به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، حسن عابدینی، کارشناس مسائل بین الملل در نشست بررسی رویکرد عربستان به تحولات یمن با محوریت رسانه های غربی که ظهر امروز توسط جامعه اسلامی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در این دانشگاه برگزار شد با اشاره به اینکه تحولات یمن از ابعاد و زوایای مختلفی قابل بررسی است گفت: تحولات امروز یمن از ابعاد مختلفی چون روابط بین الملل، معادلات بین المللی، رسانه و ... قابل بررسی است و شاید اگر ده سال پیش جنگ پیش دستانه ای رخ می داد موضوع قابل طرح در محافل دانشگاهی نبود اما امروز کار به جایی رسیده که سعودی ها نیز عملیات پیش دستانه انجام می دهند تا نهادهای بین المللی به جای واکنش قطعنامه علیه مردم یمن صادر می کنند.
کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: از منظر رسانه این موضوع ابعاد مختلفی را در برمی گیرد و نکته مهم این است که آیا موضوع یمن موضوعی با ارزش رسانه ای است و یا خیر که ما می گوییم به سه دلیل مهم از ارزش رسانه ای بالایی برخوردار است.
وی افزود: یکی از مباحثی که به آن ارزش خبری می دهد این است که اصولا تضاد و درگیری یک اصل و دارای ارزش خبری بالا است و در کنار آن مخاطبین نیز بسیار دارد چرا که در همه دنیا نسبت به ناامنی و جنگ حساسیت وجود دارد و نکته سوم اینکه سایت های خبری و بنگاه های رسانه ای با هر منشی به دنبال دنبال کردن این تحولات خواهند بود.
عابدینی اظهار داشت: ما به طور کلی می توانیم رسانه ها را به چهار گروه تقسیم کنیم ابتدا رسانه های ملی که در شمال آفریقا و غرب آسیا این رسانه ها عموما در اختیار سعودی ها هستند و علاوه بر رسانه هایی چون العربیه که از رسانه های آشکار آنان هستند رسانه های پنهان بسیاری نیز آنان را حمایت می کنند.
وی ادامه داد: به طور کلی می توان ادعا کرد که دولت سعودی یک دولت - کشور نیست بلکه یک دولت - قبیله است به این دلیل که لازمه یک کشور قلمداد شدن این است که حداقل مردم در آن بتوانند انتخابات برگزار کند در حالی که در عربستان هنوز بحث بر سر رانندگی خانم هاست و مردم بتوانند سرنوشت خود را تعیین کنند در حالی که عربستان سعودی قدرت بین هفت برادران چرخشی بوده است.
کارشناس مسائل بین الملل در ادامه تاکید کرد: این کشور تلاش دارد از طریق رسانه ها زمینه را برای ارائه تصویری خلاف واقعیت را نشان دهد و نقش آمریکا در این حوزه این است که از آن حمایت کند تا زمینه برای انجام سیاست های ایالت متحده در آنجا فراهم شود.
وی افزود: برخلاف آنچه تصور می شود آمریکا در دهه دوم قرن ۲۱ معادلات را از راست حل می کند و این تضاد که گاهی وجود دارد که چرا آمریکایی که از سیسی حمایت می کرد قبل از این نیز از مرسی حمایت می کرد و دلیل همه این تغییرات این است که در معادلات آمریکا این گونه محاسبه می شود که چگونه اتفاقات به نفع آمریکا رقم خواهد خورد.
عابدینی در ادامه بیان داشت: سعودی ها یک موشک هدایت کننده را که یک میلیون و ۵۰۰ هزار دلار قیمت آن است را به یک پمپ بنزین که در خوش بینانه ترین حالت ۵۰ هزار دلار ارزش دارد شلیک می کنند و اینجا مشخص است که این جنگ حتی هزینه و فایده مالی در آن در نظر گرفته نمی شود و طی ۳۰، ۴۰ روز گذشته یمن را مورد بمباران هوایی قرار دادند.
کارشناس مسائل بین الملل افزود: برخی رسانه های سعی می کنند القا کنند که این جنگ نیابتی بین ایران و عربستان است در حالی که ما در یمن تنها چهار دیپلمات داشتیم که یکی از آنها شهید شد و دو تن نیز دو سال گروگان گرفته شده بودند در حال حاضر تنها یک نفر در آنجا حضور دارد.
وی تصریح کرد: امنیت تنگه باب المندب در تجارت جهانی موضوعی است که رسانه های منطقه و بین الملل مطرح می کنند و با وجود اینکه یمن اگر می خواست می توانست کشتی های بزرگی که از این منطقه عبور می کنند را با موشک های حتی کوچک مورد حمله قرار دهد اما به هیچ عنوان این کار را نکرد چرا که انصارالله چند هدف مهم را دنبال می کند.
عابدینی در ادامه اظهار داشت: انصارالله می گوید که تجاوزکار نیست و این انقلابی است که چهار و نیم سال پیش انجام شده و امروز زنده است.
کارشناس مسائل بین الملل در ادامه بیان داشت: سعودی ها نیز در این میان تلاش می کنند با پول و امکانات نیروهایی چون القاعده اجیر کند تا از جنوب این نیروها را داشته باشد و از شمال نیز خود عربستان و بتواند برای یمن تعیین تکلیف کند.
وی ادامه داد: در رسانه های بین المللی نیز برخلاف نگاهی که به لبنان و غزه وجود داشت اکنون سکوتی را اختیار کردند و علت آن این است که آمریکا مایل نیست تفاوتی بین انصارالله با انصار شریعه و سایر گروه های صهیونیستی قائل شود.
عابدینی تاکید کرد: اما برخی کشورها نظیر روسیه به دنبال مطرح کردن این موضوع نیستند و همچنین کشور چین چرا که خود موضوعات این چنینی را دارند و در واقع بحث یمن در حال حاضر در بدترین شرایط ممکن رسانه ای وجود دارد در حالی که در قرن ۲۲ رسانه ها نسبت به چنین موضوعاتی بسیار حساس هستند اما نسبت به این تجاوز غیرانسانی بی تفاوت ظاهر شده اند.
کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: اگر رسانه ها را بازوی عمومی دیپلماسی کشورها بدانیم که اینچنین نیز هست درحال حاضر تصویری از یمن ارائه می کنند که با واقعیت متفاوت است.
وی ادامه داد: اهمیت تنگه باب المندب که سالانه ۲۵ هزار کشتی غول پیکر از آن عبور می کند و حداقل ۴۰ درصد تجارت جهانی وابسته به این موضوع است یکی از دلایلی است که از تسلط یمن بر آن ترس وجود دارد چرا که بستن تنگه باب المندب برای تمام کشورهای بین المللی می تواند مشکل ایجاد کند.
عابدینی در ادامه بیان داشت: اینکه مطرح می کنند ایران می خواهد نفوذ خود را در منطقه گسترش دهد و از انصار الله به این دلیل حمایت می کنند ادعای باطلی است که اگر می شد با پول حزب الله درست کرد دولت سعودی با پول های بسیار خود این کار را می کرد.
وی ادامه داد: پیشنهاد کشورهای عربی طرح مبادله عربی بود که می خواستند منصورهادی مجدداً رئیس جمهور شود که بتوانند تسلط خود را ادامه دهند و روشن است که آل سعود هیچ اقدامی را بدون اراده آمریکایی ها انجام نخواهد داد و نوسازی و جوانسازی که آنها مطرح می کنند نیز بدون اراده آمریکا نیست.
عابدینی تصریح کرد: انصارالله علی رغم فشارهایی که روی آن قرار دارد هنوز اقدامی برای پاسخ به حملات انجام نداده است چرا که معتقد است یک کشور تجاوزگر نیست.
کارشناس مسائل بین الملل اظهار داشت: در واقع یکی از دلایل اتفاقات یمن این است که رژیم صهیونیستی را از قاب رسانه ها خارج کند که این موضوع نیز اتفاق افتاده است و دیگر کسی بحثی از اشغالی گری های صهیونیست ها مطرح نمی کند.
وی انقلاب یمن تنها انقلاب زنده در ۵ سال گذشته و در چارچوب بهار عربی بود که می خواستند آن را همچون کشورهای بحرین که سرکوب شد و یا مصر و تونس که به انحراف کشیده شد آن را نیز تغییر مسیر دهند و یا سرکوب کنند و همه این اقدامات نیز در همین راستا است.
عابدینی ادامه داد: امروز دیگر ابرقدرتی وجود ندارد چرا که ابرقدرت یعنی داشتن قدرت تمام کنندگی و کشوری چون آمریکا که از آن به عنوان ابرقدرت یاد می شد امروز دیگر آن قدرت را ندارد و اگر چه می توان گفت یک کشور قدرتمند هستند اما ابرقدرت به هیچ عنوان نیستند.
وی در ادامه بیان داشت: آمارهای رسمی نشان می دهد هزینه ای که آمریکا در عراق انجام داد معادل سه هزار میلیارد دلار بود که یعنی اگر حداقل سی سال کشور عراق حتی یک قطره از نفت خود را استفاده نکند و به آمریکا بدهد این میزان تأمین خواهد شد در حالی که می بینیم که امروز بدون آن مجبور به ترک عراق شده است که نشان می دهد این کشور دیگر یک ابرقدرت نیست.
عابدینی اظهار داشت: ورود به جنگ کار ساده ای است اما خروج از آن کار دشواری است و امروز به نظر می رسد سعودی ها بیش از این اقدام خود پشیمان هستند.
وی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد اعلام اینکه صبر مردم یمن در حال لبریز شدن است امکان اینکه انصارالله بخواهد پاسخ بدهد، وجود دارد.
فقط در چند روز ابتدایی تجاوز،اخبار آن خبر اول بخش های خبری بود و پس از گذشت چند روز از خبر اول حذف شد و به خبر چندم تبدیل شد و خبرهایی که اهمیتشان بسیار کمتر از این اتفاق است جلوتر از آن پخش می شود؟؟؟
مشخص است که خبری که بیشترین اهمیت را داشته باشد در صدر خبرها قرار می گیرد و این اقدام رسانه ملی نشانگر این است که این موضوع دیگر اهمیت ابتدایی خود را ندارد!!!!
در نظر انقلاب اسلامی ما جنگ و تجاوز به یک کشور مسلمان دیگر که متجاوزان می خواهند انقلابشان را سرکوب کنند مهمتر است یا سخنرانی های روزمره رئیس جمهور و وزرا؟؟؟
مثل اینکه فراموش شده اینجا انقلاب اسلامی ایران است و یمنی ها را بخاطر حمایت از جبهه مقاومت و انقلاب اسلامی قتل و غارت میکنند