به گزارش «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، پس از اینکه با وجود همه مشکلات دانشگاههای استان اصفهان بویژه چند دانشگاه دولتی و مادر این استان از جمله وضعیت مدیریتی دانشگاه اصفهان و پروژه اخراج اساتید در دانشگاه کاشان؛ وزیر علوم حضوری کمرنگ در سفر استانی به اصفهان داشت، ادامه تنشها فرهادی را به استان اصفهان بازگرداند.
محمد هادی جویباری در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، در این رابطه بیان داشت: طبق هماهنگیهای به عمل آمده وزیر علوم برای حضور در جمع دانشگاهیان دانشگاه کاشان روز یکشنبه 19 بهمن ماه 93 به این شهر سفر خواهد کرد.
وی افزود: دیدار و گفتگو با مسئولین تشکلهای دانشجویی در رابطه با مشکلات اخیر دانشگاه، گفتگو با دانشگاهیان و افتتاح چند پروژه دانشگاهی از مهمترین برنامههای سفر فرهادی، وزیر علوم به دانشگاه کاشان خواهد بود.
همچنین سایت روابط عمومی دانشگاه کاشان و دانشگاه اصفهان از حضور وزیر علوم در استان اصفهان در روز یکشنبه ۱۹ بهمن ماه خبر داده اند.
چرا فرهـــادی به استان اصفهان بار می گردد؟
روز پنجشنبه در پایان سیزدهمین سفر استانی، برخی رسانههای محلی اصفهان در تحلیل عملکرد کاروان تدبیر و امید پیکان انتقاد را به سمت وزیر علوم نشانه رفته و در مطلبی در نقد فرهادی تاکید شد: دانشگاه محروم از توجهات سفر استانی سیزدهم!
در بخشی از این مطلب نیز آمده است: «شاید حضور پر رنگ معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، فعالیتهای خستگی ناپذیر وزیر بهداشت و البته نگاه ویژه رئیس جمهور به دانشگاه، توقعات را در اساتید و دانشجویان و نخبگان علمی نصف جهان بالا برده بود و این حضور کوتاه و البته کم اثر وزیر علوم که تنها به یک بازدید و حضور در جلسه هیات دولت ختم شده است را نپسندیدند.
البته این توقع زیادی نیست که این حجم از دانشجو و عضو هیات علمی و پژوهشگران موفق که به صورت روزانه اخبار اختراعات و دستاوردهایشان از دیار زاینده رود به کشور مخابره میشود، با عالیترین مقام وزارت متبوعشان دیدار و گفتگویی داشته باشند و انتظارات و نیازهایشان را که گهگاه در بروکراسی اداری یا مشغولیتها فراموش میشود را دوباره باز گو کنند.»
همچنین چهارشنبه گذشته نیز مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه کاشان در نامه ای خطاب به رئیس جمهور از لزوم رسیدگی سریع به وضعیت این دانشگاه در سیزدهمین سفر استانی خبر داد.
وی در بخشی از این نامه تاکید کرد: «مگر شما بارها نگفتهاید با ستاره دار شدن افراد در دانشگاهها مخالفید؟! امروز وزارت خانه شما در حال ستاره دار کردن و حذف افراد است آن هم نه ستاره دارکردن عدهای که به بهانه آزادی بیان به نظام و انقلاب و ارزشها توهین میکنند، بلکه ستاره دار کردن و حذف اساتید و کارمندانی که سرمایههای علمی و ارزشی کشور میباشند.
فضای امروز دانشگاه کاشان چه در محیط علمی و چه در محیط کارمندی و به فراخور آن در محیط دانشجویی به سوی ناامیدی در حرکت است. نکند حمایت مسئولان وزارت علوم از آقایان سبب ترویج این بی اخلاقیها در سایر دانشگاههای کشور شود.»
در اقدامی دیگر نیز روز پنجشنبه دو تشکل دانشجویی دانشگاه اصفهان در نامه ای خطاب به رئیس جمهور و وزیر علوم خواستار رسیدگی به وضعیت بلاتکلیف ریاست دانشگاه اصفهان شدند.
در بخشی از آن نامه آمده است: «گرچه وضعیت یکسال اخیر وزارت علوم در این موضوع بی تاثیر نیست؛ اما نمیتوان بلاتکلیفی ریاست دانشگاه اصفهان را تماماً به اوضاع وزارت علوم ربط داد چرا که در همین مدت بسیاری از روسای دانشگاهها تایید و تکلیف دانشگاههای بسیاری مشخص شد.
اما ماجرا در مورد دانشگاه اصفهان متفاوت است. به نظر میرسد که سیاسی کاری و سیاست زدگی مانع مشخص شدن وضعیت دانشگاه در این یکسال شده است. اصرار بیش از اندازه دولت بر گزینه فعلی ریاست دانشگاه با وجود مخالفتهای جدی موجود در شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین برخی انتصابهای سرپرست فعلی که مخالفتها را افزایش داده است، مانعی جدی بر سر راه سامان گرفتن وضعیت دانشگاه اصفهان است.»
نگاه ویژه وزیر علوم به اصفهان باعث حضور کمرنگ در سفر استانی بود؟
البته با توجه به گذشت بیش از یکسال از حکم سرپرسی هوشنگ طالبی در دانشگاه اصفهان، بارها دانشجویان و برخی کارشناسان درباره این اقدام غیرقانونی موضع گرفته اند.
به هر روی با توجه به این دو مشکل خاص دانشگاههای استان اصفهان و البته موانعی نظیر کمبودهای مالی و عدم فضای مناسب در فعالیت تشکلهای دانشجویی و شدت گرفتن تنش و سیاسی کاری در برخی دانشگاههای اصفهان، لزوم حضور و رسیدگی وزیر علوم به این معضلات جدی به نظر میرسد.
حضوری که شاید به دلیل برنامه ریزی خاص از قبل، باعث شد فرهادی در سفر استانی سیزدهم حضور فعال و پر رنگی نداشته باشد.