محمد ناصری، دبیر چهاردهمین جایزه ادبی شهید حبیب غنی پور در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به سطح آثار رسیده به این دوره از جایزه گفت: تحلیل هیئت داوران در بخش کودک این است که متاسفانه سطح آثار امسال چندان خوشایند نیست و در حقیقت آثار از مشکلاتی رنج می برد.
وی ادامه داد: ناشران حوزه کودک و خردسال به دلایل مختلفی به حوزه ترجمه اولویت داده اند، به گونه ای که اکثر آثار این حوزه ترجمه ای هستند و به همین دلیل بسیاری از کتاب های منتشر شده در حوزه کودک در فرآیند داوری جایزه قرار نگرفته اند؛ چرا که ما به آثار تالیفی و خلاق می پردازیم.
دبیر چهاردهمین جایزه ادبی شهید غنی پور با بیان اینکه در حوزه کودک نویسندگان جوان تر و کمتر شناخته شده کمتر در میدان حضور دارند، اظهار داشت: در این عرصه بسترهایی که جوان تر را به میدان بیاورند و به آن بها دهد، فراهم نیست و با همه احترامی که به پیشکسوتان عرصه نویسندگی حوزه کودک قائل هستم باید بگویم که در یک نگاه کلی وقتی اسامی نویسندگان را می بنییم مشخص می شود، برخی نویسندگان همیشه در این عرصه حضور داشته و دارند.
ناصری با بیان اینکه در بخش نوجوان جایزه بارقه های امیدی را شاهد بودیم، تصریح کرد: متاسفانه طی سال های گذشته ادبیات این حوزه ما خیلی در دام تخیل گرفتار شده بود که خوشبختانه آثار امسال قابل توجه هستند و برآیند کلی داوری این حوزه امیدوار کننده بود.
وی گفت: در شاخه رمان انقلاب و دفاع مقدس آثار قابل اعتنای زیادی داریم هر چند کمیت کارها نسبت به سال های گذشته کاهش یافته، اما کیفیت آثار در هر دو حوزه قابل توجه است و کتاب های خوبی داریم.
دبیر چهاردهمن جایزه ادبی شهید غنی پور با اشاره به حمایت از آثار برگزیده شده در جوایز ادبی کشور افزود: هدف اصلی جوایز ادبی و به خصوص جایزه ادبی شهید غنی پور معرفی آثار برتر و خوب به جامعه است؛ از این رو ما نمی توانیم از این آثار حمایت کنیم؛ به عبارت دیگر وظیفه حمایت از کتاب های برگزیده جوایز ادبی بر عهده سایر ارگان های ذیربط در این حوزه است.