کد خبر:۳۷۱۱۲۶
ذره‌بین آماری "دانشجو" بر جلسات رای اعتماد وزرای پیشنهادی علوم + جدول

دقت نظر مجلس، سعه‌صدر دولت

رئیس جمهورتا کنون پنج وزیر را به عنوان گزینه پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی معرفی کرده که از آن‌ها تا کنون دو گزینه موفق به کسب رای اعتماد نمایندگان ملت شده‌‌اند.

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور همزمان با روز تحلیف یعنی ۱۳ مردادماه ۹۲، با ارسال نامه‌ای به مجلس، اسامی وزیران پیشنهادی را اعلام کرد.

 

در حالی که برخی منابع نزدیک به دولت یازدهم از نهایی‌شدن نام «رضا مکنون» به عنوان گزینه نهایی حجت‌الاسلام روحانی برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خبر می‌دادند این گزینه تغییر کرد و دکتر «جعفر میلی منفرد» متولد سال ۱۳۳۲ و از اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس معرفی شد.

 

نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از هشت جلسه علنی بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در ۲۴ مرداد ماه ۹۲ از ۱۸ وزیر پیشنهادی به ۱۵ وزیر رای اعتماد دادند.

 

و در این میان پس از شمارش آرا جعفر میلی منفرد گزینه پیشنهادی وزارت علوم، از جمله گزینه‌هایی بود که نتوانست رای اعتماد لازم را از مجلس کسب کند.


جعفر میلی منفرد، در دوره اصلاحات، با حکم سید محمد خاتمی، مدتی به عنوان سرپرست این وزارتخانه فعالیت داشت. مصطفی معین، وزیر علوم دولت اصلاحات که یک بار در اعتراض به حوادث تیرماه سال ۱۳۷۸ استعفا داده بود برای دومین بار در تیرماه سال ۱۳۸۲ نیز استعفای خود را تقدیم خاتمی کرد که با موافقت وی مواجه شد و رئیس‌جمهور وقت، حکم سرپرستی را برای میلی‌منفرد صادر کرد.

 

وی با ۱۰۵ رای موافق؛ ۱۶۲ رأی مخالف و ۱۵ رأی ممتنع از کابینه جا ماند.


روز شنبه ۲۶ مردادماه ۹۲ حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس‌جمهوری اسلامی ایران در حکمی دکتر جعفر توفیقی داریان را به عنوان سرپرست «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» منصوب کرد.

 

توفیقی که پس از عدم صلاحیت میلی‌منفرد به عنوان سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سوی رئیس‌جمهور مشخص شد، در تحصن دانشجویان و اساتید دانشگاه تهران در جریان فتنه سال ۸۸ در روز ۲۶ خرداد سخنرانی تحریک آمیزی داشت که باعث مخالفت نمایندگان با وی شد. البته وی در دوران سرپرستی خود در این وزارتخانه عزل‌و نصب‌های زیادی داشت که مورد انتقاد برخی نمایندگان مجلس واقع گردید.
که سرانجام پس از یک سال جنجال‌آفرینی در فضای دانشگاه‌های کشور، جعفر توفیقی مشاور عالی وزیر علوم در ۹ شهریور ماه ۹۳ از وزارت علوم و آموزش عالی رفت.

 

پس از دو ماه در ۲۷ مهرماه ۹۲ با وجود گمانه زنی‌های پیشین مبنی بر معرفی سرپرستهای کنونی سه وزارتخانه به عنوان وزیران پیشنهادی رضا فرجی دانا به جای جعفر توفیقی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم تحقیقات و فناوری به مجلس معرفی شد و در جلسه علنی یکشنبه ۵ آبان‌ماه ۹۲ بعد از استماع صحبت‌های موافقان و مخالفان نمایندگان به رضا فرجی دانا وزیر پیشنهادی علوم تحقیقات و فناوری رای اعتماد دادند و با ۱۵۹ رای موافق و ۷۰ رای مخالف و ۳۲ رای ممتنع به وزارت علوم راه یافت.

 

 اما ناخرسندی نمایندگان از عملکرد وزیر علوم در طول کمتر از یکسال و بی‌توجهی فرجی دانا نسبت به تذکرات نمایندگان طرح استیضاح وی در ۲۱ مرداد ماه ۹۳ با ۵۱ امضا اعلام وصول شد.


و جلسه علنی بررسی استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت یازدهم، صبح روز ۲۹ مرداد ۹۳  به ریاست علی لاریجانی برگزار شد و نمایندگان مجلس با ۱۴۵ رأی موافق، ۱۱۰ رأی مخالف و ۱۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۷۰ نماینده حاضر در صحن، با «عدم‌اعتماد» به فرجی‌دانا موافقت ‌کردند و بر این اساس اولین وزیر استیضاحی دولت یازدهم، نتوانست مجدداً رأی اعتماد را کسب کند.


پس از آن رئیس‌ جمهور روز چهارشنبه ۲۹ مرداد ۹۳ در حکمی با قدردانی از زحمات دکتر رضا فرجی دانا در دوره مسئولیتش به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر محمد علی نجفی را به عنوان سرپرست این وزارتخانه تعیین کرد.


رییس جمهور ۶۱ روز پس از استیضاح رضافرجی دانا و در روز چهارشنبه ۳۰ مهرماه ۹۳ محمود نیلی احمدآبادی را به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد که نیلی احمدآبادی سرپرست فعلی دانشگاه تهران بود.


