به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، فاطمی رئیس مرکز تحقیقات سوختگی بیمارستان شهید مطهری در نشست خبری چهارمین همایش سوختگی کشوری با اشاره به برگزاری سالانه این کنگره گفت: این کنگره چهار سال متوالی به صورت سالیانه برگزار می شود که تاریخ آن نیز به دلیل نزدیکی با چهارشنبه سوری در اسفند ماه است.
سوختگی نهمین عامل مرگ و میر و از کارافتادگی در ایران
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی بیمارستان شهید مطهری ادامه داد: ما از جمله کشورهایی هستیم که در زمینه سوختگی تعداد بیماران بسیار بالایی داریم و میزان شیوع سوختگی در ایران چندین برابر میانگین جهان است که نهمین عامل مرگ و میر و از کارافتادگی در ایران را به خود اختصاص می دهد.
وی افزود: متاسفانه ساختمان های ما ایمنی رعایت نمی شود قوانین را رعایت نمی کنیم و بسیار عامل دیگر که در نتیجه آن مردم ما می سوزند و پس از آن به دلیل کمبود امکانات پزشکی می میرند و در واقع این به این معناست که مردم ما هم بیشتر می سوزند وهم بیشتر در این راه می میرند و کسانی که نیز زنده می مانند دچار ناتوانی بیشتری می شوند.
فاطمی در ادامه بیان داشت: بیماران سوختگی نیاز به امکانات ویژه دارند و در واقع باید در بخش ویژه بیماران سوختگی بستری باشند و مهمترین مسئله برای بیماران سوختگی این است که لازم است یک اتاق اختصاصی برای هر بیمار وجود داشته باشد و این اتاق نیز باید شامل دستگاه های مراقبتی ویژه باشد و قطعا هزینه بر است.
وی افزود: بیمارستان های دولتی نیز به همین دلیل و اینکه هزینه بیمارستان بالا می رود و معمولا بیماران سوختگی نیز از قشر فقیر هستند و نمی تونند هزینه ها را بپردازند از ایجاد چنین مرکزی طفره می روند و لازم است وزارت بهداشت برای دانشگاه های مختلف یک تعریف تخت سوختگی داشته باشد و یک الزام برای اجرای آن در نظر گرفته شود.
درمان هر یک درصد سوختگی دو تا پنج میلیون تومان هزینه دارد
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی بیمارستان شهید مطهری اظهار داشت: درمان هر یک درصد سوختگی بین دو تا پنج میلیون تومان هزینه دارد اگر بخواهیم درمان به درستی انجام شود اگر درست بررسی کنیم می بینیم که مردم می سوزند اغلب به خاطر نبود استاندارد در ساختمان ها و ماشین ها و اماکن عمومی و در واقع این دولت است که مقصر است و اندک هستند موارد سوختگی که به دلیل سهل انگاری اتفاق افتاده است اما زمانی که بیشترین مقصر دولت است چه کسی باید پول پرداخت کند.
وی تصریح کرد: وقتی درآمد جراحان و پزشکان کافی نیست هیچ تقاضایی نیز برای کار کردن در بخش سوختگی وجود ندارد و به این دلیل است که باید توجه زیادی به سوختگی شود و زمانی که ما برای یک بیماری بار بیماری تعریف می کنیم بودجه نیز باید براساس همین بار بیماری تعریف شود و برای مثال وقتی که می گوییم تصادفات بیشترین عامل مرگ و میر است باید در همه بخش ها بودجه ها نیز بیشترین میزان را در این زمینه به خود اختصاص دهند.
فاطمی تاکید کرد: بیش از ۴۰ سال است که سوختگی در ایران مغفول مانده است و بیمارستان شهید مطهری که تنها بیمارستان تخصصی سوختگی است نیز متعلق به ۱۳۵۳ است و در کنار آن تنها یک بخش بیماران سوختگی در بیمارستان شهدای یافت آباد وجود دارد و در حالی این بیمارستان با امکانات سال ۵۳ فعالیت میکند که بزرگترین مرکز آموزشی سوختگی است.
۹۵ درصد سوختگی های کودکان ناشی از سهل انگاری است
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی بیمارستان شهید مطهری اذعان داشت: ۱۰ تا ۱۵ درصد سوختگی ها مربوط به کودکان ۴ تا ۵ درصد سوختگی های الکتریکی و مابقی سوختگی های ناشی از انفجار و شعله است و ۹۵ درصد سوختگی های کودکان ناشی از سهل انگاری است.
