به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمود واعظی چهارشنبه شب در جلسه کار گروه دولت الکترونیک استان یزد از تصمیم این وزارتخانه برای عدم ایجاد دیتا سنتر خبر داد و افزود: در حال حاضر وضعیت کشور در پهنای باند مناسب است و لذا وزارتخانه قصد دیتاسنترداری ندارد اما آن دسته از شرکتهایی که فقط قصد این کار را دارند مورد حمایت دولت قرار میگیرند.
وی اضافه کرد: در واقع وزارت ارتباطات به این شرکتها به سرعت مجوز و پهنای باند رایگان میدهد ولی این امتیاز به شرکتهایی که چند کار انجام میدهند تعلق نمیگیرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در عین حال تصریح کرد: ظرفیت آی تی کشور و حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات آنقدر بزرگ است که فضا برای استفاده همه وجود دارد و بنا نداریم مخابرات در این حوزه به صورت انحصاری فعالیت کند.
واعظی افزود: در واقع هدف ما در این بخش ایجاد انگیزه و حمایت از شرکتهای فعال است و وزارتخانه نیز در بخشهایی که شرکتها توانایی کار دارند ورود نمیکند.
به گفته وی، وزارت ارتباطات تنها در بخشی به تنهایی ورود میکند که صرفه اقتصادی برای شرکتها داشته باشد و یا در طرحهای امنیتی که باید دولت ورود کند.
این مسوول یادآور شد: البته ما از طرحها و شرکتهایی که ما را در رسیدن به هاب و برتر شدن در منطقه کمک کند حمایت جدی خواهیم کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره وضعیت استان یزد در این حوزه نیز گفت: خوشبختانه زیرساختها در این استان فراهم است و میتوانیم کارهای بزرگی انجام دهیم زیرا توان وجود دارد و حتما ما آنچه در استان از لحاظ زیرساختی نیاز دارد کمک و حمایت خواهیم کرد.
واعظی با بیان اینکه بیخودی نباید تهران را بزرگ کرد، افزود: اگر ۱۰۰شغل در استانها ایجاد شود حمایت میکنیم و تردید نکنید که در صورت داشتن توانایی حتما مسئولیتهایی به استانها خواهیم داد.
وی با اشاره به وام وجوه اداره شده، بیان کرد: ما اگر به عنوان پایلوت سهمیهای را به استان یزد اختصاص دهیم و عمل آن را بسنجیم در صورت موفقیت میتوانیم به استانهای دیگر نیز اختصاص دهیم.
وزیر ارتباطات در بخش دیگری از این جلسه با اشاره به موتور جویشگر پارسی جو گفت: من این پشتکار را تحسین میکنم زیرا این موتور جستجو به عنوان یکی از دو موتور جستجو در کشور و فعالیتی مهم در کشور محسوب میشود.
واعظی با اشاره به لزوم توجه ویژه به فارسی بودن جستجوگرها، افزود: ۱۷۰ میلیارد تومان برای موتورهای جستجوگر فارسی نیاز است و در این خصوص یک سرمایه گذار و خیر اعلام آمادگی کرده و ما نیز پیرو فرمایشات رهبر معظم انقلاب و دولت محدودیتی در حمایت نداریم زیرا پای پیشرفت کشور در میان است.
وی ادامه داد: در ارتباط با مساله جویشگر پارسی جو نیز آمادگی داریم تا حد امکان حمایت مادی و فنی داشته باشیم ولی باید برای ان نقشه راهی مشخص نماییم تا بتوانیم در آینده دانشگاه را از نظر اقتصادی نیز آباد کنیم.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: کشور ما در حال حرکت به سمت رایانش ابری است و ما نیازمندیم با حمایت از طرحهای استانی و کشوری در این راستا گام برداریم.
وی در پایان گفت: خوشبختانه در استان یزد زیرساختها آماده انجام کارهای بزرگ است و اگر این استان آمادگی اجرایی کردن نرم افزارها را داشته باشد وزارتخانه نیز از طرحها حمایت میکند ولی پیشنهاد باید مشخص شده و مسوولیتهای طرحها نیز معرفی شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که شب گذشته به استان یزد سفر کرده علاوه بر شرکت در جلسه کارگروه دولت الکترونیک و رونمایی از موتورجستجوگر ملی فارسی جو، با امام جمعه یزد دیدار و در یادواره شهدای انقلاب شرکت و ۷۵ طرح ارتباطی و مخابراتی را در این استان افتتاح خواهد کرد.