به گزارش گروه فرهنگی "خبرگزاری دانشجو"، آئین اختتامیه پنجمن جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور خیلی کثیری از خانواده شهدا،چهرههای فرهنگی انقلاب و فیلمسازان نسل سوم انقلاب اسلامی در سینما فلسطین برگزار شد.
خانواده معزز شهدا، فرخ نعمتی،پروانه معصومی، نادر طالب زاده،بیژن نوباوه، پوران درخشنده،هوشنگ توکلی، فرج الله سلحشور،علیرضا قزوه،ابوالقاسم طالبی و هرمندان جبهه فرهنگی انقلاب از حاضران در این مراسم بودند.
سخنرانی نادر طالب زاده دبیر جشنواره، اهدای جوایز بخش مستند، انیمیشن و داستانی، تقدیر حاج صادق آهنگران و رونمایی از آهنگ جدید حامد زمانی از مهمترین برنامههای این مراسم بود.
در بخش مستند تاریخ معاصر ایران و فتنه سال 88؛هیات داوران ضمن تقدیر از آثار "اتاق جنگ"، "شکوفه های زمستان"، "بدون مرز"، "چریک پیر" و "مثل پروانه عاشق" ،لوح افتخار جشنواره را به آثار "بهجت انقلاب" به کارگردانی حسین فرقدان، "امینه" به کارگردانی عبدالله عزیزی و اثر "اسیر در زنجیر دروغ" به کارگردانی محمد عبدی زاده اهدا نمود.
همچنین هیات داوران فانوس این بخش را به آثار "خط مقدم" به کارگردانی نادر فرجی، "آسید مهدی" به کارگردانی بابک مینایی و "پسر را ببین، پدر را تصور کن" به کارگردانی حمید یادروج تقدیم کرد.
جایزه ویژه این بخش به مستند "رو در رو با شیطان" به کارگردانی علیرضا بوالی اهدا شد.
براساس این گزارش، در بخش مستند نقد درون گفتمانی؛هیات داوران لوح افتخار این بخش را به آثار "بغض هامون" به کارگردانی محسن شیرزایی "چشم در برابر چشم" به کارگردانی سیدمحمدعلی صدری نیا، "ماهی ها در سکوت نمی میرند" به کارگردانی یاسر عرب و محسن زارعی و"TF DOWN2" به کارگردانی روح ا... رفیعی اهدا کرد.
همچنین هیات داوران فانوس این بخش را به مستند"گام نهایی" به کارگردانی سیدمحمدحسین میری و سیدمحمدعلی صدری نیا تقدیم کرد.
همچنین در بخش مستند اقتصاد مقاومتی؛هیات داوران لوح افتخار این بخش را به آثار "رنگ و نارنگ" به کارگردانی داریوش نیکبخت و " زمین بعلاوه پنج درصد" به کارگردانی مجتبی غفوری تقدیم کرد.
هیات داوران فانوس این بخش را به اثر "ما اقتصاددانیم" به کارگردانی محمدحسین بزرگی راد اهدا کرد.
براساس این گزارش، در بخش مستند جنگ نرم ؛هیات داوران لوح افتخار تحقیق و پژوهش این بخش را به مهدی فیاضی کیا برای مستند "من مرگ می شوم" اهدا کرد.
هیات داوران فانوس این بخش را به آثار " جنگ اطلاعاتی" به کارگردانی علی نظری، "7 دقیقه تا تل آویو" به کارگردانی علیرضا بوالی و "اهل سنت ایران" به کارگردانی محسن اسلام زاده تقدیم کرد.
همچنین هیات داوران جایزه ویژه این بخش را به مستند "تاکسی مدرسه" به کارگردانی مسعود کارگر اهدا نمود.
همچنین در بخش مستند حرکت های خودجوش مردمی؛هیات داوران فانوس این بخش را به آثار"صالح آباد" به کارگردانی مسعود کارگر و امین قره سُفلو و "گروه کوچک ما" به کارگردانی فرود عوض پور اهدا کرد.
هیات داوران جایزه ویژه این بخش را به مستند "معبر" به کارگردانی محمد کرم زاده تقدیم کرد.
همچنین در بخش مستند بیداری اسلامی و جهانی؛هیات داوران ضمن تقدیر از آثار "روهینگیا"، "فریاد خاموش" و "ابرها در راهند"، لوح افتخار جشنواره را به آثار " ققنوس" به کارگردانی جمشید بیات، "خالد و مجتبی" به کارگردانی روح الله رفیعی، "ایمان" به کارگردانی مسعود زارعیان، "آشنای دور" به کارگردانی مجید عزیزی تقدیم کرد.
هیات داوران فانوس این بخش را به مستند "کرار" به کارگردانی محسن اردستانی اهدا کرد.
جایزه ویژه این بخش به مستند "ملاقات با داعش" به دلیل شجاعت و نفوذ به گروه های تکفیری به آقای مهدی مطهر به نمایندگی از گروه کارگردانی تقدیم شد.
بنابراین گزارش، در بخش مستند بین الملل،هیات داوران ضمن تقدیر از آثار "پروپاگاندا" از کشور نیوزلند و "کوثر"، لوح افتخار جشنواره را به آثار "نویسنده بدون دست" از کشور انگلستان و به کارگردانی ویلیام وست وی و"دیوارها به سخن خواهند آمد" به کارگردانی حنیف شاه پر راد اهدا نمود.
همچنین هیات داوران فانوس این بخش را به مستند "دولت جاسوس آمریکا" به کارگردانی دنی شکتراز کشور آمریکا تقدیم کرد.
طالبزاده: فیلمسازان جشنواره عمار باید وارد رسانه ملی شوند
نادر طالبزاده در آئین اختتامیه پنجمین جشنواره مردیم فیلم عمار در سخنانی کوتاه گفت: عمار هرچقدر جلو میرود وسعت بیشتری پیدا میکند. امروز دنیا به دنبال حقیقت است. اهمیت جمهوری اسلامی هر روز بیش از پیش متبلور میشود. علیرغم کنترل رسانهها که این مسئله دیده نشود اما باز هم این جشنواره مورد توجه قرار میگیرد. جشنواره عمار یک تولد مبارک است و ویژگی آن حرکت به جلو است.
دبیر پنجمین جشنواره فیلم عمار افزود: عمار برای کسانی است که هدف آنها انقلاب است. این جشنواره ویترینی بسیار عالی برای انقلاب است.ما در این جشنواره شاهد رقابت بسیار گستردهای بودیم و توقع داریم این هنرمندان وارد عرصه رسانه ملی شوند و با صلابت به کار خود ادامه دهند. این برکتی است که خدا به این راه داده است.
«ننه سکینه» برای میهمانان عمار نان پخت/ فروش دستکش های «ننه عصمت»
پس از معرفی برگزدیگان بخش بینالملل به یکباره مسولان برگزار کننده مراسم در بین حاضران نان پخش کردند که این نانها دست پخت «ننه سکینه» است و گفته شد این بانوی مقاوم ایرانی برای این مراسم نانها را پخته است.
بانو سکینه جمشیدی (ننه سکینه) پیرزنی روستایی است که در دوران دفاع مقدس با وجود معلولیت همسرش، همه فرزندان پسر خود را به جبهه فرستاد.
وی که در آن زمان نانوای روستای خود بود پیش از نماز صبح تا ساعاتی بعد از نماز مغرب اقدام به طبخ نان برای رزمندگان حاضر در جبهه های هشت سال دفاع مقدس مینمود.
این بانوی مقاوم ایرانی در مراسم اختتامیه از مسعود شجاعی طباطبایی تقدیر کرده بود.
همچنین در بخشی دیگری از این مراسم عنوان شد دستکشهای دست بافت بانو عصمت مکلیان (ننه عصمت) که در مراسم افتتاحیه با اهدای دو دستکش از شجاعی طباطبایی و مسعود ده نمکی تقدیر کرده بود؛ در پایان مراسم به فروش میرسد.