وی افزود: ما در آموزش نیز دچار مشکل جدی هستیم و لازم است که بیش از هر چیز در بحث پیشگیری از سوختگی کار کنیم و اطلاع رسانی را بالا ببریم چرا که برای مثال اگر ۱۲ کودک دچار سوختگی شوند برای دولت هزینه ای بیش از یک میلیارد تومان را دارد در حالی که بسیاری از این موارد با آموزش قابل پیشگیری است.
فاطمی اظهار داشت: آتش نشانان ما حتی اگر در بررسی ها به ساختمان غیراستانداردی برسند توان اجرایی پلمپ یا تعطیلی آنجا را ندارند و امروز متاسفانه شاهدیم پله های فرار مجتمع های مختلف به انبارها تبدیل شده اند.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی بیمارستان شهید مطهری ادامه داد: ما در ایران آمارهای سوختگی دقیق نداریم چرا که این کار نیاز به سیستم ثبت آمار سوختگی در ایران دارد و هزینه بر است و این هزینه هنوز انجام نشده است و در حالی که می دانیم ۲۴ تا ۲۸ هزار بستری سوختگی داریم اما نمی دانیم که چه میزان از این افراد سرپایی درمان شده و یا اینکه مرگ و میر در آنان چه میزان بوده است و در واقع همه آمارهایی که ارائه می شود تقریبی است و اگرچه وجود این آمارها خود می تواند در سیاست گذاری های ما بسیار کمک کننده باشد.
وی افزود: خوشبختانه اتفاقات خوبی نیز در کشور در خصوص مراکز سوختگی افتاده و گام های خوبی برداشته شده و ما اکنون در شهرهایی نظیر اصفهان مشهد اهواز شیراز ارومیه زاهدان کرمان بخش های سوختگی و مراکز سوختگی وجود دارد.
فاطمی تاکید کرد: ما نیازی به بیمارستان های ویژه سوختگی نداریم و بلکه نیازمان بخش سوختگی در تمام بیمارستان های بزرگ است چرا که یک بیمار سوختگی ممکن است به سایر درمان نیز احتیاج داشته باشد.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی بیمارستان شهید مطهری در ادامه بیان داشت: متاسفانه امروز بیمار سوختگی یک معلول اجتماعی به دلیل ترد شدن از جامعه، یک معلول جسمی به دلیل عدم تحرک و سایر اتفاقات ناشی از این سوختگی و یک معلول اقتصادی به دلیل هزینه های بالای درمان خواهد بود.
یک لباس بیمار سوختگی ۵ تا ۶ میلیون هزینه دارد
وی ادامه داد: در حال حاضر یک لباس بیمار سوختگی ۵ تا ۶ میلیون هزینه دارد و افرادی که دچار سوختگی می شوند در بزرگسالان یک سال و در کودکان تا چند سال به این لباس نیاز دارند و همه اینها جدا از سایر هزینه ها نظیر یک پماد پنج گرمی سوختگی که ۸۰ هزار تومان هزینه دارد است.
هزینه درمان سوختگی از سرطان بیشتر است
فاطمی در ادامه اظهار داشت: هزینه درمان سوختگی شاید از سرطان نیز بیشتر باشد اما متاسفانه مورد توجه قرار نگرفته است و هدف همه ما در این کنگره این است که مسئولان را هوشیار کنیم و در کنار آن دانش و تجربه خود را انتقال دهیم و همچنین به مردم نیز آموزش دهیم هر اتاق برای یک بیمار سوختگی حداقل یک میلیارد تومان هزینه دارد.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی بیمارستان شهید مطهری خاطر نشان کرد: چهارمین کنگره سوختگی کشوری شش و هفت اسفند ماه با شعار توانمندسازی بیماران سوختگی آغاز به کار به می کند اما در این میان یک گله وجود دارد که متاسفانه ما هر بار مسئولانی که دعوت می کنیم حضور پیدا نمی کنند وما مجبوری تنها برای خودمان صحبت کنیم و در حالی که کاری از دست ما برنمی آید و این مسئولان هستند که باید بودجه را مشخص کند و همچنین در این کنگره بچه های شین آباد نیز نمایشگاه نقاشی برپا خواهند کرد.