به گزارش خبرنگار فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»، امین حسینیون در گفت وگو با برنامه پنجره اظهار کرد: این درست نیست که بخواهیم قهرمان را محدود در سینما کنیم، به نظرم هر فرهنگی صاحب جهانی داستانی است که شامل همه شکل های داستان می شود، ادبیات، کمدی، تئاتر، سینما، سریال و ... که این جهان داستانی، قهرمان های خودش را دارد و کارکردهای آن قهرمانان نیز مشخص است.
وی افزود: قهرمانان خوب حامل ارزش های مثبت هر فرهنگ هستند چنانکه می بینیم در هالیوود و به تناسب هر دوره تاریخی، یکی از قهرمانان حامل ارزش های مثبت مد نظر فرهنگ آمریکایی ظهور می کند.
این فیلمنامه نویس با بیان اینکه تعریف داستانی قهرمان نیز کاملا روشن است گفت: به این معنا که کسی که در شرایط مشخص، کنشی را انجام می دهد که دیگران یا نمی توانند آن را انجام دهند یا انتخاب نمی کنند، بنابراین در هر موقعیتی می توانیم یک قهرمان داشته باشیم.
وی ادامه داد: در فضای فرهنگی ما تعریفی برای قهرمان نداشتیم به همین دلیل نه در سینمای خود قهرمان داریم و نه در دیگر رشته ها همچون تئاتر، سینما و ادبیات شاهد ظهور قهرمان هستیم.
حسینیون با اشاره به اینکه در این شرایط است که به ناگاه شخصیتی مانند «جومونگ» در ایران مقبولیت پیدا میکند خاطرنشان کرد: دلیل این امر آن است که تلویزیون ما خالی از قهرمان است و به این ترتیب یک شخصیت معمولی در قالب قهرمان، افکار و اندیشه مخاطب ایران را تصرف میکند.
این فیلمنامه نویس عنوان داشت: مسئله اصلی ما بحران ارزش های اخلاقی در جامعه به ویژه در دهه اخیر است و وقتی این بحران حل شود خود به خود بسیاری از قهرمانان باز می گردند؛ در حال حاضر داستان هایی برجسته می شوند و تولید آنها بیشتر شده که در مورد انسان هایی هستند که هیچ کاری نمی کنند و طبیعتا ملموس نیستند و به همین دلیل وقتی قصه کسی تعریف می شود که نمی داند می خواهد چه کاری انجام دهد به یقین داستانی هم توسط قصه گو شکل نمی گیرد یا اینکه می داند داستانی قرار است تعریف شود که شخصیت قصه نمی تواند عمل قهرمانانه در آن انجام دهد.
وی بیان کرد: امروز کتاب های ما به دلیل نداشتن قهرمان و فیلم هایمان به دلیل همین نقیصه کم مشتری شده اند در حالیکه ادبیات و سینما به قهرمان نیاز دارند و این کشش وجود دارد.
حسینیون با بیان اینکه «حاج کاظم» در آژانش شیشه ای حاتمی کیا، در نوع خودش قهرمان است گفت: هرچند این شخصیت در فیلم به اوج قهرمانی نمی رسد ولی می توان او را جزو قهرمانان سینمای ایران به حساب آورد همچنین کماندوهای فیلم کانی مانگا هم به نظرم جزو قهرمانان سینمای پس از انقلاب به شمار می روند و اگر لازم باشد قهرمان سومی را هم اسم ببریم، به نظرم «هامون» می تواند انتخاب بهتری باشد.
مجله تلویزیونی «پنجره» برنامه ای است فرهنگی، ادبی و هنری با رویکرد تعمیق اندیشه انقلاب اسلامی که به موضوعات هنری می پردازد؛ که از این پس یکشنبه ها از شبکه افق پخش می شود.