به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»،ابراهیم خدایی در مراسم تجلیل از نفرات برتر نوزدهمین دوره المپیاد دانشجویی برتر که امروز در سالن آمفی تئاتر دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد گفت: بخشی از فعالیتهای ما در حوزه ارزش یابی و تضمین کیفیت بوده که در المپیاد ۱۳۶ گروه شرکت کردند که ۲۶ گروه پذیرفته شده و امیدوارم با حمایت دکتر فرهادی به نتایج خوبی برسیم.
وی به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر کیفیت آموزشی تاکید کرد و گفت: یکی از مهمترین فرمایشات مقام معظم رهبری کیفیت بوده و حتی در برنامههای رئیس جمهور و دکتر فرهادی هم به این موضوع اشاره شده است. در بخش المپیاد ۶۷ نفر تقدیر میشوند که از بین ۳۳۳ هزار نفر در دو مرحله انتخاب شدهاند.
وی به تشریح مراحل انتخاب دانشجویان پرداخت و گفت: یک مرحله آزمون کارشناسی ارشد بود که ۱۵ نفر برتر با افراد منتخب دانشگاهها رقابت کردند که این رقابت در اردیبهشت ماه برگزار شد در مرحله نهایی ۸۳۹ نفر بودند که این مرحله ۱۵ و ۱۶ مرداد برگزار شد و نهایتا ۶۷ نفر جزو نفرات منتخب معرفی شدند که البته با وجود ۱۸ رشته المپیادی کاملا مشخص است که در بعضی از رشتهها رتبههای اول تا سوم مشترکا به دو نفر اطلاق شده است.
رئیس سازمان سنجش کشور به شرکت دانشجویان خارجی اشاره کرد و گفت: این المپیاد در بعضی رشتهها در ۲۵ تا ۲۹ مرداد ماه در شیراز به صورت بین المللی برگزار شد که در بخشهای مختلف مانند ریاضی شیمی آمار ۷۴ دانشجوی خارجی داشتیم.
وی در ادامه سیاستهای سنجش و پذیرش دانشجو و برنامههای آینده این سازمان را اعلام کرد و گفت: ۵ اصل در بحث پذیرش دانشجو وجود دارد که اولین آن عدالت آموزشی است اصل شفافیت فرصت برابر توجه به استعداد تحصیلی و علاقه وجود دارد که البته استعداد و علاقه یکی از مباحث مغفول در سیستم آموزشی هستند.
خدایی به سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری تاکید کرد و گفت: بحث توجه به استعداد و علاقه تحصیلی در سیاست ابلاغی به طورکامل آمده است و مقام معظم رهبری به آن توصیه کردهاند. سنجش و ارزیابی درست دانشجویان اصل پنجم ماست که برای آن فکرها و اقداماتی داشتهایم.
وی در ادامه بیان داشت: سازمان سنجش در حوزههای وزارت علوم به دنبال این است که بهترین افراد را برای دانشگاهها انتخاب کند اما ما هنوزنتوانستیم ادعا کنیم بهترین روش را به دست آوردهایم چرا که مثلا در بحث کنکور سراسری حذف کنکور وجود دارد که گاهی از آن هم استفاده سیاسی میشد ولی آنچه که اتفاق میافتاد این بود که اصلا این قضیه از کنترل سیستم خارج است و فرقی نمیکند که ما نقاط آزمون را تغییر دهیم چرا که هر کاری مانند حذف کنکور فقط صورت مسئله را تغییر میدهد وگرنه سیستم ارزشیابی همان است مگر آنکه سیستم ارزشیابی و هدایت تحصیلی را از همان دوره راهنمایی دانش آموزان تصحیح کنیم.
وی این سازمان را مانند آینه وضعیت سیستم آموزشی کشور دانست و افزود: ورودیهای خوب خروجیهای خوب داشتند دانشگاه شریف با ۱۶ نفر رتبه برتر دانشگاه تهران با ۱۱ نفر و دانشگاه شهید بهشتی با ۴ نفر منتخب در المپیاد دانشجویی مدال آوردهاند.
وی به آزمون دکتری اشاره کرد و گفت: آزمون دکتری نیز باید به صورت عمومی برگزار شود و مانند تمام دنیا براساس تقاضا نوع امتحان تعیین شود چرا که هر جا تقاضا زیاد است امتحان باید جدیتر باشد. اگر مجلس با ما همکاری کند میتوانیم قوانین عمومی را که مانع پذیرش دانشجوست در دانشگاه هاست را برطرف کند.
وی در ادامه گفت: هدف ما این است که از کل پتانسیل طراحی سوال استفاده کنیم ودر بحث آزمون کارشناسی ارشد هفت الی هشت نفر طراح سوال داریم آزمون اینترنتی هم از برنامههای این سازمان در کنار طراحی سیستم آموزشهای شغلی میباشد ما تا به حال ۱۲۰ آزمون رسمی برگزار کردهایم.
وی در ادامه با اعلام این خبر که ۸۱۲ هزار نفر در آزمون ارشد شرکت کردند گفت: با این تعداد نفر ما قصد افزایش ظرفیت در ارشد را نداریم و به دنبال افزایش کیفیت هستیم ما در سال گذشته ۱۷۲ هزار نفر را در مقطع ارشد پذیرش کردیم طبق قانون و برنامه پنجم باید بیست درصد را پذیرش میکردیم که ما هم اکنون به ۴۵ درصد افزایش دادهایم. یعنی از حدود ۸۰۰ هزار نفر باید ۶۰ هزار نفر آنها جذب دانشگاه در مقطع ارشد میشدند اما افزایش ۴۵ درصد داشتهایم و توجه زیادی به مباحث علوم انسانی کردهایم.
وی خاطر نشان کرد: برای نخبگان دو نوع تسهیلات ارائه میشود این ۱۵ نفر برتر بدون آزمون وارد مقطع ارشد میشوند و از بورسیه وزارت علوم استفاده میکنند. حمایتهای مادی و پشتیبانی هم از طرف بنیاد نخبگان انجام میگیرد چرا که ما بر این عقیدهایم که باید بحث گذران زندگی نخبگان را حمایت کنیم تا بتوانند از علم خود در جهت پیشرفت کشور استفاده کنند.