گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از نشریه خیمه، دانشگاه سیستان و بلوچستان:یکی از دلایل سقوط زود هنگام برخی از شهرها و استانهای عراق در ابتدای حملهٔ داعش خیانت افراد منتسب به حزب بعث بود که با روی کار آمدن حکومت و دولت جدید در عراق با رأفت اسلامی مواجه شده بودند. از طرفی برنامه ریزی منسجم و تجهیز نیروهای داعش توسط کشورهای غربی و آمریکایی (به اعتراف هیلاری کلینتون، وزیر سابق امور خارحه آمریکا) و از طرفی خائنین داخلی فرصت را فراهم کردند تا شهرهای مهمی از جمله موصل و تکریت در عرض زمان کوتاهی سقوط کنند.
بدون شک اگر با روی کار آمدن دولت نوری مالکی در عراق، با افراد صاحب نفوذ حزب بعث و کسانی که در دیکتاتوری، ظلم و خیانتهای صدام حسین نقش داشتند برخورد قانونی و قاطعی صورت میگرفت شاید امروز شاهد این همه درگیری و تلف شدن تواناییهای مالی و جانی کشور عراق نبودیم. طبیعتا این بحث که لازمهٔ حاکم شدن امنیت در یک کشور دادن زمام امور از کل تا جزء به دست افراد مورد اطمینان است یک امر بدیهی و عاقلانه محسوب میشود.
در کشور ما نیز بعد از انقلاب ۵۷ و روی کار آمدن انقلاب اسلامی، نظام حاکم با همکاری ملت توانست از گردنههای سخت و فتنههای از قبل طراحی شده عبور کند؛ پالایشی که بعد از انقلاب شروع شد عمدتا توسط خود مردم صورت میگرفت به نحوی که خود مردم با شناخت نسبت به جریانهای منحرف مثل لیبرالها و مارکسیستها و مجاهدین خلق و امثالهم توانستند سکان امور کشور را از دست این افراد بگیرند و به افراد مورد اطمینان بسپارند.
یکی ازنقاط قوت انقلاب اسلامی و از نشانههای سلامت این نظام، متکی نبودن آن به شخص و گروه خاصی است به نحوی که از اول انقلاب تاکنون افرادی از جمله بنی صدر، بازرگان، میرحسین موسوی، مهدی کروبی و محمد خاتمی و افراد تندروی اصلاح طلب مثل سروش، گنجی، کدیور و... که بعضا کارشان به انکار وجود امام زمان هم رسیده است دراین دسته قرار میگیرند. اما با روی کار آمدن دولت یازدهم متأسفانه در بحث استفاده از نیروهای متعهد به انقلاب، آن طور که باید توجه کافی صورت نگرفته است.
به طور مثال استفاده از نیروهایی که امتحان خود را درلحظههای سخت انقلاب مثل فتنهٔ ۷۸ و ۸۸ پس داده بودند در وزارت علوم و دادن برخی پستها در سایر وزارتخانهها به افراد سست عنصر، این هشدار را به ذهن هر فرد معقولی متبادر میکند که خدایی ناکرده اگر بار دیگر شرایط کشور به سمت بحرانی شدن پیش برود، این بار افرادی از درون دولت زمینه ایجاد فساد و اغتشاش را در نظام فراهم کنند. کاری که دولت نوری مالکی انجام نداد و بعد هم تبعات آنرا هم اکنون باید بپردازد.
یکی از چالشهایی که برای جمهوری اسلامی به وجود آمد اتفاقات سال ۸۸ و فتنهای بود که بعد از انتخابات ریاست جمهوری با بازی برخی افراد خائن داخلی و حمایت اپوزوسیون خارجی شکل گرفت. خسارتهای بزرگی از جمله امیدوار کردن دشمنان انقلاب اسلامی به براندازی، تشدید تحریمها، آسیبهایی که به اموال عمومی وارد شد، که بنا به تخمین کارشناسان حدود ۳۲۴ هزار میلیلرد تومان (نزدیک به ۱۱۰ برابر اختلاس ۳ هزار میلیاردی معروف) برآورد شده، آسیبهایی است که قطعا به آسانی نمیتوان از کنار آنها به سادگی گذشت. (البته جا دارد به این نکته اشاره کرد که منظور از فتنه گران افرادی است که با سلاحهای سرد و گرم و تخریب اموال عمومی و شهادت افرادی سعی بر ایجاد اختلال در امنیت کشور داشتند میباشد و منظور نگارنده از لفظ فتنه گر کسانی که به نفر دوم انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ رأی دادند نیست.) اگر اندکی ریز بین باشیم و اهداف و اقدامات گروه برانداز در سال ۸۸ را با عملکرد گروه تروریستی داعش مقایسه کنیم با شباهتهایی جالب مواجه میشویم که میتوان به عنوان نمونه به موارد زیر اشاره کرد:
۱. مخالفت با حکومت اسلامی حاکم بر جامعه، به طوری که هر دو گروهک هدفشان ضربه زدن به نظام اسلامی مستقر در جامعه بود. ۲. حمایت کشورهای غربی و آمریکا از این گروهکها؛ ۳. استفاده از نمادها وشعارهای مذهبی در هر دو طرف به، طوری که که داعش با پرچم محمد رسول الله و فتنه گران با انتخاب رنگ سبز به بهانه سادات سعی در فریب افکار عمومی داشتند. ۴. دشمنی هر دو گروه با شعائر اسلامی به طوری که گروه داعش و فتنه گران هر دو به عزای سید و سالار شهیدان توهین میکنند، داعشیها با پخش جزوههایی در حمایت از یزید و فتنه گران، با سوت و کف و هلهله کردن و سوزاندن پرچم امام حسین (ع) در عاشورای حسینی. ۵. حمایت اسرائیل از هر دو گروه به نحوی که زخمیهای داعش توسط اسرائیل درمان میشوند و از طرف دیگر نتانیاهو فتنه گران و اصلاح طلبان را پیاده نظام خود در مبارزه با جمهوری اسلامی میداند.
امیدواریم که دولت یازدهم با اندیشیدن تدابیری در جهت آرام کردن فضای سیاسی کشور و ندادن فرصت به برخی داعشی نماهای داخلی فرصت سوء استفاده را از تمامی افراد سود جو که در طلب فرصت برای عقده گشایی سیاسی هستند گرفته و امید را دل تمامی مردم ایران بکارد.
شما می توانید جهت بازدید و دریافت نشریات دانشجویی به سایت پاتوق آزاداندیشی نشریات دانشجویی مراجعه کنید.