به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، در فضای مجازی تا جایی که جا داشته درباره مشکلات ناشی از بارداری و خطرات آن مطلب وجود دارد. حتی درباره اینکه افراد نابارور چطور میتوانند این حس مهم و بی نظیر را تجربه کنند و همینطور همه مشکلاتی که ممکن است در این حوزه برایشان ایجاد شود نیز مطالب زیادی وجود دارد، اما درباره مزایای بارداری و مشکلاتی که در اثر این اتفاق فرخنده برای مادر میافتد و بیماریهایی که از وی دور می شود، مطالب زیادی به چشم نمیخورد. برجیس بر این باور است که حاملگی برای مادر اگر از عدد 4 بیشتر نباشد، بسیار مفید خواهد بود.
وی در این باره میگوید: البته باید این را نیز به خاطر داشته باشید که بدون رعایت موارد بهداشتی برخی از مادران بعد از بارداری دچار اضافه وزن شده و به وزن ایده آل خود باز نمیگردند، اما در این کنار این موارد با رعایت اصول علمی و مذهبی، بارداری فواید زیادی برای مادر به همراه دارد. ضمن آن که همه این مشکلات و حتی موارد سختتر زمانی به وجود میآیند که مادر مراقبتهای لازم قبل، حین و بعد از بارداری نداشته باشد.
کاهش ابتلا به سرطانهای زنانه
این روزها سرطانهای زیادی دامن جامه زنان را گرفته است که سرطان تخمدان و سینه در راس قرار دارند. برجیس بر این باور است که بارداری و به دنیا آوردن فرزند، از خطر بروز این سرطان در زنان میکاهد. وی میگوید: بهترین زمان برای بارداری و استفاده از اثر کاهشی در بروز سرطان تخمدان قبل از سن سی سالگی است.
این متخصص زنان با بیان اینکه هر بار باروری زن احتمال بروز این سرطان را کاهش می دهد، میگوید: در تحقیقاتی در دانشگاه منچستر که روی یک هزار زن انجام شده،ثابت شده است که دوبار بارداری برای زنان احتمال بروز سرطان تخمدان را به نصف کاهش میدهد.
از دیگر مزایایی که وی برای فرزندآوری میشمارد که ارتباط مستقیم با جسم و جان مادر دارد کاهش اتبلا به فیبرمهای رحمی، سرطان رحم و سرطان سینه است. وی میگوید: بیش از 60 درصد از مبتلایان به این سه سرطان در دنیا، زنانی هستند که مادر شدن را تجربه نکردهاند.
برجیس میگوید: علاوه بر موارد گفته شده بسیاری از کیستهای وخیم رحمی درمانی جز بارداری و تولد فرزند ندارد. در این شرایط است که پزشک معالج به زنان توصیه میکند که بارداری را تجربه کنند. این روند حتی برای درمان بیماری اندومتریوز نیز کارایی دارد و از چسبندگی دیواره رحمی که میتواند منجر به بروز سرطان شود نیز جلوگیری میکند.
مراقبتهایی که باید اعمال شود
برجیس با بیان این که به راحتی میتوان تمام شکلات بارداری را از بین برد رژیم غذایی را مهترین بخش این ماجرا میداند و به مادران یا آنهایی که قصد دارند این موضوع را تجربه کنند، تاکید میکند: قبل از اقدام به بارداری حتما با دکتر متخصص زنان و مشاور تغذیه ملاقات داشته باشید و از راهنمایی این افراد حتما استفاده کنید.
وی میافزاید: البته این مراقبتها به اینجا ختم نمیشوند و باید در تمام طول بارداری و حتی بعد از آن نیز با این افراد در ارتباط باشند تا سلامتی خود و فرزندای که به دنیا آوردهاند حفظ شود.
