به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، فواد ایزدی عصر امروز در همایش «همدلی در سایه عزت و اقتدار ملی» که توسط بسیج دانشجویی در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد با بیان اینکه یکی از مباحثی که بر روی آن در ماههای گذشته تبلیغات بسیاری شده است مخالفت اسرائیل در مذاکرات ایران با ۱+۵ در ژنو و لوزان است، گفت: عده ای معتقدند نتانیاهو مخالف این مذاکرات است و البته برخی چهرههای تاریخ مصرف گذشته نیز اعلام کردهاند که کسانی که در کشور مخالف مذاکرات هستند وابستگی به رژیم صهیونیستی دارند!!!!
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه در متن ارائه شده در ۲۴ فوریه ۲۰۱۹ که در جلسه سنای آمریکا از سوی کمیسیون بودجه ارائه شده است، کری گفته زمانی که این توافق در ژنو انجام شد نتانیاهو نسبت به آن مخالف میکرد؛ اما امروز او نیز موافق ادامه این مذاکرات است.
استاد دانشگاه با بیان این سوال که اگر در ابتدا نتانیاهو مخالفت داشته، چرا اکنون موافق است؟ خاطرنشان کرد: کری معتقد است توافق صورت گرفته در لوزان بسیار خوب بوده است و این امر دلیل علاقه نتانیاهو به ادامه آن میباشد.
ایزدی خاطرنشان کرد: اسرائیل موافق متن ارائه شده در لوزان است زیرا پس از انتشار این متن بسیاری از کارشناسان آمریکایی نیز تعجب کرده بودند که چگونه ایران تا این حد حاضر به امتیازدهی شده است.
وی افزود: طرحی که غرب به دنبال آن میباشد حاکی از این است که اهرم قدرت ایران در منطقه را کاهش داده و بتواند جایگاه ایران را تنزل دهد.
این استاد دانشگاه به برافراشته بودن پرچم ایران در مرز میان لبنان و اسرائیل اشاره و بیان داشت: باید این سوال را از خود بپرسیم که چرا لبنان پرچمی را در مرز خود با اسرائیل برافراشته است که نه متعلق به حزب الله است و نه پرچم لبنان. به طور مشخص حزب الله با این کار به نتانیاهو پیام میدهد که ما آنچنان پای کار ایران ایستاده ایم که حاضر نخواهیم شد به هیچ قیمت در برابر شما کوتاه بیاییم.
این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه به وجود دو دیدگاه در آمریکا نسبت به مذاکرات با ایران اشاره کرد و گفت: یک دیدگاه معتقد است باید در مقابله با ایران فشار و تحریم بیشتر شود و یک دیدگاه که متعلق به اوباماست معتقد است باید به جای فشار وارد کردن با تحریم به ایران، کاری انجام دهیم که نیروگاههای هسته ای ایران مانند فردو تبدیل به پارک علم و فناوری شوند.
ایزدی توافق لوزان را توافقی ۱۵ تا ۲۵ ساله دانست و بیان داشت: معاون شورای ملی امریکا در پاسخ به خبرنگاری که سوال کرده بود ایران پس از ۲۵ سال محدودیت هسته ای میتواند کار خود را از سر بگیرد یا خیر؟ گفته بود، اتفاقی که در ایران در مذاکرات هسته ای صورت میگیرد به حوزه سیاسی بازمیگردد و این یعنی پس از آن ایرانی به این شکل وجود نخواهد داشت که شما نگران هسته ای شدنش باشید.
وی ادامه داد: غرب تلاش دارد وضعیت دانشجویان ما در داخل کشور را به جایی برساند که مانند دانشجویان خارج کشور در صورت نزدیک شدن به هر رشتهای که نشان فعالیت های هسته ای داشته باشد توقف و مقابله شکل گرفته و اجازه آشنا شدن با این فناوری را به دانشجویان ایرانی ندهد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: به نظر من هدف تیم مذاکره کننده برداشتن تحریمها نیست و تنها به دنبال رسیدن به توافق هستند تا از این طریق کارکرد انتخاباتی برای دولت یازدهم داشته باشد انچنان که روحانی در سخنرانیهای خود به مبحث انتخابات و قولهای انتخابیاش اشاره کرده است.
وی ادامه داد: ابوطالبی، معاون سیاسی ریاست جمهوری در سایت اطلاع رسانی خود جمله مهمی دارد که نوع فکر دولت یادهم را مشخص میکند. وی گفته است تعامل با آمریکا اهمیتش بیشتر از انرژی هستهای است و این نشان میدهد انان به دنبال رفاقت با آمریکا هستند.
ایزدی در پایان با بیان اینکه آمریکا به دنبال سیاست خارحی ـپسر خوب» در ایران است گفت: آمریکا به دنبال سیاست خارجی «پسر خوب» است که قذافی، مبارک و دیگر سردمداران او در منطقخ رفتار میکردند؛ اما نتیجتا ما دیدیم که با وجود کمک دولت خاتمی به آمریکا در نابودی طالبان در حادثه ۱۱ سپتامبر آمریکا ما را نادیده گرفت و محور شرارت خواند.