به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان؛ علی اکبر حقدوست، شب گذشته با حضور در در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه پنج سیمای مرکز کرمان دستاوردهای دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی کرمان را تشریح کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: سلامت یک جز از اجزایی است که در جامعه وجود دارد و توسعه یافتگی این بخش تاثیر متقابلی با بقیه اجزا دارد.
استان کرمان از نظر توسعه یافتگی در بهداشت و درمان نسبت به کشور متفاوت است
علی اکبر حقدوست ادامه داد: با توجه به پهناور بودن استان کرمان این استان از نظر توسعه یافتگی در بخش بهداشت و درمان نسبت به کل کشور متفاوت است و نسبت به کشور نیز توسعه یافتگی کمتری در این بخش دارد.
وی در مورد تدوین نقشه سلامت استان گفت: پنج سال پیش نقشه سلامت استان طراحی و مصوب شد که در این نقشه توانستیم مشکلات اصلی سلامت استان را شناسایی و با برنامه ریزی برای رفع این مشکلات گام برداریم.
حقدوست خاطر نشان کرد: مسئولان این دانشگاه کاملا متعهد هستند و سعی ما بر این است در دو تا سه سال آینده نقشه مطلوبی را به ارمغان آوریم.
رسیدگی به مناطق محروم از آرمانهای انقلاب اسلامی است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان رسیدگی به مناطق محروم را از آرمانهای انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: اکنون که در سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار گرفتهایم فاصله میان مناطق محروم و توسعه یافته کشور رو به کاهش است و ما در دانشگاه خود را متعهد به تحقق این شعار کردهایم.
حق دوست در مورد ماندگاری پزشکان در مناطق محروم گفت: تقریبا در همه شهرهای تحت پوشش این دانشگاه پزشکان متخصص مستقر شدهاند و اکنون تقاضاهایی که عنوان میشود حضور رادیولوژیست و یا سنوگرافی در شهرستان هاست.
وی در مورد طرح تحول نظام سلامت گفت: این طرح کار بسیار سنگینی بود که از ۱۵ اردیبهشت ماه سال جاری آغاز شد و در واقع این طرح انقلابی در حوزه سلامت به شمار میرود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: به عنوان مثال میزان پرداخت هزینههای مردم از جیب برای درمان در مناطق شهری و روستایی در سال ۹۲ نسبت به سال ۹۱ نزدیک ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشت اما با اجرایی شدن طرح تحول نظام سلامت میزان پرداختها درسال جاری در مقایسه با سال ۹۲، ۳۱ درصد کاهش داشته است.
بیمارستان باهنر کرمان سالانه حدود ۸۰ هزار مراجعه کننده دارد
حق دوست در ادامه درباره تجهیز اورژانسها گفت: از نظر شاخصهای جهانی اورژانسی که سالانه بیش از ۳۰ هزار ویزیت داشته باشد، اورژانس شلوغ محسوب میشود و بیمارستان باهنر کرمان سالانه حدود ۸۰ هزار مراجعه کننده دارد.
وی ادامه داد: باهنر بیمارستان کاملا قدیمی است؛ اما خدمات کاملا تخصصی ارائه میدهد و افتخار میکنیم ویزیتهای این مرکز برای بیماران خارج از استان زیاد است و در سالهای اخیر مراجعه بیماران استان کرمان به استانهای دیگر کاهش داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: استان کرمان رشتههای تخصصی بسیاری دارد و در کشت حلزون جزو پنج استان محدود کشور و در پیوند کبد جزو چهار استانی است که کار را در کشور انجام میدهد.
حق دوست با اشاره به طرحهای توسعه بیمارستانهای کرمان بیان کرد: در سفرهای متعدد مسوولان و وزیر بهداشت برای پلات کامل بخش اورژانس زایمان و درمانگاه بیمارستان افضلیپور مجوز و اعتبار اولیه کلنگ زنی را دریافت کردهایم و با اجرای این بخش طی دو سال آینده تحول بزرگی در بیمارستان به وجود میآید.
دانشگاه علوم پزشکی کرمان بدهی به پرسنل بیمارستانها ندارد
وی درباره برنامههای دانشگاه برای بهبود وضعیت کاری پرستاران تصریح کرد: نقش پرستار در فرآیند درمان و رضایتمندی بیمار بسیار بالاست و این قشر زحمتکش فشار سنگینی را تحمل میکنند، توقع مردم به حق افزای یافته و بارمراجعات زیاد است و باید انصاف داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: هیچ بدهی به همکارانمان در بیمارستانها قبل از سال ۹۳ نداریم و عدد بدهی حدود ۳۰ میلیارد بود که پاک شده است.
