آخرین اخبار:
کد خبر:۳۷۶۶۳۳

«مکمل‌های پروتئينی»؛ آري یا خير؟

امروزه براي تناسب اندام از پودرها و مكمل هاي پروتئيني استفاده مي شود. در اين مطلب به ابعاد نهفته اين مواد مي پردازيم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزلری دانشجو»، در تبليغات پودرهاي پروتئيني ادعا مي‌شود که مصرف آن ها باعث کاهش وزن و عضله سازي سريع مي‌شود. با اينکه برخي از اين محصولات به وعده هاي تبليغاتي خود عمل کرده و مصرف کننده ها را به هدفشان مي رساند اما سوال اين است که به هدف رسيدن به چه قيمتي؟! قبل از اينکه دوباره به سراغ اين مکمل ها برويد بدانيد که با مصرف آنها، از کمبود ويتامين گرفته تا مشکلات قلبي عروقي در انتظارتان خواهد بود. با ما باشيد تا بيشتر با آسيبهاي اين قبيل مکمل ها آشنا شويد.

 

دور شدن از تغذيه ي متعادل و سالم


ساده ترين و البته شايع ترين خطري که با مصرف آن مکمل ها گريبان مصرف کننده را مي گيرد افتادن در دام تغذيه نامتعادل و ناسالم است. چون با افزايش پروتئين دريافتي، ميزان مواد مغذي دريافتي از طريق مصرف مواد غذايي، ناکافي و نامتعادل خواهد بود. زمانيکه به جاي خوردن غذا، نوشيدني هاي پروتئيني مصرف مي‌کنيد از تمام مواد مغذي يک غذاي کامل و سالم مانند ويتامين ها، کلسيم و ديگر مواد مغذي محروم خواهيد بود. اگر لازم است که حتما از اين مکمل ها استفاده کنيد فراموش نکنيد که بدن تان به مواد مغذي ديگر نيز نياز دارد که بايد روزانه و به ميزان کافي جذب شوند آن هم از طريق مصرف مواد غذايي سالم.


مصرف پودر پروتئين و کمبود کلسيم


پروتئين نقش موثري در تقويت استخوان ها و جلوگيري از نابودي بافت استخواني دارد. اما با اين حال نتايج برخي از پژوهش ها نشان مي دهند که داشتن تغذيه اي سرشار از پروتئين باعث افزايش ترشح اسيدي مي‌شود که بدن را وادار به آزاد کردن کلسيم مي‌کند. داشتن تغذيه ي متعادل که حاوي ميزان مناسبي کلسيم و پروتئين است براي حفاظت و تقويت استخوان ها و پيشگيري از پوکي استخوان لازم و ضروري است. هر چه ميزان کلسيم از دست رفته بيشتر باشد مصرف اين مکمل ها تاثير بيشتري روي کاهش ميزان کلسيم خواهد داشت و آسيب هاي جدي به استخوان ها خواهد زد.


مصرف پودر پروتئين و افزايش وزن


با وجود اينکه مصرف پودر پروتئين به شما کمک مي‌کند تا وزن کم کنيد، چربي هايتان بسوزد و حجم عضلاتتان بيشتر شود در عين حال مي‌تواند باعث چاقي و اضافه وزن نيز بشود. زمانيکه از نوشيدني ها و پودر پروتئين استفاده مي‌کنيد فقط پروتئين جذب نمي‌کنيد بلکه همزمان ميزان زيادي مواد افزودني و کالري اضافي نيز نصيب تان مي‌شود. در اينصورت اگر حواستان به مصرف کالري ها نباشد امکان اينکه به جاي لاغر شدن چاق شويد زياد است. از آنجايي که اين پودرها به افزايش حجم عضلاني کمک مي‌کند شما مجبور مي‌شويد تا ورزش هاي سنگين تر انجام دهيد تا بتوانيد کالري بسوزانيد و به جاي چربي به عضله برسيد.

 

پودرهاي پروتئيني و مشکلات قلبي


داشتن رژيمي سرشار از پروتئين مي‌تواند مشکلات جدي براي قلب به وجود بياورد. با وجود اينکه مصرف مکمل هاي پروتئيني به طور مستقيم باعث افزايش کلسترول خون نمي‌شود اما اگر علاوه بر پروتئين موجود در غذا مکمل نيز مصرف کنيد خطر ابتلا به مشکل کلسترول بالا را به جان مي خريد. برخي از مکمل ها به خودي خود حاوي کلسترول هستند براي همين بهتر است بدانيد که اين مکمل ها مي‌توانند چه بلايي سر بدن تان بياورند. يادتان باشد مصرف همزمان اين مکمل هاي سرشار از کلسترول با مواد غذايي حاوي اين ماده مانند تخم مرغ و غيره مي‌تواند قلب تان را دچار مشکل کند.

 

مصرف مکمل هاي پروتئيني و افزايش ميزان چربي دريافتي

 

آيا تا به حال اطلاعات مربوط به ارزش غذايي نوشيدني پروتئينه ي خود را مطالعه کرده ايد. اگر نه اين بار اينکار را انجام دهيد. با وجود اينکه بيشتر اين نوشيدني ها سرشار از پروتئين و حاوي ميزان کمي چربي هستند اما برخي از انواع آن ها حاوي ميزان قابل توجهي چربي مي باشند. اين نوشيدني ها همچنين حاوي مواد نگهدارنده نيز هستند. اگر شما به طور مرتب ورزش نمي‌کنيد و کالري و چربي هاي موجود در اين مکمل ها را نمي سوزانيد هيچ دليلي براي مصرف آن ها وجود ندارد. بايد بدانيد که در صورت ورزش نکردن، مازاد پروتئين تبديل به چربي مي‌شود.


بايد بدانيد که بدن براي سوخت و ساز مازاد پروتئين دريافتي، نياز به آب بيشتري دارد و بدون آن بدن شما دچار بي آبي خواهد شد. علاوه بر اين بايد بدانيد که کليه ها نيز به زحمت مي افتند براي اينکه مجبور مي‌شوند براي دفع اسيد موجود در مکمل ها بيشتر کار کنند.


پودرهاي پروتئيني و مشکلات گوارشي


مکمل هاي پروتئيني باعث بروز مشکلات گوارشي مي‌شوند. کرامپ هاي عضلاني معده، يبوست، نفخ و گاز معده از جمله علائمي است که بعد از مصرف اين مکمل ها بروز مي‌کنند. پروتئين ها براي هضم شدن نياز به زمان دارند و اگر شما به ميزان کافي کربوهيدرات مصرف نکرده باشيد مدت زمان طولاني تري در معده خواهند ماند. افرادي که از مشکل عدم تحمل لاکتوز رنج مي برند بيشتر در معرض مشکلات گوارشي قرار مي‌گيرند چون اکثر اين مکمل ها حاوي لاکتوزروم و کازئين هستند که مشکل را چند برابر مي‌کنند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار