به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، یکی از مراکز مهم در رابطه با زندگی اجتماعی در جامعه امروزی وجود مراکز مشاوره در سطح شهر میباشد، زیرا با توجه به پیچیدهتر شدن و سیستمی شدن زندگی، مردم نیز نیازمند مشاوره میشوند.
امروز رشتههای مشاوره در سطح شهر در حال افزایش است و متخصصان تحصیلکرده نیز برای کمک به مردم برای ادامه زندگی روزمره و حل مشکلات روانی سعی بر تاسیس مراکز مشاوره و روانپزشکی کردهاند.
در این راستا دانشگاهها نیز با توجه به حجم زیاد دانشجویانی که به ان وارد شده و مشغول به تحصیل شده و پس از آن فارغ التحصیل میشوند، نیازمند ایجاد مراکز با عنوان مرکز مشاوره هستند.
ایجاد مراکز مشاوره در سطح دانشگاهها میتواند به دانشجویانی که در زمان دانشجویی خود با مشکلات روانی همراه میشوند، کمک کرده و در جهت افزایش فراگیری علم و علم اندوزی کمک کند.
در این راستا دانشگاه یزد نیز به عنوان دانشگاهی مهم در سطح استان یزد اقدام به گسترش فعالیتهای خود در مرکز مشاوره نموده است که این مرکز با ایجاد ساختمانی توسط یکی از خیرین استان یزد و همچنین ارائه مشاوره و روانپزشکی و پزشک عمومی سعی بر ارائه خدمات به جامعه دانشگاهی خود نموده است.
صادقزاده، دانشجوی ترم ۶ رشته آمار دانشگاه یزد با اشاره به خدمات مرکز مشاوره دانشگاه یزد گفت: یکی از نیازهای اساسی دانشجویان با توجه به دوری از خانواده و مشکلات تحصیلی، ایجاد و گسترش فعالیتهای مشاورهای در دانشگاهها است.
وی افزود: دانشگاه یزد نیز با ایجاد این مرکز توانسته است قدم خوبی در راستای کمک به دانشجویان در زمینههای مختلف بردارد، اما با توجه به نقاط قوت، این مرکز همراه با برخی ضعفها نیز میباشد.
این دانشجوی دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: این مرکز در ترمهای گذشته فعالیتهای خود را به طور قابل توجهی افزایش داده است اما نکته اساسی عدم آگاهی دانشجویان از این گسترش میباشد.
صادقزاده تصریح کرد: هرچند دانشجویان زیادی در خوابگاهها نیازمند مشاوره هستند، اما با توجه به عدم آگاهی از فعالیتهای این مرکز ممکن است که دچار سردرگمی و مشکلات حادتر شوند.
وی ادامه داد: دانشگاه یزد دارای وسعت زیاد و تعداد زیاد دانشجویان است که این نیز به کمبود آگاهی دانشجویان کمک کرده است و نمیتوان از این ظرفیت استفاده نمود.
این دانشجوی رشته آمار دانشگاه یزد گفت: یکی دیگر از مشکلات در این مرکز کمبود زمان برای مشاوره به دانشجویان است که این را نیز میتوان با افزایش مشاوران و متخصصان به نام در استان حل نمود.
صادقزاده در پایان گفت: ما از مرکز مشاوره درخواست داریم که از مشاوران و مختصصان بهنام در استان نیز استفاده کرده و همچنین با اطلاع رسانی مناسب و به موقع دانشجویان را در جهت کاهش مشکلات راهنمایی کنند.
زارعی، مسئول مرکز مشاوره دانشگاه یزد نیز در این راستا گفت: مرکز مشاوره دانشگاه یزد با مدیریت جدید از شهریور ۹۳ بسیاری از فعالیتهای خود را افزایش داده است، به نحوی که افزایش مشاوران از ۷ نفر به ۲۱ نفر، اضافه کردن روانپزشک و همچنین ارتقای پزشک عمومی در دو نوبت صبح و عصر از جمله این برنامهها بوده است.
وی افزود: یکی از فعالیتهای ما اجرای طرح مددکار در خوابگاهها بود که به ۳ نفر ارتقا داده و در بخش مشاور همسان نیز با حضور ۳ نفر در خوابگاه خواهران انجام دادیم.
مسئول مرکز مشاوره دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: هدف مرکز مشاوره ارتقای سطح سلامت روان و جسم و روح دانشجویان است که ما معتقدیم عقل سالم در بدن سالم است و تا زمانی که جسم و روان فرد سالم نباشد، دیگر توان ادامه فعالیت را نخواهد داشت.
زارعی گفت: تمام اقدامات ما در جهت تامین سلامت دانشجویان بوده و در این راستا نیز هرچند اولویت ما دانشجویان هستند اما اساتید و کارمندان را نیز مورد حمایت قرار دادهایم.
وی افزود: هیچ انسانی بینیاز از مشاوره نیست و اهمیت مرکز مشاوره نیز در این جهت است، در زمانیکه دانشجویان با ورود به دانشگاه از خانواده خود دور میشوند ممکن است با مشکلاتی روبرو شود که با توجه به حجم ۴ تا ۵ هزار نفری دانشجویان خوابگاهی دانشگاه یزد، ما در تلاشیم تا به شرایط استرس و برخی از مشکلات در دانشجویان کمک کرده و خدمات روانشناختی به انها ارائه دهیم.
