به گزارش گروه سیاسی "خبرگزاری دانشجو"، سردار سرتیپ محمدرضا نقدی رییس سازمان بسیج مستضعفین در اختتامیه همایش اقتصاد مقاومتی و حقوق که در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: امروز کشور از دوره های سخت و پیچیده گذشته و باید برای ساختن کشوری الگو در تمامی عرصه ها برای بشریت تلاش کرد.
فقه ناب و رهبری هوشمند از مزایای انقلاب اسلامی برای ارائه ی الگوی زندگی به جهان است
سردار نقدی مشکلات بزرگ اجتماعی در جهان امروز را بلاهایی بدتر از جنگ جهانی بر بشریت خوانده و افزود: بهترین راهکار برای سعادت دنیوی و اخروی، ارائه الگوی زندگی سعادت بخش برای جهانیان است که موانعی همچون مشکلات داخلی و تحریم ها و دشمنی های خارجی در برابر آن قرار دارد.
وی فقه ناب اسلامی و رهبری هوشمند را از مزایای انقلاب اسلامی برای ارائه ی این الگو دانسته و اظهار داشت: با وجود این مزیت ها و رهبری که قابلیت اندیشه سازی بر مبنای فقه را دارد اگر لایه اجرایی مناسب نتواند به خوبی وارد شود، این الگو شکل نمی گیرد همان طور که در زمان امیرالمومنین (ع) با آنکه حضرت از همه جهات برتر بود، به دلیل فعالیت ناکافی کارگزاران آنچه می توانست اجرا شود عملی نشد.
لزوم تعیین نحوه اجرایی شدن سیاست های اقتصاد مقاومتی
رییس سازمان بسیج مستضعفین تحسین و تقدیر اقتصاددانان دنیا از سیاست های اقتصاد مقاومتی را یادآور شده و تصریح کرد: امروز دستگاه ها به صورت خودخواسته برخی سیاست ها را اجرا نمی کنند و هنوز اثری از سیاست های نظارتی برای اجرای اقتصاد مقاومتی نیز دیده نمی شود.
وی تعیین سرنوشت سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را اولین خلا قانونی در این خصوص عنوان نموده و تاکید کرد: باید سیاست های کلی در زمینه اقتصاد مقاومتی به قوانین اجرایی و برنامه ریزی شده تبدیل شود و نحوه ی اجرای آنها تبیین و در خصوص برخورد با متخلفان در اجرای این سیاست ها اقدام جدی صورت گیرد.
مبارزه با فساد اقتصادی لازمه ی اجرای اقتصاد مقاومتی است
جانشین فرمانده کل سپاه در امر بسیج موضوع مهم حقوقی دیگر در زمینه اقتصاد مقاومتی را مبارزه با فساد اقتصادی دانسته و ادامه داد: فساد اقتصادی یکی از بزرگترین موانع شکوفایی اقتصادی کشور می باشد بر خلاف سخن برخی افراد که مقدار کمی از فساد را لازمه پیشرفت اقتصادی کشور می دانند.
وی فرار از مالیات، واردات قاچاق کالا به کشور و قاچاق سرمایه های نفتی به خارج و دزدی از ثروت هنگفت مردم را ناقض شکوفایی اقتصادی خوانده و ابراز داشت: این فسادها با ارقام بسیار بالا علاوه بر ضربه به اقتصاد کشور، بر فرهنگ کار و تولید و کسانی که با روش های صحیح و سالم در کشور تولید می کنند اثر سوء می گذارد.
سردار نقدی در همین زمینه خاطرنشان کرد: اگر بتوان همین قوانین فعلی برای مبارزه با فساد اقتصادی را با وجود ضعفهایش پیاده کرد، توفیقات خوبی حاصل می شود.
ناگفته هایی از پرونده بزرگ فساد اقتصادی در دهه هفتاد
وی رسیدگی به پرونده بزرگ فساد اقتصادی را در دهه هفتاد یادآور شده و بیان کرد: رقم این پرونده در آن زمان 500 میلیارد تومان بود و به نسبت امروز بزرگترین پرونده فساد اقتصادی می شد که با فشارهای شدید بر ضابطین و قضات پرونده، فقط به گوشه ای از پرونده رسیدگی شده و الباقی آن مسکوت مانده است.