حق دوست گفت: چارت تشکیلاتی دانشگاه در مقایسه با حجم بیماران، فقیر است و تلاش میکنیم چارت گسترش پیدا کند و از نظر ساختار وزارتی نسبت بیمار به پرستار در استان کرمان بیش از میانگین کشوری است.
وی درباره شیوع سرطان کبد و حنجره در استان کرمان تصریح کرد: به طور کلی نسبت سرطان در استان از متوسط کشور پایینتر است؛ اما در برخی موارد میزان بروز از متوسط کشور بالاتر است و سرطانهای کبد، حنجره و مثانه در استان کرمان از متوسط کشوری بیشتر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه سرعت افزایش سرطان در کشور و استان نگران کننده است، گفت: تغذیه رکن اصلی در بروز سرطان است؛ ۵۰ درصد عامل سرطانها دخانیات است و از مردم خواهش میکنیم همکاری کنندکه کرمان اولین استان عاری از دخانیات بشود.
سموم موجود در قلیان هشت برابر سیگار است
حق دوست گفت: قلیان به صورت انفجاری در حال رشد است، سموم موجود در قلیان هشت برابر سیگار است و ضرر آن علاوه بر فرد مصرف کننده برای فرزندان و اطرافیان نیز هست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه بحث تغذیه سالم بسیار موثر است، افزود: بسیاری از سوسیس و کالباسهای موجود در بازار بسیار خطرآفرین است، ظروف یکبار مصرف مشکل آفرین بوده و محیط زیست را آلوده میکند.
حقدوست در ادامه با تشکر از همکاری بیمهها و بخش خصوصی با دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: بحث سلامت یکی از دغدغههای استاندار است و سند امنیت غذایی استان را تدوین کردهایم که در حال اجراست.
وی افزود: سعی کردهایم صنوف مختلف را در کنار هم ببینیم و همه دستگاهها در این زمینه همکاری دارند و به عنوان مثال باید کشاورزان را در مصرف سموم و کودهای شیمیایی آگاه کنیم.
سبک زندگی فردی و عرضه و تقاضا باید اصلاح شود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: سبک زندگی فردی و عرضه و تقاضا باید اصلاح شود که در این صورت تولید اصلاح میشود و این روند به خوبی در استان پیش رفته است.
حق دوست درباره امکانات دانشگاه علوم پزشکی برای دانشجویان بیان کرد: در سالهای گذشته رشد پذیرش دانشجویان متناسب با زیرساختها نبوده و در تامین برخی از مسائل پایه دانشجویان شرمنده هستیم اما وضعیت خوابگاههای دانشجویی در استان کرمان خوب است.
ذات دانشجویان درخواست است / باید در چهارچوب قانون نقد و اعتراض کنند
وی درباره فعالیتهای دانشجویی افزود: ذات دانشجویان درخواست است و باید در چهارچوب قانون نقد و اعتراض کرده و نشاط داشته باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: تعداد کانونهای دانشجویی به شدت رشد داشته و بودجه فرهنگی دانشگاه را در سال جاری دوبرابر کردیم در حالی که محدودیتهای بودجهای داشتهایم.
حق دوست گفت: از مردم درخواست میکنم توقعات خود را متناسب با امکانات تنظیم کنند، با اجرای طرح تحول سلامت و رایگان کردن زایمان طبیعی تعداد زایمانها با وجود همان امکانات قبل دو برابر شده است.
در استان کرمان به ازای هر ۱۰ هزار نفر یک تخت بیمارستانی دارد
وی افزود: استان کرمان به ازای هر ۱۰ هزار نفر یک تخت بیمارستانی دارد که از متوسط کشور پایین و از متوسط بین الملل بسیار پایینتر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پایان تصریح کرد: باید خیلی تلاش کنیم تا به شرایط ایده آل برسیم و شبانه روز تلاش میکنیم، وزارتخانه نگاه خیلی مثبتی به کرمان دارد و امکانات زیادی به استان سرازیر کرده؛ اما در مواردی به دلیل کمبود امکانات شرمنده مردم میشویم.