به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، میزگرد تخصصی بررسی زوایای فتنه 88 و حماسه 9 دی با مدیریت «خبرگزاری دانشجو» و سایت محلی «گلستان ما» و با حضور فعالان سیاسی و فرهنگی و اجتماعی استان گلستان در سالن اجتماعات کتابخانه عمومی میرفندرسکی پارک شهر گرگان برگزار شد.
عامل فتنه 88 احساسی عمل کردن احمدی نژاد بود
حامد صمدلویی، مدیر سایت خبری «گرگان خبر» و فعال سیاسی اصلاح طلب استان گلستان به عنوان مهمان برنامه در پاسخ به پرسش اول این میزگرد مبنی بر اینکه «چرا انتخابات 88 به جای طرح وحدت ملی، فتنه را به دنبال داشت؟» با بیان اینکه در سال 84 با پدیده ای در فضای سیاسی اجتماعی مواجه شدیم، گفت: شعارهای توخالی و رفتارهای غیرمنطقی احمدی نژاد و بخصوص مناظره 13 خرداد وی با میرحسین موسوی در التهاب جامعه خیلی موثر بود.
وی با بیان اینکه ابتدا قرار بود از جناح اصلاح طلبان خاتمی کاندید شود؛ اما موسوی به میدان آمد، افزود: احمدی نژاد در انتخابات 88 فضا را به سمت فضای احساسی برد و معتقدم عامل اصلی فتنه وی بود.
عامل فتنه قانون گریزی موسوی بود
در ادامه حسین پایین محلی، فعال فرهنگی و اجتماعی و مسئول دفتر مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گلستان با بیان اینکه برخی از جملات آقای صمدلویی تامل برانگیز است، بیان داشت: دفاع بنده از کلیت نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
وی افزود: زعامت این نظام به دست مقام معظم رهبری است و رهبر انقلاب نیز پیش از انتخابات طی پیامی فرمودند که کاندیداها از سیاه نمایی برای یکدیگر بپرهیزند و این رعایت نشد.
پایین محلی با بیان اینکه یک سال قبل از فتنه 300 سفر سیاسی خارجی داشتیم و جزوههای مربوط به انقلاب مخملی در ایران ترجمه شد، تصریح کرد: ما دوباره مرتکب اشتباه شدیم.
وی با اشاره به سخنان شهید دیالمه که فرمودند «روزی می رسد که موسوی بلایی بر سر ایران میآورد که آمریکا نیاورد» و همچنین شهدی آیت که در رابطه با میرحسین فرموده بودند «باید از دو حسین به خدا پناه ببریم»، بیان داشت: البته فتنه 88 اصلا مربوط به فرد نیست؛ بلکه یک جریان است؛ اما بر پایه استدلال مبتنی بر اتفاقات قبل و حین و بعد از فتنه متوجه میشویم عامل اصلی فتنه نه احساسی عمل کردن احمدی نژاد بلکه از قانون گریزی کاندیدایی بود که اتفاقا با شعار قانون گرایی روی کار آمد در واقع موسوی اصلا ظرفیت حضور در انتخابات را نداشت.
ولایت فقیه، قانون اساسی و حفظ امنیت ملی خط قرمز تمامی ملت و دولت است
در ادامه حمیدرضا آقاملایی، استاد دانشگاه گفت: من شخصا معتقدم هر ایرانی دوستدار نظام سه خط قرمز باید داشته باشد که آن خطوط اطاعت از ولی فقیه، قانون اساسی و حفظ امنیت ملی است و با بررسی زوایای افراد با این سه خط قرمز میتوان عاملین فتنه را مشخص کرد.
آقاملایی با بیان اینکه برای ایجاد، تثبیت و رشد انقلاب خونهای زیادی دادهایم، تصریح کرد: حماسه 9 دی درست چند روز مانده به جشن پیروزی انقلاب یعنی 22 بهمن نشان داد ملت ایران هر زمان احساس کنند خطری نظام و ارزشهای آن را تهدید کند تاب نیاورده و قطعا واکنش نشان خواهند داد.
فتنه 88 از دولتهای هاشمی و خاتمی آب میخورد
علیرضا فرساد، مدیرعامل پژوهشگاه شفق ادامه داد: فتنه 88 بحث دیروز و امروز و احمدی نژاد نبود که آن قدر به آن کوتاه نگاه کنیم که فتنه را پا گرفته از اشتباهات دولت احمدی نژاد بدانیم؛ چرا که خدمات و اشتباه در تمامی دولتها هست و مختص دولت نهم و دهم نبود کما اینکه اگر اینچنین بود پس از هشت سال دوره ریاست جمهوری توسط فرماندهی کل قوا به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام در نمیآمد.
فرساد بیان داشت: فتنه 88 یک برنامه ریزی چند ساله بود به طوری که سناتور مک در انتخابات 2004 آمریکا گفته بود که ما نظام دولت ایران را با جنبش سبز منهدم میکنیم.
وی با بیان اینکه قبل از انتخابات 88 در هشت مرکز نظیر باکو، دبی و آمستردام و غیره مراکز آموزش فتنه گران شکل گرفت، تصریح کرد: تحقیقات نشان داد سرپلهای این حلقهها به دولتهای هاشمی و خاتمی برمیگشتند که با محوریت عوامل خارجی به دنبال سکولاریزه کردن نظام بودند.