مسئول مرکز مشاوره دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که دانشگاه یزد با ۱۵ هزارنفر جمعیت یک محله بزرگی است که این محله قطعا نیازمند به پزشک و روانشناس و مددکار نیاز دارد.
زارعی ادامه داد: تمامی بحث در دانشگاهها مختص به تحصیل نیست، بلکه بحث آرامش و تمرکز و اضطرابها و اختلالها و خانوادهها مشکل دار نیز از جمله مشکلات پیش روی دانشجویان است که انها نیز نیازمند کمک میباشند و در این راستا نیز ما در تلاشیم تا راهنمایی لازم را به دانشجویان داشته باشیم.
وی گفت: در این مدت ما تعداد مشاوران را سه برابر کرده و دو نفر روانپزشک و دو نوبت کردن پزشکان عمومی از جمله اقدامات دیگر ما بوده است.
مسئول مرکز مشاوره دانشگاه یزد بیان کرد: با توجه به حجم خوابگاهی در دانشگاه یزد ما طرح پایش سلامت را انجام دادیم و از ۳۵۰۰ نفر دانشجو ۲۲۴۴ نفر را پرونده تشکیل دادیم که این امار بسیار خوبی بوده است ولی با توجه به مدت زمان کوتاه طرح ما نتوانستیم نفرات باقیمانده راتشکیل پرونده دهیم.
زارعی بیان کرد: در این طرح ما مشکلات دانشجویان را مورد بررسی قرار داده و آنها را شناسایی کردیم و به افراد نیازمند کمک توجه ویژهای خواهیم داشت و به انها جلسات مشاوره اختصاص خواهیم داد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از بحثهای مورد نظر ما در خوابگاهها اجرای طرح مددکار در خوابگاهها بود که مددکار در خوابگاهها را با ۶ نفر مددکار فعال کردیم که از این تعداد ۲ مددکار به عنوان مددکار اصلی و ۴ نفر نیز به عنوان مشاور همسان در خوابگاهها فعالیت خواهند داشت و با توجه به بررسیها و شناسایی دانشجویان و مشکلات انها کارگاهها و همایشهای مورد نیاز را برنامه ریزی میکنند.
مسئول مرکز مشاوره دانشگاه یزد گفت: پروندههای حذف پزشکی نیز از دیگر برنامههای ما بود که از ۱۲۰ پرونده در ترم اول سال تحصیلی با برگزاری جلسات ۸۹ مورد از انها تایید شد.
زارعی بیان کرد: طرح غربالگری دیایت ویژه اساتید و کارکنان نیز از دیگر فعالیتها بود که با استقبال دانشگاهیان همراه شد.
وی خاطرنشان کرد: تفاهم نامه با مرکز بهزیستی یزد برای اجرای کارگاههای آموزشی، شرکت در جلسات و سمینارها از جمله برنامههای دیگر ما بوده است که با برنامه ریزیها در تلاشیم تا این کارگاهها را افزایش دهیم.
زارعی ادامه داد: در طی این مدت مراجعین ما ۷۴۰ نفر بوده است که در مقایسه با سال گذشته ۵ برابر شده است و این اضافه شدن به معنای مشکلات دانشجویان نیست بلکه بدین معناست که نحوه اطلاع رسانی این مرکز در خصوص مراجعه دانشجویان توسط مرکز بهتر بوده است.
وی افزود: از طرف دیگر نیز وقت تمام مشاوران ما در این مدت تکمیل است که این نشان دهنده استقبال بینظیر دانشجویان و دانشگاهیان است.
مسئول مرکز مشاوره دانشگاه یزد گفت: یکی دیگر از فعالیتهای ما ارائه خدمات به کارمندان و افراد بیرون از دانشگاه است که خوشبختانه استقبال خوبی از این شد.
زارعی تصریح کرد: اهم برنامههای ما در آینده شامل بستن قرارداد با مرکزهای درمانی در جهت ارائه خدمات اورژانسی و دندانپزشکی برای دانشجویان و دانشگاهیان و برگزاری کارگاههای اموزشی برای خوابگاهیان، افزایش مشاوره و روانشناس میباشد که پیگیری خواهیم کرد.
وی بیان کرد: با افتتاح رسمی مرکز مشاوره ما میتوانیم اعلام کنیم که این مرکز میتواند قطب خدمات روانشناختی و اموزشی به عنوان تنها مرکز مشاوره دانشگاهی در سطح کشور باشد و صرفا به عنوان مرکز آموزشی برای تربیت مشاوران داشته باشیم.
مسئول مرکز مشاوره دانشگاه یزد تصریح کرد: برگزاری کارگاههای اموزشی برای کارمندان و افراد بیرون از دانشگاه از جمله برنامههای ما در دانشگاه است.
زارعی تصریح کرد: راه اندازی آزمایشگاه مرکز روانسنجی در مرکز مشاوره نیز از دیگر برنامههای ما میباشد.