به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از خرم آباد، حجتالاسلام دهنوی، کارشناس مسائل خانواده روز گذشته در همایش راههای ازدواج آسان که توسط بسیج دانشجویی لرستان در محل دانشگاه لرستان برگزار شد، بیان داشت: اصل همتایی اعتقادی، اصل همتایی خانوادگی، اصل همتایی اقتصادی و اصل همتایی فرهنگی چهار اصلی هستند که جوانان دم بخت باید در انتخاب همسر خود در آنها دقت کنند.
وی با بیان اینکه اگر جوانان به این چهار اصل دقت کنند قطعا در زندگی خوشبخت خواهند شد، افزود: نمیگویم با کسی ازدواج کنید که متدین باشد؛ اما کسی را به عنوان همسر خود برگزینید که از لحاظ اعتقادی با شما همسطح باشد.
کارشناس مسائل خانواده گفت: در واقع اگر فردی از لحاظ مذهبی دارای اعتقادات ضعیفی است، باید با فردی که شبیه خودش است ازدواج کند و برعکس این موضوع نیز در مورد افرادی که از لحاظ اعتقادی قوی هستند، باید رعایت شود.
حجتالاسلام دهنوی با اشاره به اینکه فاصله زوجین نباید از لحاظ اعتقادی با هم خیلی زیاد باشد، تصریح کرد: البته اگر این فاصله اندک باشد ازدواج اشکالی ندارد.
وی تصریح کرد: مورد داشتهایم که یک زن و شوهر شیعه و سنی به دلیل اینکه بچه آنها باید چه مذهبی داشته باشد، کارشان به طلاق کشیده شده است.
کارشناس مسائل خانواده با بیان اینکه جوانان در انتخاب همسر خود نباید از اصل همتایی خانوادگی غافل شوند و نگویند که مهم همسرم است، گفت: در روایت داریم که بروید در مورد برادر همسر خود تحقیق کنید؛ چرا که بچه شما از دایی خود تاثیر زیادی میگیرد و در ضربالمثلها هم داریم که آدم حلال زاده به دایی خود میرود.
حجتالاسلام دهنوی تصریح کرد: اگر قرار است که با خانواده ای وصلت کنید که در این خانواده شرعیات دینی مورد غفلت قرار گرفته می شود و بر سر سفره غذا مشروب سرو میشود، شک نکنید که بچه شما از اینگونه رفتارها تاثیر میپذیرد.
وی با بیان اینکه پسرها باید دختری ازدواج کنند که از لحاظ اقتصادی چند طبقه از آنها پایینتر باشد، تصریح کرد: دختری که در خانوادهای متمول زندگی کرده است و با خانواده خود نقاط مختلف دنیا را دیده است، قطعا شوهرش نمیتواند با یک سفر به شمال او را قانع نگه دارد.
کارشناس مسائل خانواده گفت: به پسرهایی که در فقر و استضعاف زندگی کردهاند، توصیه میکنم که فکر ازدواج با دختران ثروتمند به این خیال که بدبختیهایشان به پایان برسد را از ذهن خود خارج کنند؛ چرا که با به بدبختیهای جدیدتری دچار میشوند.
حجتالاسلام دهنوی اصل همتایی فرهنگی را از مسائل مهم در انتخاب همسر دانست و گفت: دانشجویانی که برای ادامه تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی به دانشگاههای خارج کشور میروند به آنها توصیه میکنم که با ملیتهای دیگر ازدواج نکنند؛ چرا که مواردی را داشتهایم که با خاطر این ازدواج ها بدبخت شدهاند.
وی تصریح کرد: به دلیل اختلافات فرهنگی به عنوان کسی که در مسائل مربوز به ازدواج و خانواده تجربه دارم به جوانان دم بخت توصیه میکنم که با قومیتهایی غیر از قومیت خود ازدواج نکنند؛ چرا که اختلافات فرهنگی میتواند برای آنها مشکل ساز شود.
کارشناس مسائل خانواده گفت: البته گاهی اوقات اختلافات فرهنگی در حد خرده فرهنگها است که در چنین موارد ازدواج دو نفر در قومیتهای مختلف کشورمان با همدیگر اشکال ندارد.
حجتالاسلام دهنوی با بیان اینکه اگر یک زن و شوهر هم از هر حیثی با هم همتا باشند پنج سال اول زندگی خود با مشکلاتی مواجه می شوند اضافه کرد: یکی از مسائلی که در دانشگاههای ما مشکل ساز شده است این است که دانشجوی ما نمی داند که باید با همتای خود ازدواج کند؛ اما به دلیل ارتباطات عاطفی و عشق و شیدایی تن به ازدواج هایی می دهند که فرجام خوبی ندارند.
وی با اشاره به اینکه اگر ازدواج دانشجویی فرایند ایجاد احساس علقه، دلبستگی، وابستگی و در نهایت عشق و شیدایی را طی نکند با شکست مواجه میشوند، افزود: مسئلهای که برای دانشجویان مشکل ساز میشود، این است که در نگاه اول دچار عشق و شیدایی میشوند بیآنکه اطلاعاتی نسبت به هم داشته باشند.
کارشناس مسائل خانواده با بیان اینکه این حرف را که با یک نگاه یک دل نه صد دل عاشق شد را قبول ندارم، گفت: به دانشجویان توصیه میکنم که اگر اینگونه عاشق شدند عشق خود را در مرحله علقه نگه دارند و پیش از آنکه دچار عشق و شیدایی شوند، نسبت به همدیگر شناخت پیدا کنند.