به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، به همت بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی کازرون، در پی شهادت سه دانشجوی مسلمان در «چپل هیل» آمریکا، شب گذشته همایشی با عنوان «حقوق بشر آمریکایی» با حضور خانم آلیسون ویر، خبرنگار ضدصهیونیستی آمریکایی و غلامرضا منتظمی، کارشناس امور آمریکا و اروپا در سالن اجتماعات دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار شد.
صحبت های آلیسون ویر، مدیر اجرایی موسسه غیر دولتی «اگر آمریکایی ها می دانستند»، خبرنگار برجسته آمریکایی، فعال آمریکایی ضد صهیونیسم، اندیشمند آمریکایی بدین شرح است:
من بسیار هیجان زده هستم که این شانس را پیدا کردم که از ایران دیدن کنم و با جوانانی آشنا بشوم که برای دفاع از وطنشان چگونه جان خود را فدا کردند.
۱۵ سال پیش من ویراستار یک روزنامه کوچک محلی در ایالت کالیفرنیا بودم که اخبار پیرامون مدارس، شورای شهر و غیره را پوشش می داد. برای من مثل بقیه آمریکایی ها، منطقه خاورمیانه بسیار دور از دسترس و گیج کننده تصور می شد.
اما بعد در پاییز سال ۲۰۰۰ زمانی که انتفاضه دوم فلسطین آغاز شد برای مدتی اخبار مربوط به آن در ایالات متحده بر سر زبان ها بود من تصمیم گرفتم که توجه ام را معطوف مسئله کنم و سعی کردم که بفهمم که اختلاف اسرائیلی ها و فلسطینی ها بر سر چیست و این اخباری که نسبت به آن ها بیتوجهی می شود در چه موردی است.
اینجا بود که به عنوان یک خبرنگار متوجه شدم که پوشش این اخبار یک طرفه به نظر می رسد. همه چیز در مورد اسرائیلی ها با جزییات تمام وجود داشت و من توقع داشتم همچنین در مورد فلسطینی ها نیز چیزی بشنوم؛ اما هیچ اخباری در مورد آن ها پوشش داده نمی شد.
اما من تمام داستان را می خواستم. ما آمریکایی ها در اکثر موارد می خواهیم از کل داستان با خبر باشیم تا بفهمیم واقعاً چه چیزی در حال اتفاق است. برای همین من شروع به جستجو در اینترنت کردم تا ببینم چه چیزی آن جا پیدا می کنم.
فهمیدم که در پاییز سال ۲۰۰۰ نیروهای اسرائیلی به تظاهر کنندگان بی دفاع حمله کردند و بسیاری از آن ها را زخمی کردند. این اتفاقی بود که هر روز می افتاد؛ اما فقط قسمت کوچکی از آن در رسانه های آمریکا نمایش داده می شد.
هر چه که بیشتر تحقیق می کردم بیشتر شوکه می شدم همچنین فهمیدم پولی که آمریکا به اسرائیل کمک می دهد، بیش از پولی است که به هر کشور دیگری در جهان کمک می کند و من این مسئله را مثل بقیه آمریکایی ها نمی دانستم.
سپس به این نتیجه رسیدم مسئولیت هر کاری که اسرائیل انجام می دهد، به نوعی بر عهده من است؛ چرا که از پول من و از سلاح های آمریکایی استفاده می کنند. سپس تصمیم گرفتم که خودم از نزدیک ببینم که چه اتفاقی در حال رخ دادن است. من از شغلم در کالیفرنیا استعفا کردم و راهی سرزمین های اشغالی شدم.
خانم ویر از تجربیات و مشاهدات خود از لحظات حضور در سرزمین های اشغالی و غزه می گوید: از جدال مرگ و زندگی، از ویرانه هایی که می بایست خانه امن کودکان بی دفاع باشد و از کودکانی که هر روز هم سن و سالان خود را در حالی می یابند که گلوله سینه و پیشانی آن ها را شکافته و شبها در حالی سر به بالین می گذارند که لالایی رگبار مسلسل ها و انفجار موشک ها زمزمه می کنند که فردا نوبت شماست.
پس از بازگشت از سفر اول به سرزمین های اشغالی، خانم ویر موسسه ای به نام «اگر آمریکایی ها می دانستند» تاسیس می کند که فعالیت خود را معطوف اطلاع رسانی در مورد واقعیات موجود درباره فلسطین، اسرائیل و لابی صهیونیسم در ایالات متحده می کند.
ویر همچنین به نفوذ لابی صهیونیستی بر کنگره و رئیس جمهور آمریکا اشاره کرد و از نقش اسرائیل در حمله آمریکا به عراق و تحریک آمریکا برای حمله به ایران سخن گفت و همچنین خاطر نشان کرد: صهیونیست ها سعی دارند با فریب افکار عمومی چنین وانمود کنند که ایران در حال تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای است و خطری بزرگ برای کل جهان می باشد تا بدین طریق آمریکا و دیگر کشورها را به ستیز با ایران وادار کند.
در پایان این نشست یکی از دانشجویان نظر خانم ویر را در مورد نامه رهبر ایران به جوانان غرب جویا شد که وی چنین پاسخ داد:
من فکر می کنم که نامه مقام معظم رهبری { ترجمه مستقیم supreme leader} به جوانان بسیار هوشمندانه و بسیار قوی است؛ اما متاسفانه تا کنون بسیاری از جوانان آمریکا هنوز در مورد این نامه اطلاعی ندارند و مشکل اساسی همین امر است که چگونه به کسانی که می بایست بدانند چنین نامه ای وجود دارد، اطلاع رسانی نمود.
اما به دلیل قدرت بالای رسانه ها این نامه ارزش بالایی دارد و باید با پوشش خبری آن به مردم را از وجود چنین نامه ای مطلع کرد.
همچنین وی در پاسخ به سئوال یکی از حضار در مورد نقش اسرائیل و آمریکا در جنگ تحمیلی ایران و عراق چنین پاسخ داد که سیاست اسرائیل و آمریکا ساست تفرقه بیانداز و حکومت کن می باشد و این به این معناست که آن ها نمی خواهند هیچ کشوری در نزدیکی اسرائیل قدرتمند و استوار باشد.
اسرائیل چندین بار به لبنان حمله کرده و همچنین از آمریکا برای رشوه به مصر در مقابل دست برداشتن این کشور از حمایت فلسطینی ها سوء استفاده کرده است پس فقط سه کشور ایران، عراق و سوریه باقی می ماندند که باید خنثی می شدند و حمله عراق به ایران بهترین راهکار بود؛ چرا که هر دو کشور را هم زمان تضعیف می کرد.
بعد از جنگ ایران و عراق قدرتمند شدند که باعث شد آمریکا دوباره به عراق حمله کند و عراق دیگر خطری محسوب نشود؛ اما ایران همچنان قدرتمند بود پس لازم بود که آن ها مستقیماً بعد از عراق به سراغ ایران بروند و این برای ما که از اوضاع با خبر بودیم بسیار نگران کننده بود که آمریکا به ایران حمله نظامی کند؛ اما تا کنون فقط هجمه اقتصادی بر ایران بوده است که البته این نیز به نوبه خود چشمگیر است. پس این نیز جزئی از راهبردیست که مانع قدرتمند شدن هر مخالفی در منطقه شوند.
وی در حاشیه مراسم بزرگداشت سه دانشجوی شهید مسلمان در چپل هیل آمریکا، این رخداد را موضوعی بسیار دردناک توصیف کرد.