جلسه علنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در ۷ آبان ۹۳ به منظور بررسی صلاحیت و برنامه‌های محمود نیلی احمدآبادی، سومین وزیر پیشنهادی دولت یازدهم برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری برگزار شد.

 

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در جلسه علنی ۷ آبان ماه ۹۳ مجلس با دستور کار بررسی صلاحیت محمود نیلی احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم با بیان اینکه من به تمام کسانی که از اول دولت می‌خواستند مسئولیت وزارت علوم را برعهده گیرند، سفارشات مساوی داشتم، گفت: به آنان گفتم که اگر می‌خواهید کیفیت علمی دانشگاه افزایش یابد دنبال توسعه علمی توام با اخلاق در دانشگاه باشید. ما می‌خواهیم که دانشگاه مومن، پایبند به اصول نظام و انقلاب و خدمتگزار مردم باشد.


رئیس جمهور با بیان اینکه این دولت فراجناحی است، تصریح کرد:‌‌ همان طور که دولت فراجناحی است امروز خواهش من از شما نمایندگان هم این است که یک رای فراجناحی بدهید.


وی همچنین در توصیه‌ای به رسانه‌ها گفت: برخی رسانه‌ها گفتند که نیلی احمد آبادی مطلوب واقعی رئیس جمهور برای آموزش عالی نیست و برای دستگرمی وی را به مجلس می‌فرستد، این دروغ است، صدق الحدیث و اداء الامانه

 

اما نمایندگان مجلس شورای اسلامی به محمود نیلی احمدآبادی به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فن‌آوری اعتماد نکردند. و محمود نیلی احمد آبادی در جلسه علنی مجلس با ۱۶۰ رأی مخالف، ۷۹ رأی موافق و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۶ رای، نتوانست اعتماد نمایندگان مجلس را برای تصدی پست وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری کسب کند.

 

حسن روحانی رئیس‌جمهور چهارشنبه ۲۰ آبان‌ماه ۹۳ طی نامه‌ای به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی «دانش‌آشتیانی» را به عنوان چهارمین وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی سکّان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برای کسب رأی اعتماد به خانه ملت معرفی کرد.

 

و جلسه علنی صبح ۲۷ آبان ماه مجلس شورای اسلامی با دستور کار رای اعتماد به فخرالدین احمدی‌دانش‌آشتیانی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد و در این جلسه حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان اظهارداشت: امروز به عنوان چهارمین نوبت است که برای درخواست رأی اعتماد وزیر علوم پیشنهادی خدمت نمایندگان مجلس می‌رسم، البته تماس و نزدیکی مجلس و دولت همواره مطلوب است و فرصتی که بنده هم در خدمت نمایندگان باشم، مغتنم است ولی امیدوارم فرصت‌های آینده برای همفکری و تعاون در راستای رفع مشکلات اساسی مردم به ویژه در زمینه اقتصادی، اشتغال، رشد و توسعه کشور و تعالی اخلاق و فرهنگ باشد.


رئیس‌جمهور معیار دولت برای معرفی وزیر علوم را این چنین عنوان کرد: معیار ما برای معرفی وزیر علوم آن است که فردی باشد که در دانشگاه دارای مقبولیت باشد هم در میان اساتید و هم در میان دانشجویان چهره قابل قبولی داشته باشد چراکه در این صورت راحت‌‌تر می‌تواند مدیریت کند، حرف حق خود به کرسی بنشاند و مسیر درست دانشگاه را معین کند.

 

اما وکلای ملت با ۷۰ رأی موافق، ۱۷۱ رأی مخالف و ۱۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۷ رأی مأخوذه، به دانش‌آشتیانی برای تصدی سکّان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رأی اعتماد ندادند.

 

مجددا در ۲۸ آبان ماه ۹۳ طی نامه‌ای از سوی رئیس جمهور فرهادی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم معرفی شد.

 

و جلسه علنی روز چهارشنبه ۵ آذرماه ۹۳ مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی صلاحیت محمد فرهادی، وزیر پیشنهادی علوم برگزار شد که سرانجام نمایندگان مجلس با ۱۹۷رأی موافق، ۲۸رأی مخالف و ۱۰رأی ممتنع از مجموع ۲۳۵رأی مأخوذه، به محمد فرهادی برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رأی اعتماد دادند.

 

وزیر پیشنهادی تاریخ معرفی تاریخ جلسه رای اعتماد میزان آراء ماخوذه نتیجه
1. جعفر میلی منفرد 13 مرداد 1392 24 مرداد 1392 105 رای موافق/ 162 رای مخالف/ 15 رای ممتنع/ مجموع آرا  282 رای  عدم رای اعتماد
2. رضا فرجی دانا 27 مهر 1392 5 آبان 1392 159 رای موافق/ 70 رای مخالف/ 32 رای ممتنع/ مجموع آرا 221 رای کسب رای اعتماد
3. محمود نیلی احمد آبادی 30 مهر 1393 7 آبان 1393 79 رای موافق/ 160  رای مخالف/ 7 رای ممتنع / مجموع آرا 246 رای عدم رای اعتماد
4. فخرالدین دانش آشتیانی 20‌ آبان 1393 27 آبان 1393 70 رای موافق/ 171 رای مخالف/ 16 رای ممتنع/ مجموع آرا 257 رای عدم رای اعتماد
5. محمد فرهادی 28 آبان 1393 5 آذر 1393 ۱۹۷رای موافق، ۲۸رأی مخالف / ۱۰رأی ممتنع / مجموع آرا 235 رای کسب رای اعتماد
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار