به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از روابط عمومی دانشگاه تبریز، نشست اتاق فکر استان آذربایجانشرقی بعد از ظهر امروز با حضور مشاور فرهنگی رئیس جمهور آشنا برگزار شد.
حسامالدین آشنا تشکیل اتاق فکر استانها در دانشگاهها را بهترین فرصت برای طرح و بررسی عالمانه مسائل و مشکلات منطقه همچنین ارائه راهکار اصولی برای حل این مسائل عنوان کرد و گفت: مسائل استانی به جای طرح در سطح ملی، باید در خود این استانها طرح و حل و فصل شوند.
وی با تاکید بر اینکه برخی مواقع در استانها مسائل ملی مورد توجه بیشتر قرار میگیرد که در این ارتباط دانشگاهها به عنوان متولیان اصلی اتاق فکر استانها باید از تمام ظرفیتهای استان استفاده کنند، یادآور شد: در اتاق فکر استانها باید مسائل مهم و نیاز روز جامعه و مردم بررسی شده و راهکارهای لازم نیز برای عملیاتی شدن این ایدهها طرح و به مدیران ارشد ارائه شود.
این مسئول با تاکید بر اینکه در این اتاقهای فکر افرادی به کار گرفته میشوند که دغدغه سیاسی نداشته باشد، تصریح کرد: در اتاقهای فکر به افرادی نیاز داریم که به سطح کلان کشور فکر کنند و بتوانند مستقل از جناح بندیهای سیاسی با تشخیص درست مسئله و پیدا کردن راهحل مناسب و پیشنهاد سازنده در پیشرفت و توسعه همه جانبه کشورمان و به ویژه استانها اقدام کنند.
آشنا اظهار کرد: دریافت نظرات نخبگان جامعه و دانشگاهیان برای حل مسائل کشور بسیار ضروری است و در این امر نیز دولت توجه ویژهای به نخبگان جامعه دارد.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور اضافه کرد: بر همین اساس نیز انتظار دولت از جامعه دانشگاهی و به خصوص نخبگان جامعه این است که مسائل و مشکلات جامعه را به گوش مسئولان برسانند.
آشنا با بیان اینکه دولتها میآیند و میروند اما اندیشمندان و متفکران که چرخاننده چرخ سیاست کشور هستند، خاطرنشان کرد: دولتها برای اجرا خلق شدهاند و از نظر فکری باید توسط نخبگان کمک شوند.
رئیس دانشگاه تبریز نیز با اشاره به ظرفیتهای آموزش عالی استان گفت: در حال حاضر بیش از 250 هزار دانشجو در 15 مرکز علمی دولتی، دانشگاهها و موسسات خصوصی استان مشغول به تحصیل هستند که این امر وضعیت روند رو به رشد و توسعه استان در حوزه تولید علم، فناوری و فرهنگی استان را نشان میدهد.
محمدرضا پورمحمدی اضافه کرد: بر همین اساس همه دانشگاهیان این دانشگاهها به نوعی با اتاق فکر استان در ارتباط هستند که باید از این ظرفیتها برای شکوفایی همه جانبه استان استفاده شود.
رئیس دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: روزگاری این شهر پرچمدار توسعه علم و فناوری بود و این امر موجب شده تبریز به عنوان مهمترین قطب علمی کشور مطرح شود.
مدیر اتاق فکر استانی در دانشگاههای آذربایجانشرقی نیز ضمن ارائه گزارشی از جلسات برگزار شده در حوزههای مختلف گفت: در این جلسات مهمترین مسائل استان در بخشهای مختلف از جمله زیست محیطی، صنایع، کشاورزی، آسیبهای اجتماعی و فرهنگی مورد بررسی قرار گرفته و بر همین اساس نیز راهکارهای لازم به مسئولان ارائه شده است.
امیررضا مجیدی با بیان اینکه مشکلات مختلفی در استان آذربایجانشرقی داریم، تصریح کرد: انتظار نخبگان این استان از دولت تدبیر و امید این است که با توجه به ظرفیتهای موجود در این استان به نحو احسن به مشکلات رسیدگی کنند و نگرشها هم در این خصوص عوض شوند.
در این مراسم جمعی از اعضای اتاق فکر استان به چالشهای موجود در استان از جمله احیای دریاچه ارومیه، مشکلات بخش صنعت چرم و کفش استان، کمبود بودجه دانشگاهها، مسائل مربوط به کشاورزی و صنعت، مشکل بیکاری در استان، حاشیهنشینی، رکود واحدهای صنعتی استان، اهمیت دادن به فرهنگ بومی و محلی و ... پرداختند.