به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، حجتالاسلام حسین دهنوی شب گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد واحد کرمان در سلسله مباحث انتخاب آگاهانه و ازدواج آسان بیان داشت: انسان، هم نیازمندیهای جسمانی و هم نیازمندهای روحی و روانی دارد و ازدواج، سنتی آسمانی، الهی و ارزشمند است که مایه آرامش و اطمینان فرد، تحکیم بنیان خانواده و ثبات و امنیت اجتماع میشود.
وی افزود: اسلام بر این منش نیکو و این نهاد اجتماعی کوچک؛ اما پراهمیت چندان تاکید کرده که آن را تا حد وجوب رسانده است.
مشاور مسائل خانواده و امور مذهبی ادامه داد: حدودی که در دین مقدس اسلام برای امر مهم و حساس ازدواج به تفصیل بیان شده، راهی به سوی استحکام آن و چارچوبی برای رسیدن به فرجامی نیک و سعادت است.
حجت الاسلام دهنوی با اشاره به اصول و محورهای ازدواج گفت: اصل همتایی مهمترین محور ازدواج است و اگر دو جوان بخواهند خوشبخت شوند، باید با همتای خود ازدواج کنند.
وی افزود: ازدواج محورهای مختلفی دارد و در آموزه های اولیای الهی آمده است که اگر دو جوان میخواهند خوشبخت شوند، باید هم کفو یکدیگر باشند و متاسفانه جوانان در جامعه به این اصل مهم توجه نمیکنند و تنها به روابط عاطفی توجه دارند که بعد از مدتی در زندگی خود با مشکل مواجه میشوند.
کارشناس مسائل تربیتی خانواده با اشاره به دوستیهای پیش از ازدواج افزود: دوستی های پیش از ازدواج آفتهای زیادی دارد و وقتی دختر و پسری با این شیوه ازدواج میکنند، به سه آفت مبتلا میشوند که یکی از آنها این است که چون پیش از ازدواج عاطفه و محبت خود را برای یکدیگر نثار کردهاند، پس از ازدواج دیگر نمیتوانند این چنین باشند.
حجت الاسلام دهنوی گفت: شواهد عینی نشان میدهد که زن و مردی که پیش از ازدواج با یکدیگر دوست بودند، دیگر پس از ازدواج، یکدیگر را مثل سابق دوست نداشته و محبت بین آنها برقرار نمیشود؛ بنابراین در چنین خانوادههایی آرامش وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه عشقهای آتشین جوانان براساس اطلاعات نیست؛ بلکه ظاهر شخص مقابل را در نظر دارند که این عشقها پایدار نیستند، گفت: عاقلانه انتخاب کنید تا عاشقانه زندگی کنید، کسانی که عاشقانه زندگی خود را انتخاب کردهاند، بعد از مدت کوتاهی به جدایی کشیده شده است.
مشاور مسائل خانواده و امور مذهبی افزود: عشق خیابانی انسان را کر و کور میکند و چنین کسانی همواره در اضطراب و استرس به سر میبرند؛ بنابراین اگر ازدواج به شیوه غلط انجام گیرد، آیات قرآن کریم که در خصوص مودت و رحمت و ایجاد آرامش است، محقق نمیشود؛ چون ازدواج باید عاقلانه و زندگی نیز عاشقانه باشد.
حجت الاسلام دهنوی تصریح کرد: جوانانی که ابزار میکنند، اگر عشق در زندگی باشد هیچ مشکل وجود ندارد، این تفکر بسیار اشتباه است به دلیل اینکه زمانی دختر و پسر دست از اصول برمیدارند و آن موقع بدیهای یکدیگر را به خوبی میبینند.
وی با اشاره به اینکه به طور معمول عشقهای آتشین از یک نقطه صفر تا 100 آغاز میشوند، تصریح کرد: این عشقها در مرحله اول علاقه، مرحله دوم دلبستگی، مرحله سوم وابستگی و مرحله چهارم به عشق و شیدایی تبدیل میشود.
کارشناس مسائل تربیتی خانواده بابیان اینکه بسیاری از مشکلات زندگیهای کنونی و زنان و مردان متاهل ناشی از ازدواج غلط است، گفت: زندگی موفق در پناه ازدواجی موفق، و ازدواج موفق در گرو عمل به دستورات روشن گرانه دین مبین اسلام است.
حجت الاسلام دهنوی با اشاره به اینکه در همه جوامع خانمها حس تملک نسبت به همسر خود دارند و تنها خط قرمز آنها فرق میکند، بیان داشت: حتی در جوامع غربی خانمها در مورد خیانت همسر خود حساس هستند.
وی بیان داشت: اصل همتایی مذهبی دومین محور ازدواج است، یعنی اهل شیعه با شیعه و اهل سنت با اهل سنت ازدواج کند.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: امام علی(ع) و فاطمه زهرا(س) کفو هم بودند، یکی از آفتهای جدی برخی جوانان این است که با فردی که هم کفو و همتای آنان نیست، ازدواج می کنند و هرکسی با کفو و همتای خود ازدواج نکند، کار یا به جدایی میکشد و یا سالها سوختن و ساختن.
حجت الاسلام دهنوی افزود: سومین محور ازدواج اصل همتایی خانوادگی است که در این زمینه پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودهاند، «برای نطفههای خود، بهترین را انتخاب کنید؛ زیرا زنان، فرزندانی همانند برادران و خواهران خود به دنیا میآورند».
وی با اشاره به اینکه هیچوقت نباید دو ملیت متفاوت با یکدیگر ازدواج کنند، گفت: مهمترین اصل همتایی، اصل همتایی فرهنگی است و هیچگاه نباید دو جوان با یک قومیت مخالف ازدواج کنند.
این مشاور حوزه خانواه خاطرنشان کرد: حضرت علی (ع) فرمودند که «در مهریه زنان زیادهروی نکنید؛ زیرا کینه ایجاد میشود» و این مسئله نشان میدهد که مهریههای نجومی ضامن خوشبختی دختران نیست.
حجت الاسلام دهنوی با اشاره به اینکه مطلوب است که مرد از لحاظ قد، سن، تحصیلات و درآمد بالاتر از زن باشد، افزود: اختلاف سنی زن و مرد بین سه تا هفت سال مطلوب است.
وی گفت: کسانی که از ترس مشکلات اقتصادی ازدواج نمیکنند، این طرز تفکر آنها به ایمانشان برمیگردد و پیامبر اکرم (ص) در این زمینه فرمودند: «هرکس از ترس فقر ازدواج نکند، به خداوند گمان بد برده است»
این کارشناس خانواده تصریح کرد: اینطور نیست که گفته شود اگر عشق باشد، همه چیز حل است، باید به کفو هم بودن، به ویژه هم کفو اقتصادی و دیگر شرایط توجه کرد.
حجت الاسلام دهنوی با اشاره به خواستگاری پسران از دختران گفت: هر کاری شانی دارد و پسری که به دختری علاقهمند است، باید از طریق خانواده به خواستگاری برود.
وی در پایان با تاکید بر ازدواج اصولی، عقلانی و موفق خاطرنشان کرد: عاقلانه ازدوج کنیم، عاشقانه زندگی کنیم و از اهل بیت عصمت و طهارت(ع) الگو بگیریم./205ب1/