به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حمیدرضا بیدخوری امروز در نشست خبری دومین کنگره بینالمللی «سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی» که در ساختمان مرکزی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در مشهد برگزار شد، در رابطه با بانک خون بند ناف گفت: هنگامی که نوزادی متولد میشود در داخل اتاق عمل، خون بند ناف جدا و در داخل تانکهای مخصوصی در دمای منهای 180 درجه سانتیگراد نگهداری میشود.
وی با بیان اینکه این بند نافها حدود 18 سال نگهداری میشوند، گفت: بیشترین استفاده خون بند ناف در درمان سرطان مغز استخوان است به طوری که سلولهای مغز استخوان بیمار را از بین میبرند و جای آن را سلولهای مغز استخوانی که از خون بند ناف گرفته شده پر میشود.
دبیر اجرایی کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی ادامه داد: هنگامی که نوزادی به دنیا میآید خون بند ناف جمع آوری و در نهایت به تهران ارسال میشود.
بیدخوری با اشاره به اینکه به دو صورت عمومی و خصوصی این خون بند ناف نگهداری میشود، تصریح کرد: در نگهداری عمومی هزینهها توسط دولت پرداخت میشود و در نگهداری خصوصی هر خانوادهای که مایل باشد میتواند هزینه نگهداری را بدهد.
وی با اشاره به اینکه هزینه اولیهای که برای نگهداری این خون بند ناف اخذ میشود بین یک میلیون 650 هزار تومان تا دو میلیون تومان است، خاطرنشان کرد: پس از آن نیز خانوادهها باید ماهیانه 115 هزار تومان برای نگهداری این بندنافها پرداخت کنند.
دبیر اجرایی کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در پایان گفت: ماهیانه حدود 100 تا 150 خون بند ناف از مشهد به تهران جهت نگهداری ارسال میشود.