به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، غلامعلی حدادعادل در مراسم رونمایی از کتاب خود با عنوان «محض اطلاع» که عصر امروز در فروشگاه ترنجستان بهشت برگزار شد، گفت: اهمیت انقلاب اسلامی مرا به نوشتن این کتاب ترغیب کرد، چرا که حتی کسانی که به انقلاب اسلامی تعلق ندارند به نظرشان 36 سال اخیر یک واقعه تأثیرگذار در سطح جهان و منطقه بوده و ما کمتر انقلابی را در منطقه شاهد بودیم که ارتباطی با انقلاب ایران نداشته باشد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه این انقلاب یک واقعیت تاریخی است که از دل تاریخ برآمده، اظهار داشت: این انقلاب هم نسخه یک تاریخ گذشته است و هم آغازگر تاریخ دیگری بوده است بنابراین تحلیل انقلاب و سهم انقلاب از علم تاریخ جدا نیست و تاریخ باید جدی گرفته شود.
حدادعادل ادامه داد: متأسفانه در ایران رسیدگی تاریخ ضعیف است، در حالی که ما به همه امور باید از منظر تاریخ نگاه کنیم و اگر در مورد برخی شخصیتهای معاصر امروز در اینترنت جستجو کنید مطمئناً به یک کلیات دست پیدا خواهید کرد ما محتاج این هستیم که حس تاریخی خودمان را جدی بگیرید و اگر این کار را انجام ندهیم دیگران برای ما تاریخ مینویسند و مطمئناً دروغ هم خواهند نوشت ما اگر میخواهیم دوباره تاریخ قبل از انقلاب تجدید نشود باید تاریخ را خوب بنویسیم و تحلیل کنیم.
وی با بیان اینکه برای پدید آمدن انبوهی از تحلیلهای تاریخ انقلاب اسلامی کاش کتابخانه عمومی ای در کشور داشتیم، تصریح کرد: باید در این کتابخانه تمام آنچه دوست و دشمن در خصوص انقلاب اسلامی نوشتهاند در این مجموعه گردآوری میشد و اینگونه عظمت انقلاب مشخص میشد؛ امروز با گذشته 36 سال از انقلاب نیاز ما به شناخت تاریخ معاصر بیشتر از اوایل انقلاب است نسل جوان آن دوران را ندیده و در عرصه جامعه با حجم شبکههای مجازی و اجتماعی مواجه بوده است بدون آنکه درد و رنج آن دوران را حس کرده باشد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: بیش از 120 کانال تلویزیونی به زبان فارسی ایجاد شده است که شاید فقط 10 شبکه آن همراه انقلاب باشد و بقیه بر ضد انقلاب مشغول فعالیت هستند امثال شبکه "من و تو" که مستندهای از تهران تا قاهره، مستند انقلاب 57 را میسازند و قصدشان تکفیر خاندان پهلوی است و به این مسئله فکر میکنند که جوان امروز را از این طریق به سمت خود جلب کنند. در حقیقت این شبکههای ماهوارهای و در کل دشمنان این نظام میخواهند با تعریف از شاه و خاندان پهلوی تمام کارهایی را که آنها انجام دادهاند و بر ضد این ملت بوده است پاک کنند.
حدادعادل تصریح کرد: اولین انتخاب من کتابهای تاریخی است و سعی کردم در این 36 سال بسیاری از این مجموعه کتابها را بخوانم و خودم را در کنار این نوشته قرار دهم و حتی اظهارنظرهای خودم را نیز در کنار آن نوشتهام.
وی درباره یادداشتهای اسدالله علم ادامه داد: دوران دبیرستان من به زمان نخست وزیری علم بر میگشت و زمانی هم که دانشجوی دانشگاه شیراز شدم علم رئیس آن دانشگاه بود و از نزدیک او را میدیدم برای همین تصمیم گرفتم تا تحلیلی را بر یادداشتهای او بنویسم بسیار منتظر بودم تا یک پژوهشگر حرفهای به میان بیاید و در مورد این یادداشتها چیزی بنویسد اما کسی به میدان نیامد و خودم دست به قلم شدم.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی درباره موجی که امروزه برای تطهیر خاندان پهلوی به راه افتاده است، اظهار داشت: ما امروزه خاطرات امثال پرویز ثابتی را میبینیم و همینطور سریالها و مستندات و اظهارنظرهایی که در شبکههای اجتماعی نسل جدید را هدف قرار داده است تا این نسل را از نسل انقلاب جدا کند.
مختارپور: امروزه خطر ناآگاهی نسل جوان موضوع بسیار حساسی است
در ادامه علیرضا مختارپور، دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی گفت: از مقالات حدادعادل در موضوعات مختلف استفاده کردم و در دوران تحصیل نیز شاگر ایشان بودم و خاطرات زیادی از ایشان دارم.
دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی با بیان اینکه رونمایی از این کتاب میتواند در مقابل خاطرهسازیهایی که از رژیم پهلوی درداخل و خارج از کشور انجام میشود قرار بگیرد، گفت: اکثر این خاطرات میخواهند آن دوران را تطهیر کنند و چهره انقلابیون را مخدوش کنند و برخی از اقدامات رژیم پهلوی را برجسته کنند که متأسفانه در مقابل حجم انبوهی از این کارها نقدی به چشم نمیخورد.
وی با اشاره به خطر ناآگاهی نسل جوان تصریح کرد: این مسئله بسیار حساسی است و باید برای این مسئله کاری انجام داد.
دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به 7 جلد یادداشتهای علم گفت: خاطرات علم از چند جهت با دیگر کارهایی که در زمینه خاطرات پهلوی نوشته شده است متفاوت است این خاطرات در زمان وقوع خود حوادث نوشته شده است البته این مسئله تأیید خاطرات نیست اما نویسنده چون قبل از انقلاب ایران فوت کرده است پس قصدش این نبوده است که بخواهد تا به کارهایش پاسخگو باشد و عملکردی از خود ارائه دهد.
مختارپور خاطر نشان کرد: اهتمام دکتر حداد عادل نسبت به تحلیل یادداشتهای علم میتواند فتح البابی و الگویی برای دیگر نویسندگان باشد.