به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، سعیدسهرابپور در کنفرانس «مدیریت ارزش آفرین نوآوری و سرمایه فکری»، جایزه جهانی MAKE که امروز در سالن همایشهای صدا و سیما در حال برگزاری است، گفت: اولین جرقههای تلاشهای فناوری و نوآوری در زمان جنگ تحمیلی شروع شد و پس از آن تقریباً از ۱۵ سال پیش نهضت علمی کشور به پرچمداری رهبر معظم انقلاب آغاز شد که نتایج آن را در دستاوردهای علمی و فناوری میشود دید.
وی افزود: در کشور ما به رغم وجود توانمندی و استعداد مسئله مدیریت مهم است، مدیریت مسئله مهم و استراتژیک است که دلیل اصلی ایجاد دانشکدههای مدیریت و اقتصاد در یک دانشگاه صنعتی نیز همین بوده است، مدیریت دانش و سرمایه فکری مهم است که کشورهای دیگر به آن پرداختهاند و ما باید سعی کنیم از تجربیات مثبت آنها بهره ببریم.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان به جایزه جهانی MAKE اشاره کرد و گفت: دانشگاه صنعتی شریف برای تسهیل در این امر نمایندگی جایزه جهانی MAKE را از چهارسال پیش برعهده گرفت کلیه پنج سازمان شرکت کننده در این ارزیابی براساس ۱۵۰ شاخص ملی- جهانی ارزیابی میشوند.
وی در ادامه بیان داشت: داوران از صنایع مختلف و دانشگاههای مختلف برای ارزیابی انتخاب میشوند.امروز سازمان دانشی برتر معرفی میشوند که بدون رده بندی و براساس حروف الفبا هستند و به عنوان سه نماینده کشور به ارزیابی MAKE در آسیا میروند در مهرماه ۹۴ در هنگ کنگ برگزار میشود.
رئیس شورای عالی راهبردی جایزه جهانی MAKE گفت: امیدواریم شاهد علاقه بیشتر سازمانها به این مقوله مهم مدیریت دانش باشیم، در طول سال کارگاههای مختلفی برگزار شده که توسط اساتید داخل و خارج از کشور برگزار شده است سازمانهای برتر با سازمانهای آسیا فاصله زیادی دارند ولی دارد این فاصله کم میشود.
وی به تاریخچه جایزه جهانی MAKE اشاره کرد و گفت: MAKE جهانی سال ۱۹۹۸ شروع شده و از چهارقاره و در حدود ۱۰۰ کشور در آن شرکت میکنند.
در سطح آسیا در سال ۲۰۱۴ نیروی دفاع سنگاپور مقام اول را کسب کرد، امسال در آمریکا برای اولین بار فیس بوک جزء ستون برنده شد که این یعنی در آمریکا قدرت برتر در دستان ICT میباشد در اروپا نیز شرکتهای پروژه محور رتبه اول را کسب کردهاند.
وی افزود: در ایران هم سازمانهای مختلف دولتی و خصوصی هم شرکت دارند و تمام تلاش MAKE این است که آنها بتوانند تجربه جهانی را کسب کنند امسال شرکتهای برتر نمرات بالاتری یافتند ولی متوسط کشور بالا نرفته است.
سهرابپور در پایان خاطرنشان کرد: ترس از نتایج ارزیابی در شرکتهای ایرانی وجود دارد و مدیران ایرانی میترسند که اگر جزء شرکتهای برتر نباشند مدیر عامل آنها را مؤاخذه کند امسال سه مهمان عالی قدر از خارج از کشور داریم که یکی پروفسور لی رئیس پنل MAKEجایزه جهانی آسیا است و دو استاد ارجمند از استرالیا نیز میهمان ما هستند.