به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از یزد، فرح زا، رئیس پژوهشکده معماری بومی دانشگاه یزد شب گذشته در نشست بررسی برگزاری نخستین همایش میراث مشترک ایران و عراق گفت: دو کشور ایران و عراق در گذشته علاوه بر اشتراکات دینی به صورت تمدنی نیز اشتراکات فراوانی داشتهاند که امروز به خوبی میتوان آنها را مشاهده کرد.
وی افزود: میراث کشورمان به سه گروه میراث باستانی، پیش از اسلام، میراث دوران اسلامی و میراث متاخر تقسیم میشود که در قسمت اول یعنی مطالعات باستانی نشان میدهد که ما الگو برداریهای متقاوتی از جمله سکونت داریم و آثار باستانی در ایلام، کاشان نمونههایی از الگوبرداریهای کرکوک و اور از دو کشور است.
عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری خاطرنشان کرد: در دورههای مختلف سرزمینهای ایران و عراق به یک سرزمین جغرافیایی تقسیم شده بودند و مجموعهای وحدت یافته تا قبل از دوران حکومتهای اسلامی بود.
فرح زا تصریح کرد: با آمدن اسلام و دوران صفویان به بعد بر اساس این اشتراکات تمدنی بیشتری افزایش پیدا میکند و پس از آن نیز با ایجاد مرزهای سیاسی اشتراکات فرهنگی و مذهبی افزایش پیدا کرد.
وی ادامه داد: اگر به آثار باقی مانده دوران باستان نیز نگاه کنیم، نمونههای مشترک زیادی از جمله کاخ آشور، باغهای پاسارگاد، و طاق کسری بود که امروز امنیت آنها در خطر است.
عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد گفت: شیوههای معماری مانند شیوه معماری مصری، شیوه شامی، شیوه مغربی و شیوههای ایرانی از جمله مشترکات دیگری است که کشورهای زیادی از آنها استفاده کردند و کشور عراق نیز به تعدد از شیوه ایرانی استفاده کرده است و در شهرسازی نیز نمونههای آشکار بسیار زیادی دارد.
فرح زا تصریح کرد: ما در دوران اخیر نیز میراث متعدد بسیار زیادی داشتیم که نشان از روابط دو تمدن است که بازسازی حرمین شریفین در عراق از مواردی است که در دست ایرانیان قرار گرفته و در جهت تعمیر ان تلاش میکنند.
وی در پایان گفت: ما بازهم در زمینه هنر و معماری بسیار زیاد کار کردیم که میتوانیم با بررسی آنها روی این مشترکات کار کرده و از انها استفاده کنیم.