مدیرعامل پژوهشگاه شفق تاکید کرد: اگر سران فتنه به دنبال ایجاد فتنه نبودند مشکل خود را از راه قانونی حل میکردند کما اینکه مشکل سازی کردند و در پی آن قانون گریزی هم کردند.
شخیصت زدگی اصلاح طلبان آتش فتنه را شعله ور کرد
مهدی باقریان، مسئول شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی گلستان نیز در این میزگرد گفت: در فتنه 88 یکی از عوامل مهم هیجان زدگی بود که با تبلیغات موسوی و کروبی شدت گرفت.
وی افزود: اتفاقات ناگوار فتنه 88 نظیر شبهه وارد کردن به اصل نظام بعد از گذشته بیش از سه دهه از عمر پربرکت انقلاب، دروغگو اعلام کردن نظام و بی اعتماد ساختن مردم به آن و به سخره گرفتن حرمتهای آن همه از تبعاتی بود که کاندیدای اصلاح طلب به آن دامن زد از طرفی متاسفانه دوستان اصلاح طلب با شخصیت مورد نظرشان تا قعر جهنم هم میروند و این شخصیت زدگی و عدم مرزبندی عامل فتنه انگیزی بود.
باقریان گفت: بالاخره کاسه صبر مردم بعد از توهین به رهبری و مقدسات لبریز شد و حماسه 9 دی رقم خورد ضمن اینکه رهبری همه مردم را یعنی هر 40 میلیون نفری که در انتخابات شرکت کردند را از فتنه گران جدا دانستند و رأی آنان را رأی ملت دانستند.
پس از وی ایمان علیمحمدی، مسئول جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گلستان عدم بصیرت را عامل اصلی فتنه88 خواند که با تدابری رهبری و صبر معظم له ریشه فتنه تبیین شد و مردم خود به صحنه آمده و فتنه را خاموش کردند.
برخی احزاب منتسب به اصلاح طلبان از قبل سناریوی فتنه را نوشته بودند
سید روح الله حسینی، مشاور جوان استاندار اسبق گلستان گفت: جریان دوست و داخلی ما باید پبذیرند که آمریکل و اسرائیل دشمن ما هستند و حاکمیت بر جهان طراحی ایدئولوژیکی است که نمیتواند قدرت استقلال جمهوری اسلامی را برتابد و این دشمنی آمیخته با هدف و ایده و استراتژی آنهاست.
وی افزود: فتنه طراحی دشمن خارجی بود و عوامل داخلی نیز بازیچه این طراحی شدند کما اینکه برخی جریانات منتسب به اصلاح طلبان نظیر حزب مشارکت و مجاهدین از همان ابتدای انقلاب به دنبال براندازی آن بودند و فتنه 88 یکی از برنامههای آنان در این راستا بود.
حسینی بر برررسی ابعاد فتنه88 فارغ از تعلقات شخصی و حزبی نیز تاکید کرد.
در ادامه نیز میثم احمدی، دانشجوی فعال سیاسی دانشگاه علوم پزشکی گلستان خاطرنشان کرد: موسوی به دنبال فتنه بود و قانون گریزی و تشنجات خیابانی و سکوت او بعد از ریخته شدن خون شهدای فتنه نشان میدهد که وی از اول با قصد فتنه وارد بازی شدند.
نعیم نریمانی، فعال سیاسی اعتدال گرای استان گلستان و از حامیان روحانی گفت: همه ما باید بپذیریم که یک مبحث تاریخی زمانی ارزشمند است که از آن درس بگیریم ما مسلمانان در قبال تاریخ مسئولیم و باید با اعتقاد از تاریخ درس بگیریم، قوم بنی اسرائیل همواره با کشتن پیامبران و پیامبرزادگان میپرداختند ولی مردم کوفه از این موضوع درس نگرفتند.
وی گفت: جنگ احزاب در تاریخ وجود داشته است و گروه های مختلفی برای نابود کردن نظام پیامبر دست به دست هم دادند.
این فعال سیاسی تاکید کرد: قطعا رهبر انقلاب هیچگاه خودشان را رهبر طیف خاصی از جامعه ندانستند و اینکه ما رهبری را رهبر طیف خاصی از مردم بدانیم ظلم به ایشان است.
«بصیرت» قطب نمای نجات از پیچ و خم فتنه بود
در ادامه رضا انتساری، فعال اجتماعی و سیاسی استان گلستان بیان داشت: گرگانیها یک روز زودتر از دیگر شهرها در هشتم دی88 سخن مقام معظم رهبری را لبیک گفتند.
وی با اشاره به اعترافات ابطحی، مسئول دفتر خاتمی در زمان ریاست جمهوری وی بعد از اغتشاشات فتنه 88 گفت: ابطحی به صراحت گفت «میرحسین موسوی گمان میکند که جزیی از نظام است و در این فتنه موسوی از سر نادانی، خاتمی از سر خیانت و هاشمی از روی انتقام وارد میدان شدند» که این اعترافات از این جراینات نشان میدهد اصولگرایان نسبت به اصلاح طلبان زودتر به ندای رهبری لبیک گفتند.
انتساری بیان داشت: فتنه 88 آن چیزی نبود که در خیابانها دیدیدم در این میان بصیرت مانند قطب نما جهت درست را ندر پیچ و خم فتنه شان میداد.