ژنو با تحریم 17 شرکت بزرگ کشتیرانی تکرار میشوند، شکسته شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه دروازه سازمان تحریمهای ایران مانند دروازه کاروان سرا باز است و این تحریمها ادامهدار است، گفت: پس از توافقنامه ژنو نه تنها تحریمهای سه جانبه سازمان ملل، اتحادیه اروپا و کنگره آمریکا قرص و محکم سرای خود بوده؛ بلکه تحریمهای جدید نیز اعمال شدهاند.