به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، بانک مرکزی متوسط قیمت خُرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران هفته منتهی به 1393.10.19 را اعلام کرد. بر این اساس، قیمت 2 گروه کالایی نسبت به هفته مشابه ماه قبل افزایش، 5 گروه کاهش و 4 گروه نیز بدون تغییر مانده است.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات قیمت تمام اقلام نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. بهای تخم مرغ معادل 1.9 درصد کاهش یافت و شانه ای 85000 الی 105000 ریال فروش می رفت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، قیمت تمام اقلام این گروه ثابت بود. در گروه حبوب بهای لوبیا چیتی معادل 0.2 درصد افزایش ولی قیمت عدس 0.5 درصد و لوبیا سفید 0.3 درصد کاهش داشت. بهای سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود.
میوه ها و سبزی های تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری لوبیا سبز عرضه نمی شد و انگور عرضه کمی داشت ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه فروشی ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می گردید.
میوه فروشی های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می نمودند که در گروه میوه های تازه قیمت سیب قرمز و سیب زرد تخم لبنان هر یک معادل 0.5 درصد و نارنگی 1 درصد کاهش و بهای سایر اقلام این گروه بین 0.2 درصد تا 9.7 درصد افزایش یافت.
بر پایه این گزارش، در گروه سبزی های تازه قیمت پیاز معادل 21.4 درصد، لوبیا سبز 25.9 درصد و سبزی های برگی 2.2 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 1.3 درصد تا 29.3 درصد کاهش داشت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش قیمت گوشت گوسفند معادل 0.1 درصد و گوشت مرغ 2.2 درصد کاهش ولی بهای گوشت تازه گاو و گوساله 0.1 درصد افزایش یافت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
همچنین در این هفته قیمت قند، شکر، چای خارجی و انواع روغن نباتی ثابت بود.
طبق اعلام بانک مرکزی، قیمت لبنیات نسبت به هفته مشابه سال قبل 11 درصد، برنج 6 درصد، حبوب 4 دهم درصد، میوه های تازه 39.3 درصد، سبزی های تازه 7.7 درصد، گوشت قرمز 1.8 درصد، قند و شکر 4.3 درصد و چای نیز 9.6 درصد افزایش قیمت نشان می دهد.
در عین حال، قیمت تخم مرغ 1.7 درصد، گوشت مرغ 9 دهم درصد و روغن نباتی نیز 2 دهم درصد کاهش داشته است.