رییس سازمان بسیج مستضعفین بر حمایت کامل از قاضی و ضابط پرونده های مبارزه با فساد اقتصادی تاکید نموده و گفت: اگر آن پرونده با قاطعیت رسیدگی می شد شاید مسائل بعدی پیش نیامده و امروز متخلفان و محکومان آن پرونده میدان دار فعالیت های رسانه ای و حزبی نمی شدند.
وی اقتصاد مقاومتی بدون برخورد قاطع و همه جانبه با فساد اقتصادی را غیرممکن دانسته و افزود: مقام معظم رهبری به خاطر اهمیت مبارزه با فساد اقتصادی از سال هال پیش برای این امر مکررا به مسئولین قوا پیام و دستور داده اند.
جانشین فرمانده کل سپاه در امر بسیج اظهار داشت: اگر مدیریت های بالا در کشور با قاطعیت مسئله مبارزه با فساد اقتصادی را پیگیری کنند با امکانات امروز به راحتی می توان مسائل را کنترل کرد ولی با فشارها و فضاسازی ها نسبت به این مسئله کوتاهی می شود.
سیاسی کردن مبارزه با فساد اقتصادی بزرگترین خیانت به مردم
وی سیاسی کردن مبارزه با مفاسد اقتصادی را از بزرگترین خیانت ها به مردم کشور دانسته و تصریح کرد: بخش اعظم مفسدین اقتصادی افراد نامشهور و ناشناخته هستند که با روی کار آمدن هر جناحی به آن متصل شده و کار خود را پیگیری می کنند.
سردار نقدی مبارزه با فساد اقتصادی را موضوعی ملی و فراجناحی خوانده و تاکید کرد: این موضوع باید با عزم ملی همه جناح ها صورت گیرد و جناح ها در این موضوع به جای اینکه علیه یکدیگر موضع بگیرند باید علیه آن مفسد اقتصادی موضع گیری کنند.
عدم شفاف سازی، مقررات مانع تولید و کمبودهای قانونی از موانع اقتصاد مقاومتی
وی شفافیت سازی اقتصادی را سومین موضوع مهم حقوقی در زمینه ی اقتصاد مقاومتی بیان کرده و ابراز داشت: گردش های مالی، میزان ثروت ها و نقدینگی ها و ... باید شفاف باشد. در جریان وضع قوانین شفاف سازی اقتصادی در سال های گذشته بسیار سنگ اندازی شده است حال آنکه امروز ابزارها و نرم افزارها برای کنترل و شفاف سازی و تشخیص میزان واقعی مالیات ها وجود دارد.
رییس سازمان بسیج مستضعفین چهارمین موضوع مهم حقوقی را قوانین و مقررات مانع تولید دانسته و ادامه داد: مقررات مانع تولید بیش از قوانین هستند و انسان حس می کند دست هایی با نیت سوء در طول سال ها برای وضع این مقررات مانع تولید تلاش کرده اند و در حقیقت امروز موانع برای تولید و سهولت برای واردات بسیار زیاد است.
وی در خصوص پنجمین مشکل حقوقی برای اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: کمبودهای قانونی در مسائل بانکی، انحصارات و... موجب می شود تا برخی مفاسد اقتصادی شکل گیرد.
حقوق بین الملل همراه با رسانه؛ اهرمی قوی برای فشار علیه دشمنان ایران
جانشین فرمانده کل سپاه در امر بسیج دفاع بین المللی حقوقی را ششمین موضوع مهم در اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی خوانده و افزود: امروز در حقوق بین الملل بسیار ضعیف عمل می شود و پرونده حقوقی کشور در دادگاه لاهه چندین دهه معطل مانده و جامعه از روند پرونده ها مطلع نیست حال آنکه حقوق بین الملل همراه با رسانه می تواند اهرمی قوی برای فشار علیه دشمنان ملت ایران باشد.
وی بر اجرای سریع طرح کاداستر بعنوان یکی از مصادیق موثر در اجرای اقتصاد مقامتی تاکید نموده و تصریح کرد: اجرای طرح کاداستر سبب تحول و انقلابی چشمگیر در تولیدات کشاورزی می شود چراکه بسیاری از روستائیان به راحتی تولید را متوقف و به شهرها مهاجرت می کنند چون برای زمین خود در روستا سند قانونی نداشته و حتی نمی توانند از آن برای دریافت تسهیلات نیز استفاده کنند.