حجت الاسلام سید محمود نبوی مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشگاه» با تاکید بر اینکه ازدواج دانشجویی بهترین و مناسبترین نوع ازدواج است، گفت: ازدواج دانشجویی چون همراه با عقل و منطق است، دختر و پسر بهترین نوع انتخاب را دارند. البته گاهاً هم پیش میآید که این ازدواجها بر پایه احساسات باشند که ما آنرا نهی میکنیم.
وی با اشاره به آمار طلاق منتشره توسط اداره ثبت احوال بیان داشت: ما افنتخار میکنیم که میزان طلاق در ازدواجهای دانشجویی نسبت به سایر ازدواجها کمتر بوده است. این نکته حجت را تمام میکند که این نوع ازدواج توام با آگاهی میباشد. برگزاری کلاسهای آموزش خانواده و روانشانسی خانواده توسط دانشگاه نیز در این امر بسیار تاثیر گذار بوده است.
حجت الاسلام نبوی به سختگیری بیمورد در خانوادههای دختر و پسر اشاره کرد و گفت: توصیه من به خانوادهها این است که در امر ازدواج به جای در خواستهای غیر معقول نظیر خانه و ماشین و حقوق مکفی؛ ادب، معرفت، علم وعلاقه به کار داماد را در نظر داشته باشند.خانوادهها باید در نظر بگیرند شرایط جوانان ما این است که یا دانشجو هستند یا با حقوق اندکی سعی در تشکیل خانواده دارند پس در خواستهای خود را کم کنند تا وصلت سر بگیرد در غیر این صورت باید بنشینند تا شاهزاده سوار بر اسب بیاید!
مسئول دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه بهشتی با ابراز تاسف از بالا رفتن سن ازدواج در بین جوانان بیان داشت: میانگین سن ازدواج برای مردان ۳۰ سال و برای دختران ۲۵ سال است، این آمار برای جامعه یک عیب بزرگ به حساب میآید و باعث ایجاد پیامدهای سوء در جامعه خواهد شد.
نبوی با اشاره به این نکته که دغدغه مقام معظم رهبری و نظام در شرایط فعلی افزایش جمعیت و نسل شیعه است، گفت: افزایش جمعیت در گرو ازدواجهای فراوان و در سنین پایین میباشد. من توصیهام به خانوادهها این میباشد که در برگزاری ازدواج دانشجویی و ازدواج آسان کمک رسان باشند.
وی در پاسخ به سوال «آیا آماری از ازدواج سفید در دانشگاهها وجود دارد؟» گفت: متاسفانه در خصوص «ازدواج سفید» در دانشگاهها آماری وجود ندارد، ولی من بر اساس شنیدهها میگویم فراوانی در این زمینه وجود ندارد، ولی حتی اگر یک مورد هم باشد بسیار برایشان دانشگاه زشت است و باید به سرعت جلوی آن گرفته شود.
ما مسلمان هستیم و پایبند به آموزهها و ارزشهای دینی، پس باید سبک زندگی اهل بیت حیا و عفت آنان را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم. ازدواج در دین اسلام زمانی صورت میگیرد که صیغه عقد جاری شود تا دختر و پسر محرم شوند و از وجود یکدیگر بصورت حلال لذت ببرند.
دختر و پسر حتی اگر به خانه هم رفت و آمد کنند و خانوادهها هم در جریان باشند تا زمانی که صیغه عقد جاری نشود به هم حرام هستند. باید در ترویج آموزههای دینی در بین دانشجویان و جوانان بصورت جدی کار شود.