بارداری افزایش عمر هم میآورد
بارداری افزایش عمر هم میآورد. این را کارشناسان آمریکایی اثبات کردهاند. البته جامعه آنها با مشکل جمعیت مواجه نیست تا بخواهند این موضوع را به دروغ مطرح کنند. براین اساس زنانی که قبل از 30 سالگی صاحب فرزند میشوند بیشتر از سایر زنان عمر میکند.
به هر حال فرزندآوری از ابتلا به سرطان و بسیاری از بیماریهای زنانه میکاهد و در نهایت طول عمر را برای زن به همراه دارد اما دکتر محمدرضا رجبی، مشاور خانواده و سلامت جنسی به تاثیری که بارداری برسلامت روان مادر دارد اشاره میکند.
وی براین باور است که طول عمر زنانی که مادر شدن را در فضای استاندارد روانی، جسمی و فیزیکی تجربه میکنند بیشتر از سایر زنان است.
به گفته این کارشناس خانواده، بارداری مانع از ترشح هورمون استروژن در زنان میشود و میزان این هورمون را در بدن زنان کاهش میدهد، این هورمون اگر در بدن زیاد باشد تاثیر زیاد و مخربی روی اعصاب و روان و حتی استحکام استخوانهای زنان دارد.
تغییراتی در فکر و ذهن
وی معتقد است فواید بارداری به اینجا ختم نمیشود بلکه این روند طبیعی و خدادادی تاثیر زیادی نیز بر روی مرکز تصمیمگیری بدن یعنی مغز زنان دارد. رجبی میگوید: هورمونهایی که در این دوران در بدن زنان ایجاد می شود میزان یادگیری آنها را نیز به میزان زیادی افزایش میدهد. وی در این باره به آمار ورودیهای دانشگاه بعد از زایمان، یا حین بارداری اشاره میکند و ادامه میدهد: شاید برای بسیاری از مردم این مورد عجیب باشد که چطور یک زن در دوره بارداری و در حالی که مسئولیتهای مختلفی دارد، زحمت تحصیل را نیز به خود میدهد. بد نیست در این باره بدانید که بارداری هوش زنان و میزان یادگیری آنها را افزایش میدهد و آنان راحتتر از سایر زنان متوجه مباحث مشکل میشوند.
مادرها صبورترند
افزايش هوش و ذكاوت زنان در اثر مادر شدن تنها فوايد رواني و ذهني مادر شدن نيست. چرا كه محققان در تحقيقي ديگر حدود 2 سال قبل ثابت كردند كه يك مادر در برابر فشارها و استرسهاي رواني آرامتر و منطقيتر است. اين دانشمندان معتقدند، ترشح هورمونهاي دوران بارداري كه باعث ميشود مغز مادر با شرايط جديد بچهدار شدن تطابق پيدا كند، باعث افزايش صبر و تحمل وي ميشود.
و اما آینده...
این موارد همیشه از جمله مسایلی بوده است که اختلافهای زیادی را میان متخصصان ایجاده کرده است. برخی بر این باورند که بارداری در سن کم و تعدد این امر مشکلات زیادی را برای زنان به همراه دارد اما عدهای دیگر مانند آنهایی که در این گزارش نام آنها رفت، نظری عکس دارند و حتی مدعی هستند که فرزندآوری حتی سلامتی زنان در سنین پیری را نیز تضمین میکند. رجبی دراین باره میگوید: زنانی که در سنین کم مادر هستند و بیش از یک بار مادر شدن را تجربهکردهاند صبر بیشتری دارند، هورمنهای ترشح شده در بدن آنها، استخوانهای محکمتری را برایشان به ارمغان آورده است و به دلیل تامین برخی از نیازهای روانی خود با حمایت از کودکان روحیه قویتری نسبت به سایر زنان دارند.
وی معتقد است: بارداری برای زنان حکم سالها ورزش کردن را دارد و همان سلامتی و نشاط را به زنان هدیه میکند که سالها ورزش مفرح به بدن سایر انسانها می دهد اما تاکید دارد که این بارداری باید در شرایط استاندارد باشد.
منبع: هفته نامه صدای آشنا استان آذربایجان غربی