کد خبر:۴۰۹۹۶۳
گلزاری در دانشگاه اصفهان:

در تحولات جدید غرب، پیدایش «ازدواج سفید» عجیب نیست

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش گفت: به عقیده‌ تافلر در نتیجه‌ تغییرات در غرب، موضوعاتی همچون طلاق، عدم گرایش به فرزند، خیانت، همسر آزاری، کودک آزاری، ظهور انواع جدید ازدواج همچون ازدواج سفید عجیب نیست.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، محمود گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در پیش همایش نخستین همایش ملی اهل بیت (ع) با موضوع نظام خانواده از منظر اهل بیت (ع) در اصفهان؛ با اشاره به نظریات مطرح شده در رابطه با خانواده گفت: یکی از این نظریه پردازان به نام الوین تافلر معتقد است ما در دوران مدرنیته در مباحث اجتماعی، اقتصادی و ... با مسائلی رو به رو می‌شویم در دوران سنتی رو به رو نبوده‌ایم.

 

وی افزود‌: در دوران مدرنیته به خانواده‌های هسته‌ای می‌رسیم، خانواده‌هایی که در آن‌ها پدر بزرگ، مادر بزرگ و ... حضور ندارند، تعداد فرزندان به یک یا دو فرزند محدود می‌شود و مسئله‌ی تقسیم کار به شکل قبل در خانواده وجود ندارد.

 

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: در دوران مدرن ورود زن به عرصه اقتصادی و تحصیلی بر خلاف دوران سنت باعث می‌شود که فرزندان توسط مادر تربیت نشوند و این مسئله بر عهده دولت‌ها گذاشته می‌شود.

 

گلزاری اظهار داشت: به عقیده‌ تافلر در نتیجه‌ی این تغییرات، موضوعاتی همچون طلاق، عدم گرایش به فرزند، خیانت، همسر آزاری، کودک آزاری، ظهور انواع جدید ازدواج همچون ازدواج سفید عجیب نیست.

 

وی افزود: یکی دیگر از این دیدگاه‌ها، دیدگاه مانوئل کاستلز است که در مقاله‌ی مفصل خود با عنوان «زوال خانواده پدر سالار» می‌نویسد بحران‌های خانواده همچون تجرد زیاد، همسر آزاری، طلاق و ... نشان دهنده‌ی این است که خانواده کارکرد سنتی و قبلی خود را از دست داده است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: در حال حاضر شرایط خانواده در جهان و ایران اینگونه است که ۶۰ تا ۷۰ درصد دختران وارد دانشگاه‌ها می‌شوند و عده‌ی زیادی نیز وارد عرصه اقتصادی می‌شوند.

 

گلزاری ادامه داد: این شرایط در سایر کشورهای اسلامی نیز به همین شکل است؛ در کشورهای کویت، قطر، عربستان میزان طلاق نسبت به کشور ما بالاتر است.

 

وی در رابطه با گسترش مسئله ازدواج سفید و همجنس گرایی در دوران مدرنیته در غرب گفت: این مسائل در کشور ما نیز وجود دارد که البته به نظر من آنقدر رایج نیست که بخواهد به آن پرداخته شود.

 

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در بیان داشت: دیدگاه‌هایی نیز در مخالفت با مسئله‌ پایان دوره‌ی خانواده سنتی مطرح شده است و در مقابل نظریات مطرح شده دو گروه مخالف وجود دارد.

 

گلزاری افزود: گروه اول دینداران و پیروان ادیان الهی و حتی برخی از ادیان غیر الهی هستند که معتقدند خانواده یک نهاد جدی است که قابل جایگزینی با هیچ چیز دیگری نخواهد بود، این گروه خانواده را یک نهاد فطری و مقدس می‌دانند.

 

وی گفت: گروه دوم روانشناسان هستند، روانشناسی مثبت به عنوان یک رویکرد جدید و قوی روانشناسی در زمان حاضر خانواده را جایی می‌داند که در آن انسان سالم، هیجان مثبت و عشق شکل می‌گیرد. روانشناسی مثبت معتقد است خانواده یک نهاد فطری است که عملکرد آن با هیچ چیز دیگر قابل جبران نیست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار