به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از یزد، رضا فرجی دانا، دبير كميته علمي بيست و دومين کنفرانس اپتيک و فوتونيک امروز در مراسم آغاز به کار این همایش در سالن آمفی تئاتر دانشگاه یزد گفت: یکی از مشکلات امروز ما در خصوص برگزاری کنفرانس ها شامل سیاست ترویجی کنفرانس هاست؛ به نحوی که وابسته به هزینه های دولتی هستند و با مشکلات موجود آنها برگزار می شود که مشکلات در دنیا با خودکفایی کنفرانس ها برگزار می شود.
وی افزود: یکی از راهکارهای بهبود وضعی برگزاری کنفرانس ها در خصوص دید مثبت در زمینه آنها و درآمدزایی است که باید این دید در کشور نیز نهادینه شود.
دبير كميته علمي بيست و دومين کنفرانس اپتيک و فوتونيک خاطرنشان کرد: ما در این دوره از کنفرانس ها رویکردهای متفاوتی داشتیم؛ به نحوی که در سال های گذشته در شیراز 724 مقاله، دانشگاه شهید بهشتی تعداد 730 مقاله ارسال شد؛ اما با توجه به این که بخشی از هزینه ها نیز دریافت می شد این دوره با کیفیت برتری برگزار شد و تعداد 377 مقاله به این دبیرخانه ارسال شد.
فرجی دانا بیان کرد: رویکرد امروز ما در این کنفرانس کیفیت بخشی به مقالات دریافتی بود به نحوی که كميته داوران متشكل از 250 داور به سرگروهي 20 نفر كه منجر به متوسط 3.5 داوري براي هر مقاله شد، 272 مقاله برای ارائه در كنفرانس بيست و دوم پذيرفته شد.
وی ادامه داد: این کنفرانس به مدت سه روز در حال برگزاری است که 72 مقاله به صورت شفاهي در قالب 17 نشست ارائه می شود و 200 مقاله نيز به دليل عدم برخورداری از ماهيت عرضه شفاهی، به شكل پوستر ارائه میشوند و در راستای کیفیت بخشی نیز انتخاب یک سخنران مدعو در هر نشست و همچنین دريافت گواهي اصالت مقاله از جمله این اقدامات است.
وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری كشورمان گفت: متاسفانه در کشور ما میزان کپی مقالات زیاد است که این زیبنده کشور ما نیست که باید برای آن فکری شد.