ننه عصمت در طول جنگ برای رزمندهها دستکش میبافت و پس از جنگ برای سربازان لب مرز و پس از آن برای سربازان جبهه فرهنگی دستکش میبافت.
«با نوای کاروان» صادق آهنگران در سینما فلسین طنین انداز شد/ همراهی مردم با بلبل خمینی
بخش مهم آئین اختتامیه پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار اختصاص به تجلیل از «حاج صادق آهنگران» دارد که در این بخش علاوه بر غافلگیری مهمیانان، نوای «با نوای کاروان» او نیز در سینما فلسطین طنین انداز شد.
پیش از آغاز تجلیل از آهنگران کلیپی پخش شد که در انتهای این کلیپ که از تصاویر قدیمی استفاده شده بود؛ آهنگران به یکباره بر روی سن حاضر و شروع به خواندن نوای «با نوای کاروان» کرد که در این لحظه مردم نیز ضمن سینه زنی با او همراهی کردند تا شور و حال عجیبی در سینما فلطسین حاکم شود.
آهنگران بعد از مراسم سینهزنی گفت: برای سلامتی همه مدافعان حرم و رهبرمون و آنهایی که کنار قبر حضرت زینب(س) از حرم دفاع میکنند صلوات بفرستید.
در ادامه مادران شهید نگهبان، محسنیان، جوادی، صبوری، جوادیان، حیدری نژاد، قنبری، جنیدی، خواجه وند، سلیمانی، شریفی، صابر و خالقی پور از این مداح تقدیر کردند. مادران شهدا با پخش کلیپ آهنگران به آن واکنش داده و همراه با صدایش گریه کردند. آنها میگویند که صدای آهنگران برای ما یادآور فرزندانمان است.
در این مراسم قرآنی نفیس به دست مادر شهیدان جنیدی به آهنگران اهدا شد که منقوش به دست نوشتهای از مقام معظم رهبری بود. در متن این دست نوشته آمده است: «به آقای آهنگران با تجدید خاطرات روزهای شوق انگیز دفاع مقدس، سید علی خامنهای»
در اختتامیه پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار 55 نفر از هنرمندان ارزشی و انقلابی کشورمان از صادق آهنگران تقدیر خواهند کرد.
سید ناصر حسینی پور، محمدحسین نیرومند، علی محمد مودب، محمدمهدی سیار، بهزاد پروین قدس، نعمت اله سعیدی، ابراهیم فیاض، اسفندیار قره باغی، فرج الله سلحشور، پرویز شیخ طادی، جواد اردکانی، حجت الاسلام محمد رضا زائری، حجت الاسلام غریب رضا، علیرضا قزوه، رضا اسماعیلی، هوشنگ توکلی، انسیه شاه حسینی، استاد رضا موید، گلعلی بابایی، هادی آرزم، میلاد عرفان پور، صادق کرمیار، حسن عباسی بهمراه اعضای هیات علمی اندیشکده یقین، حسین قدیانی، میثم محمد حسنی، مسعود رضایی، صادق کوشکی، مسعود شجاعی طباطبایی، محمد حسین رجبی دوانی، علیرضا شهاب، مجتبی سلطانی، محمدکاظم کاظمی، محمد سرور رجایی، حسین قرایی، محمد مهدی خالقی، قربانعلی طاهرفر، وحید یامین پور، مرتضی قاضی، اسماعیل امینی، حجت الاسلام سلیمانی، علیرضا حسین زاده، معصومه سپهری، بهروز آورزمان، حسن قدوسی زاده، احمد چلداوی، مسعود پیرمرادیان، حجت احمدی زر، حسین باقری، مجتبی نعیمی، ایمان کیخا، محسن مقصودی بهمراه دست اندرکاران مجموعه تلویزیونی ثریا و انجمن فرهنگی هنری شهید بهروز محمدی مسجد جامع ایذه از جمله فعالان فرهنگی بودند که آثارشان را به آهنگران تقدیم کردهاند.