به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان؛ علیرضا گالش ملقب به قارنلی یکی از طنزپردازان استان گلستان است که در برنامههای مختلف جشن و سرور به اجرای برنامههای مخصوص خود میپردازد.
طنزپرداز یا به تعبیر عامه طناز شخص هنرمندی است که عدم توازنهای زندگی اجتماعی را بتواند به شیوه ای هنرمندانه بیان کند به گونهای که موجب خنده توأم با تفکر شود از این حیث طنز نه تنها مذموم و زشت نیست بلکه پسندیده و حتی مورد نیاز است اما اثر غالب طنازی که «خنداندن» باشد مرز آن با هجو و لودگی را بسیار باریک و گاها تشخیص آن را بسیار سخت میکند؛ پدیده ای که احساس میشود قارنلی، طنزپرداز گلستانی را این روزها گرفتار خود کرده است.
بسیاری از مخاطبان نقدهایی نظیر لودگی، مسخره بازی، بی محتوایی، رقاصی و رفتارهای نامناسب اجتماعی دیگر را به برنامههای این طنزپداز گلستانی نسبت میدهند متأسفانه در تازهترین برنامه که همزمان با میلاد با سعادت بانوی گرامی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) نیز بود به زعم بسیاری حرکات ناشایست و حتی مغایر با طنازی در برنامهی قارنلی در شأن مناسبت موجود نبوده و حتی عدهای آن را رواج فرهنگ رقاصی نیز دانستهاند؛ در همین راستا به سراغ برخی نمایندگان دانشجویی رفته تا دیدگاه آنان را به برنامههای وی جویا شویم.
حرکات قارنلی نه اسلامی است نه ایرانی
ایمان علیمحمدی دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گلستان و از جوانان فعال فضای مجازی استان در رابطه با برنامههای قارنلی، بیان داشت: حرکات قارنلی حرکات طنزگونه و موزون نیست و وی علنا و عملا میرقصد که طبق حکم شرعی فقهای اسلام رقص چه برای مرد و چه برای زن حرام است.
وی برنامههای قارنلی را لوث و مسخره خواند و ابراز داشت: گفتار و حرکات قارنلی بیشتر به سخره گرفتن شعور مخاطبان است که چیز تازهای برای گفتن و آموختن ندارد.
علیمحمدی تأکید کرد: برنامههای قارنلی نه اسلامی و نه دینی است و نه مطابق با فرهنگ ایرانی؛ نفس خنداندن و شادی خوب است اما مادامی که با لودگی همراه نباشد.
حرکت قارنلی حرمت اسلام را نگه نمیدارد
مریم مجلسی عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان گلستان نیز با بیان اینکه صد در صد با اجرای برنامههای قارنلی مخالف هستم، تصریح کرد: اجرای برنامههای طنز قارنلی به خصوص در محیط دانشگاهی باید ممنوع شود چرا که تحرکات این شخص که همان رقاصی است شأن دانشگاه و مرجع علمی بودن آن را به شدت زیر سوال میبرد.
وی با تأکید بر اینکه برخی حرکات قارنلی مغایر با احکام اسلامی است، اذعان داشت: نوع حرف زدن، شیوه لباس پوشیدن و حتی حرکات این طنزپرداز هیچ سنخیتی با فرهنگ ایرانی اسلامی ندارد.
آرزو پنیرچی دانشجوی فعال فرهنگی دانشگاه غیرانتفاعی حکیم جرجانی گرگان نیز در این باره ابراز داشت: اگر طنز را راهی برای بیان ناملایمات زندگی بشری بدانیم آن قدر در برنامههای قارنلی رفتارهای نامطلوب دیده میشود که باید طنزپردازی قهار آن را به چالش بکشد آن وقت شاید بتوان خنده ای رضایتمندانه داشت!
با این وجود امید آن داریم طنزپرداز گلستانی ما تذکرات لازم را در اجرای پرفروغتر برنامههای آتی لحاظ کند تا بتوانیم از آن به عنوان ظرفیت بزرگ کشوری روزی یاد کنیم و به هنرمندیهای وی ببالیم؛ از طرفی مقرر است این طنزپرداز بومی استان در برنامه روز سه شنبهی هفتهی جاری دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان که در مرکز خانه کارگر شهرستان گرگان به مناسبت روز مرد برگزار میشود هنرنمایی کند که انتظار میرود بر اساس وظیفهی ایرانی اسلامی به اجرای هنرمندانه طنزی شیرین بپردازد.
قبول کنیم یک مقدار سبک سلیقه های طنز مردم عوض شده.